Dodaj do ulubionych

problem sypialniany

11.08.09, 15:43
witam i proszę o pomoc.
Będę gościć teściów i moich rodziców(3 noce).
Mieszkamy sami z mężęm w trzypokojowym mieszkaniu,jednym z pokoi
jest nasza sypialnia,duża z super wygodnym łożem.Drugi co do wygody
jest salon z dużą rozkładaną kanapą,trzecia możliwość to garderoba z
małą dwuosobową rozkładaną sofą dla gości.Podpowiedzcie proszę jak
się rozlokować żeby nie było kwasów.Czy własną sypialnie odstępuje
się gościom czy raczej nie? zawsze odstępowaliśmy ale to była zawsze
jedna para...teściowie są najstarsi
Obserwuj wątek
    • aiczka Re: problem sypialniany 11.08.09, 18:27
      Myślę, że trudno jest mówić o takich zasadach (odstępowanie sypialni) w naszych
      realiach mieszkaniowo-społecznych.
      W sytuacji idealnej nie odstępuje się sypialni - jest to kłopotliwe zarówno dla
      gospodarzy jak i dla gości, często okazuje się, że z sypialni trzeba coś wziąć o
      dziwnej porze, goście czują się skrępowani tym, że wszędzie są osobiste rzeczy
      gospodarzy itp. W idealnej sytuacji nie umieszcza się też gości w salonie, przez
      który prowadzą zapewne różne trakty komunikacyjne mieszkania (z sypialni do
      kuchni, z przedpokoju na balkon itp.), w którym gościom grozi obudzenie
      przedwczesne czy w środku nocy przez któregoś z domowników, w którym pozbawieni
      są do pewnego stopnia prywatności i nie mogą pójść spać, o której im się podoba.

Jednak żeby tego wszystkiego nie robić, konieczne jest posiadanie domu z
      przynajmniej jednym pokojem gościnnym - a niewielu go u nas ma. Należy się więc
      kierować zdrowym rozsądkiem. Wasi goście są starsi, szanowani, chcecie, żeby
      było im wygodnie. Dlatego sugeruję umieszczenie ich w sypialni i salonie. Oprócz
      wieku gości można wziąć pod uwagę ich ewentualne schorzenia i dostęp do łazienki.
      • kontonaszybko Re: problem sypialniany 11.08.09, 21:03
        dzięki za odzew,łazienka jest między sypialnią a garderobą,salon naprzeciw
        kuchni,oczywiste teraz jest że będziemy spali w gorszych
        warunkach(garderoba),ale teraz kogo z gości umieścić gdzie?
        Teściowie i moi rodzice są zdrowi,więc kogo uhonorować sypialnią a może losować?
        Dodam że nie uwielbiają się ale w normie i że mąż akceptuje moją decyzję

• nm.buba011 Re: problem sypialniany 11.08.09, 22:13
          > Teściowie i moi rodzice są zdrowi,więc kogo uhonorować sypialnią a może
          > losować?

- o ile nie zotały pary zaproszone jednocześnie, to w kolejności.
          Druga para, choć nie znam okoliczności, powinna nie dać się... zaprosić.
          • kontonaszybko Re: problem sypialniany 12.08.09, 07:38
            zostali zaproszeni razem na imprezę rodzinną, która dotyczy wszystkich
            • nm.buba011 Re: problem sypialniany 12.08.09, 10:51
              pozostaje losowanie. Metoda wypróbowana.
    • roseanne Re: problem sypialniany 11.08.09, 20:40
      zawsze odstepuje swoja sypialnie tesciom, jak przyjezdzaja z wizyta - nalezy im
      sie troche prywatnosci
      • kontonaszybko Re: problem sypialniany 11.08.09, 21:18
        ja też,ale teraz mają być teściowie i moi rodzicie pierwszy raz razem,jak
        przeżyję to się odezwę
        • dzidka-dwa Re: problem sypialniany 12.08.09, 12:58
          również wydaje mi się, że powinniście odstąpić swoją sypialnię.a komu? to już
          chyba nie ma różnicy. Lepiej nie faworyzować nikogo. Może spróbować z metodą kto
          pierwszy przyjedzie, ten ma sypialnię. Chyba tak najbezpieczniej. Przypomniała
          mi się niedawna sytuacja w mieszkaniu siostry mojego męża. Zostaliśmy zaproszeni
          na wieczór z noclegiem. W mieszkaniu w użyciu tylko sypialnia i salon. W salonie
          nierozkładana kanapa. Ja w ciąży. W duchu liczyłam na tę sypialnięsmile I co?
          Szwagierka ulokowała nas w salonie na pompowanym materacu. Dość niskim.
          Przeżywałam w nocy katusze, gdy kilkukrotnie musiałam wstawać z poziomu podłogi,
          aby skorzystać z toalety. Najlepsze jest to, że siostra męża sama niedawno była
          w ciąży i wie jaki to uciążliwy stan. Szczególnie nocą. ehhh...
          • baba67 Re: problem sypialniany 12.08.09, 14:52
            Nie sadze zeby tesciowa albo mama autorki byly w ciazy. Jesli sa zdrowi,
            pozostaje przedstawic problem zainteresowanym przed przyjazdem. Jesli sa to
            ludzie dobrze wychowani w co nie watpie, nie beda sie pchac gdzie lepiej, raczej
            wrecz przeciwnie, certolic. Wasze i tylko Wasze deyzje w ty wzgledzie moga
            wywolac kwasy.
    • bas-122 Re: problem sypialniany 19.08.09, 11:35
      Sypialnię odstąpiłabym najstarszym, lub najbardziej schorowanym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka