Gość: Commo IP: 121.217.131.* 08.04.09, 17:21 A my stoczni pomoc nie mozemy!!!! Przemianowac stocznie na bank i wpompowac pieniadze. A ze bank buduje statki, no przeciez wolnosc gospodarcza mamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3miastoorg kapitalizm - kanibalizm 08.04.09, 17:28 Publiczne pieniądze smakują najbardziej. To chyba największy skok na kasę w historii człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Najgorsze jest to że to my za to zapłacimy... IP: *.sds.uw.edu.pl 08.04.09, 19:21 Najgorsze jest to że to my za to wszystko zapłacimy... Te biliony USD i EUR rozleją się po gospodarce generując wysoką inflację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek UE: 3 biliony euro na pomoc dla banków IP: 77.252.246.* 08.04.09, 17:36 a Polskie stocznie out choć mld Euro nie potrzebowały. I ot polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cienki bolek UE: 3 biliony euro na pomoc dla banków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 17:57 A mi kto pomoże? Też jestem nieudacznikiem, jak panowie bankierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni 3 bln € - to daje cień pojęcia o skali przestępst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 18:04 o skali tych bankierskich przestępstw. Balon biznesowy w skali wielu bilionów €. System finansowy Eurolandu i większość największych europejskich PRYWATNYCH banków jest kompletnie niewypłacalny. Zbudowali oszukańczą spekulacyjną piramidę zadłużenia, piramidę nigdy nie istniejących pieniędzy i zabezpieczeń bez cienia pokrycia. Zyski natomiast realizowali przez lata i realizują zupełnie realnie. A na koniec okazuje się, że płaci za to państwo. A państwo wyciąga sobie ile tylko chce, z naszych portfeli przez przymusowe opodatkowanie. Chyba tylko wyjątkowe przygłupy o usmażonych telewizorem mózgach wierzą jeszcze w jakiś kryzys, który "się pojawił" i są jego jakieś przyczyny poza chciwością, złodziejstwem, oszustwem, kłamstwem i korupcją - szczególnie w wydaniu polityków (wszystkich mającyh cokolwiek wspólnego z władzą). Biorąc na poważnie choćby część niezależnych szacunków, ta dziura bez dna, do której rządy wrzucają wszelkie dochody przyszłych pokoleń ciężko pracujących ludzi zmuszonych płacić haracze, ta czarna dziura liczona jest w biliardach (czyli tysiącach bilionów). Nawet jeśli byłyby to tylko dziesiątki bilionów USD czy EUR, to i tak jest to absurdalny przekręt nie do pojęcia. Bankierska mafia hucpiarzy pewnie żre teraz te pieniądze jako pierwsze ogniwo obiegu, ale gdy te "pieniądze" rozleją się w szerszym obrocie gospodarczym, to inflacja będzie musiała mieć siłę tsunami. Dolarowy śmieć zaleje świat bez precedensu. Może ktoś ma inne rozsądne wyobrażenie, co może się wydarzyć? albo co ta banda przestępców jeszcze wymyśli i obwieści ustami genialnego Bernanke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufol Czy podzielą się zyskiem w czasie koniunktury ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 18:05 Czy banki podzielą się zyskiem w czasie koniunktury, tak chętnie jak teraz podzieliły się ze społeczeństwem swoim zadłużeniem ? Nie zrobią tego na pewno. Obecny system to zlodziejstwo. takie najnormalniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptek_z_eire UE: 3 biliony euro na pomoc dla banków 08.04.09, 18:15 Bankierzy doprowadzili do tego, że miliony ludzi traci pracę, domy; firmy padają (a to dopiero początek). Pod farmazonami typu: "Trzeba pomóc bankom" kryją się biliony euro - to jest w porządku. Natomiast zwykli ludzie nie mogą liczyć na wyrozumiałość i pomoc. Jestem po ekonomii - moje poglądy zawsze były przeciwne socjalistycznemu rozdawnictwu. Ale teraz szlag mnie trafia kiedy czytam, że bankom trzeba pomóc. A niech padną w cholerę! Jaka jest różnica pomiędzy pomocą rządową upadającej stoczni gdyńskiej a bankowi w Anglii? Oba przedsiębiorstwa były źle zarządzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hukers Re: UE: 3 biliony euro na pomoc dla banków IP: 78.88.27.* 08.04.09, 21:17 ciesz sie ze to nie ty ze swoich tym bankom pomagasz tylko robia murzynow z amarykanow i brytyjczykow i troche niemcow. Gdyby to mialo miejsce w polsce to tez bylbym wkurzony , powinno sie zrobic referendum wsrod obywateli wobec kwesti pomocy bankom. Jestem pewien ze ludzie powiedzieliby nie. Jak to mozliwe ze rzad sam bez pyania ludzi rozdaje taka kase a referendum robi sie na temat traktatu lisbonskiego, a na cholere mi glosowac nad jakims traktatem lisbonskim kiedy rzad chce z moich dzieci zrobic dluznikow na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbas.blog.onet.pl Banki Unii są niewypłacalne. Na urbas.blog.onet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 18:48 już od dawna wysuwana tezę, że system bankowy w Ameryce i Europie załamał się. Dane Komisji to potwierdzają (nota bene podane po zalaniu Komisji żądaniami z www.ruch.org.pl). Kapitały własne banków w systemie euro to zaledwie 2 bln euro. Ujawnione straty sa katastrofalne. A zapewne ujawniono tylko część prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik_nr40 dotacje dla bogatych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 18:51 I tak przepadają nasze podatki, a na służbe zdrowia kasy niema, na emeryturki terz nie będzie, byle bogaci mnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Czy to aby wystarczy? 08.04.09, 18:59 Wydaje mi się, że tyle powinna dostac sama, biedna Irlandia, której banki ledwo dyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsen zlodzieje wiedza jak sobie POmagac IP: *.adsl.alicedsl.de 08.04.09, 19:25 RECYDYWA LUMPENBOLSZEWIZMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc UE: 3 biliony euro: to wiecej niz USA? IP: 92.50.100.* 08.04.09, 19:56 To by znaczylo, ze UE wpompowuje w system nawet wiecej szmalu niz USA? Czy ktos ma jakies bardziej konkretne dane, ile zostalo wpompowane w systemy USA i UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius 43 UE: 3 biliony euro na pomoc dla banków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 07:41 Nawarzyły banki piwo,to niech je wypiją! Odpowiedz Link Zgłoś
beniaminjg Największy legalny przekręt w historii ludzkości 09.04.09, 11:34 3 biliony euro - dla kogo ? i jakim prawem ? ja też prowadzę działalność gospodarczą dlaczego mi nie sypną kasą ? Jeśli publiczne pieniądze trafiają do przedsiębiorstw/korporacji bankowych to powinno się mieć w nich udział w końcu pompowane są publiczne pieniądze. A udział publiczny to nic innego jak udział Skarbu (danego) Państwa , Taki bankrut nie powinien dostać od tak pieniądze za nic, po prostu powinien w zamian za pieniądze odsprzedać udziały (upaństwowić się ) i udziały wykupić po poprawieniu się koniunktury lub dzielić się zyskiem z państwem Odpowiedz Link Zgłoś