beautiful_ 27.09.09, 21:00 Hej czy żeby zakryć kompletnie niedoskonałości twarzy wystarczy puder? Bo gdzieś czytałam że trzeba najpierw nałożyć bazę potem podkład itp. a wy jakie macie sposoby żeby mieć taką twarz jak gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonea_ Re: Charakteryzacja 28.09.09, 14:15 Nie mam zamiaru sobie niszczyć cery pudrami czy podkładami. Wystarczy mi dobry peeling do twarzy i buzia jak marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Charakteryzacja 28.09.09, 14:21 nie wiem . nie uzywam nic takiego . mam ładną cere . : P Odpowiedz Link Zgłoś
honey__ Re: Charakteryzacja 28.09.09, 14:29 moja siostra zawsze wali na ryj podkład, puder i jeszcze róz nielicząć blyszczyków cieni itp. w makijaży wygląda jakby zjadła dwie tony marchewki a bez niego jak potwór ;x. niepolecam ;p. Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Charakteryzacja 28.09.09, 19:53 Faktycznie, znalazłam jeszcze ciekawy artykuł żeby kupić korektor i pędzelkiem go rozprowadzić to jest chyba najlepsze Ale na razie zostanę przy peelingu . Dzięki za rady ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
thedulcemonisia Re: Charakteryzacja 28.09.09, 21:43 Proponuje żel oczyszczający....a do tuszowania drobnych niedoskonałości jakiś dobry podkład Odpowiedz Link Zgłoś
madziia Re: Charakteryzacja 28.09.09, 19:59 szczerze . ? ja nic nie używam . nie mam " niedoskonałości twarzy " . Odpowiedz Link Zgłoś
leaveme_ Re: Charakteryzacja 28.09.09, 21:39 używam żeli oczyszczających i pasty cynkowej .. roll-ona z garniera ( choć nic nie daje ) a tak to podkład .. bo pudery nie kryją Odpowiedz Link Zgłoś
pandziucha Re: Charakteryzacja 29.09.09, 14:14 Ja używam bazy pod podkład z soraya, podkład Maybelline Dream Satin (latem Maybelline Pure Mineral) do tego puder Puder Rimmel Stat Matte albo RENEW & LIFT (tylko na policzki i nos), latem również używam brązera do policzków z rimmela, a tak to zawsze róż MAYBELLINE Pure Blush albo w kamieniu z bourjois Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Charakteryzacja 30.09.09, 19:38 No to mi daje do myslenia ale popatrze co tam w drogerii mają hehe Zapomniałam dodać że używam też peelingu po nim niezbyt znikają pryszcze czy coś ale jest gładka skóra Odpowiedz Link Zgłoś
samotnymotyl Re: Charakteryzacja 30.09.09, 20:59 ja najpriew daję trochę fluidu a dopiero potem puder i to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaskela Re: Charakteryzacja 03.10.09, 14:54 Po pierwsze gwiazdy nie mają wcale idealnych twarzy. Bez makijażu są zwyczajnymi ludźmi. Wiadomo, że podkład i puder czynią cuda, ale nie wolno z nim przesadzać, bo przestaniesz być naturalna. Nie będziesz potrafiła po czasie spojrzeć na siebie w lustrze, bo tak się od niego uzależnisz. Po drugie gwiazdy na zdjęciach są retuszowane. Po trzecie nie warto sobie niszczyć cery. Dawniej podkładu używałam codziennie przez jakieś dwa lata. Teraz uwierzyłam w to, że nie ma sensu tego robić. Używam pudru. Ale on jest niewidzalny i nei zatyka porów. Odpowiedz Link Zgłoś