09.11.09, 19:37
Mam do przeprowadzenia ankietę na temat skąd gimnazjaliści biorą pieniądze i na co je
wydają. W pierwszym przypadku są do wyboru: od rodziców, jako prezenty, kieszonkowe,
nagrody za dobre stopnie, prace poza domem, prace w domu. W drugim zaś: słodycze,
rachunki za telefon, napoje, gazety (ew. czasopisma), zabawki, kosmetyki, gry
komputerowe, ubrania, przybory szkole, książki, płyty, kino, inne, nie wiem. Proszę o szybką
odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • tiamo Re: Pomocy! 09.11.09, 19:43
      Ja biorę od rodziców a wydaje na płyty, kino i na różne bajerywink;D
    • angela10105 Re: Pomocy! 09.11.09, 19:48
      Bardzo ciekawe zadanie i oczekujące na ciekawe propozycje, a więc tak moze byc od
      rodziny przecież często dostajemy od dzisdków i tak dalej a wydawać na np. dyskoteki lub
      inne imprezy, jedzenie, bilety np. autobusowe lub do kina; można równiez wypisać jakieś
      duperele (gdzyż kupujemy bo ktoś to ma).Jeszcze pomysle i dopisze coś

ps jeśli się coś powtarza to sorrykiss
      • asiek25 Re: Pomocy! 09.11.09, 19:50
        yyy od dziadkow lub na urodziny lub za pomoc jakąś komuś (np,w wakacje) .o i jestem oszczedna albo jak juz to shopping oczywiscie ^^ tylko na ciuchy, butki itp. ;P aa no i jesczze na prezenty i na komorke itp. tongue_out
        • sw33t_girl xD 09.11.09, 20:09
          Od rodzicówsmile
          Na gazetki i ubraniakiss
          • nikt. Re: xD 09.11.09, 20:30
            dostaję kieszonkowe ; jako prezenty. [ ale to rzadkoo. jako urodzinowe, czy coś. ]
            wydaję na; słodycze, napoje, gazety (ew. czasopisma), kosmetyki .
    • esther77 Re: Pomocy! 09.11.09, 20:36
      Ja wyciagam kase od rodziców big_grin I wydaje ja najczesciej na kosmetyki, ubrania, kino,
      słodycze i na telefon i jakieś tam rzeczy jak cos mi sie spodoba smiletongue_out
      • zmierzchoomania Re: Pomocy! 09.11.09, 20:43
        ja nie mam regularnego i systematycznego kiesznokowego, ale zazwyczaj co miesiąc (po
        wypłacie) dostaje kase, a w ciągu miesiąca też, no i jak ciocia przyjeżdża to zazwyczaj mi
        daje . w sumie to nigdy nie mam tak, że jestem spłukana, zawsze odkładam, a później
        jade i kupuje sobie ciuchy lub kosmetyki . żadko za włase pieniądze słodycze, gazety itp:.
        a np. płyty to już ze swoich, ale ja tak wole ;p czuje się niby bardziej ... samodzielna ;x

santa
    • inka_love_nick Re: Pomocy! 09.11.09, 22:08
      Dostaje kieszonkowe i co jakis czas "ekstra" od babciwink Na co wydaję ? Sodycze,
      kosmetyki.wink pozdrawiam;**
    • saphirka Re: Pomocy! 09.11.09, 22:13
      Pierwsze:
      od rodziców, jako prezenty, kieszonkowe, nagrody za dobre stopnie(stypendium),
      drugie:
      gazety, gry komputerowe, książki, płyty, kino, inne
    • karolinka.niko Re: Pomocy! 09.11.09, 22:23
      Ja kase dostaje zazwyczaj od moich rodziców mniej od ciotek i wujków! Ale pieniądze
      wydaję na kosmetyki i gry komputerowe ale przede wszystkim wydaje je na ciuch od tego
      powstrzymać się nie mogę! wink
    • paulinusia4 Re: Pomocy! 10.11.09, 16:45
      od rodziców; kosmetyki, ubrania, płyty, kino ; o
      • karmel_ Re: Pomocy! 11.11.09, 10:47
        kieszonkowe - ubrania , kino , gazety ;q
    • collage Re: Pomocy! 11.11.09, 10:55
      aaa ja też chcę takie zadanie .
    • megan_ Re: Pomocy! 11.11.09, 11:02
      Od rodziców.

Głównie wydaję na ciuchy, kosmetyki, czasopisma, słodycze...
      • iana Kasa ;)) 11.11.09, 11:15
        Ja dostaje jako prezenty.
        Wydaję na kino, ciuchy, kosmetyki, czasopisma, jakieś sprzęty elektroniczne
        [nie wiem czy była taka odp?], książki
    • kristen_136 Re: Pomocy! 11.11.09, 11:14
      Wow .! tongue_out
      Od :
      od rodziców i babci < haha >
      Wydaję na (od razu jak dostanę jakąś grubszą kasę pędzę do galerii) :
      słodycze, gazety (wiele wiele gazet mam na punkcie plakatów bzika i Zmierzchu a
      tam dużo takich rzeczy i artykułów) kosmetyki ( oo taak ) ubrania (wiadomo)
      książki ( tylko sagę zmierzch se kupiłam za kieszonkowe, żadnej więcej książki
      ) płyty ( mam słuchać pustej wierzy ) kino (bardzo często z paczką łażę ) : P
    • gigi09 Re: Pomocy! 11.11.09, 11:15
      Skąd biorę: jako prezenty, kieszonkowe, nagrody za dobre stopnie.
      Wydaję na: słodycze, ubrania, książki(oczywiście nie te do szkoły), kino i takie tam
    • candy.girl Re: Pomocy! 11.11.09, 11:28
      1 : od rodziców , jako prezenty
      2 : słodycze , gazety (ew. czasopisma) , kosmetyki , ubrania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka