Dodaj do ulubionych

Qualifier to lipa

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.02.01, 00:24
Jak można tak marnować taką linię lotniczą jak lot. Podporządkowana jest upadającemu Swissair`owi mało połączeń wysokie ceny itd. Z tak nowoczesną flotą i z tak lukratywnym rynkiem jakim jest polska Lot mógłby dołączyć się do jakiegokolwiek pożądnego sojuszu np. OneWorld, czy Lufthansa. Skandal !!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Qualifier to lipa IP: 212.160.98.* 16.02.01, 06:26
      LOT to lipa. Bez kasy, z ogromnymi przerostami zatrudnienia, bez pomysłu na życie i bez szans w nowoczesnej gospodarce. Dobrze, że zanalazł się ktoś kto to kupił. Pytanie: Ile razy samolot LOT się nie spóźnił?
      PA
      • Gość: Ruskie Re: Qualifier to lipa IP: 194.190.213.* 27.02.01, 16:43
        Lot jest calkiem w porzadku. Wprawdzie dosc drogi ale dopoki za bilety placi moja firma jest calkiem przyjemnie. Latalem roznymi liniami i na pokladzie LOTu naprawde czulem sie jak w domciu w Polsce. A jak ktos watpi to polecam Aeroflot. :-)) Oni zawsze poleca.
      • Gość: jozek Re: Qualifier to lipa IP: *.unn.ac.uk 01.03.01, 18:45
        Lecialem pare razy lotem. Ani razu sie nie spoznil.
        Jedzenie dobre. Stewardessy ladne.

Jezeli na podstawie moich doswiadczen mialbym oceniac
        linie lotnicze to np. kiedys lecialem sabena z Leeds
        do Brukseli. Spoznienie startu 1 godz. potem jeszcze
        krazylismy nad Bruksela 1,5 godz. W sumie 2,5 godz.
        spoznienia.

Tylko to nie byla wina Sabeny, ale pogody i faktu, ze
        palil sie terminal na lotnisku w Duseldorfie i czesc
        samolotow awaryjnie kierowali na inne lotniska.

Ale najlepsze linie wg. mnie to tzw. low-cost
        airlines typu Ryanair, easyJet, albo go.

Ceny biletow sa tak masakrycznie niskie, ze az sie
        chce smiac. Np. Middlesbrough-Dublin £28.70 return.

Nie wierzycie??? Przekonalem sie na wlasnej skorze.
        Dla porownania: British Airways liczy sobie okolo
        £147 na tej samej trasie.

Pozdrawiam

Aha i pisze sie Qualiflyer, a nie Qualifier.
        • Gość: barrio Re: Qualifier to lipa IP: 156.24.231.30, 156.24.1.* 25.03.01, 18:16
          Zgadzam sie. Mam podobne doswiadczenia z LOTem co Jozek. Nie wiem jak stoja
          finansowo, ale jesli chodzi o jakosc obslugi to niezla linia i w porownaniu z
          innymi przewoznikami dobrze daja jesc.
          Lecialem do Stanow Lufthansa. Niemiecki terminal na JFK rzeczywiscie boski, ale
          samolot - mialem wrazenie ze wsiadam do zdezelowanego autobusu. Jeszcze tuz
          przed startem chodzili kolesie ze srubokretami i dokrecali jakies wiszace kable
          nad moja glowa.
          A jedzenie? Nastepnym razem wezme termos z grochowka. Ale licze ze z ta linia
          nie bedzie nastepnego razu.
          Najwiecej doswiadczen mialem z Sabena: na jakies 5 lotow trzy razy gubili moj
          bagaz. Potem sie znajdowal, nawet sami byli uprzejmi dowozic pod wskazany
          adres, ale srednio po tygodniu. Jak podsumowal moj kolega: "sniadanie w
          Warszawie, obiad w Londynie, kolacja w Nowym Jorku, bagaze w Tokio" :))
          • Gość: Koni Re: Qualifier to lipa IP: *.fra.de.prserv.net 26.03.01, 12:15
            LOT to przyklad dobrej linii, lubie z nimi latac. I nigdy nie mialem jakichkolwiek zastrzezen. To rowniez
            przyklad ze w Polsce mozna prowadzic niezle przedsiebiorstwo. A narzekac radze na inne polskie
            przedsiebiorstwo - AWS- To przeciez przyklad rozkladu, korupcjimoralnej i beznadzieji, tylko ze
            niestety i rowniez w innej skali...
        • Gość: DO JOZIA Re: Qualifier to lipa IP: *.toronto.auracom.net 29.03.01, 14:16
          no to sie jozio nalatal. faktycznie takie trasy to juz prawie oblatywacz z
          ciebie. klaliflajer - bo tak tez bedziesz wiedzial co pisze - to nedza, jak tak
          dalej beda liczyc punkty to nie uzbierasz na darmowy lot do konca zycia.
          • Gość: lotnik Re: Qualifier to lipa IP: 151.92.2.91, 213.199.0.* 03.04.01, 17:23
            Qualiflyer nie jest taki zly...

Na darmowe przeloty na wakacje jestem w stanie sobie nazbierac mil. Uwazam ze
            Qualiflyer jest o klase lepszy niz swietej pamieci Lot Voyager gdzie permanantnie gubiono
            80% moich mil i faktycznie moze do emerytury nazbieralbym na przelot... ;-)

Uwazam rowniez ze Lot ze swoim personelem pokladowym ;-) posilkami i w miare
            nowoczesna flota nie musi sie wstydzic porownania (przy zachowaniu wszelkich proporcji)
            z Lufthansa.

Zeby uprzedzic docinki typu "to sie Joziu nalatal" w LH mam status senatora, w Qualifyerze
            TravelClub (na razie)...

Nie wymagajmy moze zeby w programach lojalnosciowych rozdawano darmowe bilety za
            kazdy przelot...
            • Gość: do Jozia Re: Qualifier to lipa do Jozia IP: *.toronto.auracom.net 07.04.01, 17:44
              Nie wiem skad jestes i nie interesuje mnie to. Latajac Lotem na atlantyku z
              jakakolwiek karta Qulaiflayer'a nie jestes traktowany inaczej. W business class
              leca pracownicy Lot-u z delegacji lub ich rodzina a najczesciej rodziny
              pracownikow ktorzy placa symboliczne 80 baksow za catering lub wlasciciele biur
              podrozy z Chicago i Toronto.
              Zadna panienka z obslugi nie wie co sie dzieje w tym programie - jesli ja
              zapytasz .
              Jak sie chcesz przekonac wykrec numer do Qulaiflyer'a i zapytaj o cokolwiek
              odpowiedz bedzie sie zaczyna " a wiec musi pan najpierw zadzwonic do....."
              jJk zaczynali promocje tego zasranego Voyagera obiecywali po 40 tysiacach free
              bilet teraz juz nie, poniewaz jest Qulaiflyer jak uzbieram 50 to zmienia na 60.
              A zreszta w Locie obsluga nadal opowiada jak to dawniej pod koniec lotu przy
              podchodzeniu do ladowania prawdziwa Polonia zbierala dolary w kapelusz dla
              personelu pokladowego a teraz to lataja niewiadomo kto co na sok mowia dzuss i
              to ma byc Polonia .
              pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka