princessm Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 21:44 to nic takiego. nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 21:49 hahahah, mialam to samo! Moj brat wzial sie za zmierzch. Ojezujezu, co zrobie. Tata czyta, cholera jasna! Oboje rpzeczytali - nie odezwali sie nawet c; Obecnie czyta mama, nie sadze, aby sie czepiala, jak skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaa Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 21:49 to ja ci współczuję czytałam wszystkie częśći tej sagi i wiem co jest w ostatniej.. hmm nie wiem co ci moge poradzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 22:01 ojojoj , ale masz problem wybacz , ale nie widzę w czytaniu książki Przed świtem przez twoją mamę żadnej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 22:01 haha, ja nie mam problemu, bo ja oglądam z mamą a nawet tatą np. filmy z 'tym' i inne takie. ale przecież masz 13 lat {tak?}, no więc pewnie miałaś już w szkole wychowanie do życia w rodzinie czy cos w tym stylu. to na pewno nic nowego dla ciebie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
karka99221 Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 22:03 o matko co za problem !!ja przeczytalm ksiązke która jest praktycznie o seksie i jakoś mama też przeczytala i nic !!a wogle co jest takiego w tym zmierzchu ??/ Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 14:36 Laaska nie przeżywaj... Chyba twoja mama wie że ty wiesz, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 22:29 Nie wiem czemu ale myślałem, że mama zabroni ci iść na 4 film ;D czy mógłby mi ktoś szczególniej troche napisac co się konkretnei takiego dzieje w 4 części ?? bo czy tam w 3 ?? Bo nie do końca chyba wiem l;p Napiszcie mi nawet jak będę niedostępny na gg 4438683 Odpowiedz Link Zgłoś
jd Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 22:56 Słuchaj, weź mamę na bok i poważnie z nią porozmawiaj. Wytłumacz jej skąd się biorą dzieci, itp. A tak na poważnie to twoja mama jest dorosła i o tych sprawach wie więcej niż ty więc.. to co jest w "Przed świtem" nie zrobi na niej wrażenia... Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 23:09 hehe w "Przed świtem" to jest tak skromnie opisane :p mama mi w wakacje kupiła książkę o wampirach i jeszcze pytała się babki z księgarni "czy ta książka nie jest za straszna dla mojej córki" a tamta babka się tylko uśmiechnęła i powiedziała "no raczej nie jest straszna, zalezy co ktoś lubi" haha a okazało się, że w tej książce co 5 minut ktoś uprawia seks i autorka wcale nie szczędzi pikantnych szczegółów. Cóż w takim wypadku byłoby mi głupio gdyby moja mama to przeczytała. Odpowiedz Link Zgłoś
paulis... Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 23:04 07tofik nie przejmuj się moja mama też to przeczytała ale nic nie mówiła Odpowiedz Link Zgłoś
vanell. Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 23:24 Naprawdę nie ma się czym przejmować. To, co jet opisane w 'Przed Świtem' to nic. Poza tym.. twoja mama zapewne ma świadomość, że ty wiesz skąd się biorą dzieci i masz świadomość o takich sprawach. Także, nie stresuj się, bo nie ma czym. xdd Odpowiedz Link Zgłoś
megan8 mama i przed świtem... 23.12.09, 23:40 moja mama też czytała wszystkie 4 części .. i co ? o co halo ? nie widzę w tym nic złego ani dziwnego, przecież to dorosła osoba .. ;/ . tz. jeśli jest zrównoważona psychicznie to raczej nie będzie się na ciebie dzierać, że takie zboczone książki czytasz xd. hahh ;] . Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowakawa Re: mama i przed świtem... 23.12.09, 23:46 Ja miałam podobny problem xP Ale mama o dziwo nic nie powiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
paulis... Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 00:09 Wesołych Świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 00:14 moja mama już dawno czytała. i jakoś nic nie powiedziała. no tylko tyle że jest fanką zmierzchu. : D Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 10:43 to normalne , że dzieci bocian nie przynosi . Odpowiedz Link Zgłoś
nick6669 Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 11:26 hej nie martw się moja kochana mama przeczytała wszystkie książki filmy z milion razy obejrzała czytała nawet zmierzch oczami edzia jednym słowem stała się fanka num 2 ba ja jestem num 1 w domu ! Odpowiedz Link Zgłoś
doma949 Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 12:21 Moja mama przede mną przeczytała calutki Zmierzch (całą sagę) i jej się strasznie podobał ;] wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
ema11 Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 12:28 Moja mama też przeczytała wszystkie części poprostu ją nie pytaj o tą książke albo powiec że ci się podoba najbardziej np : 3 albo 2 część wiem bo miałam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 12:27 nie przejmuj się, mama na pewno będzie wiedziała, o co chodzi. c: Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx przeczytaj ;)! 24.12.09, 12:51 Kochana ! Nic się nie martw, Stephanie pokazuje w Przed Switem miłość od dobrej strony, nie wulgarnej... DOBREJ ! Na prawdę... ta książka uczy i pokazuje że nie na tym to polega... Edward ją do niczego nie zmusza wręcz ją chroni, nie chce zrobić jej krzywdy. Nie martw się o nic ! Moja mama przeczytała i jest zachwycona. Wesołych i pozdrów mamae ;* Jedna fanka więcej ! Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 12:54 Czemu Ci głupio? Czwarta część jest naprawdę wyjątkowa, bo szczególnie podkreśla miłość ty dwóch "stworzeń". Miłośc jest piękna i nie ma nic w tym wstydliwego. A niech przeczyta, co Ci szkodzi. Myślę, że nie powinno Jej to w żadnym wypadku przeszkadzać! Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 12:58 E? Nie widzę problemu. Bez obrazy, ale to dość dziecinne. Moja mama też to czytała, razem ze mną i nie było mi głupio, przecież to jest zupełnie naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mia9 Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 13:03 moja mama nie, ale mojej mamy koleżanka ode mnie to pożyczała, i jakoś spoko. Nie przejmowałam się, że występują opisywanie sceny, które cię zawstydzają najwyraźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 13:04 ale masz problem. xd w Zaćmieniu też oni chcieli się.. no wiesz! a zaproponowałam mamie, żeby przeczyta- ła. nie przejmuj się, że twoja mama to prze- czyta wiedząc, że ty też to czytałaś. w końcu nie jesteś dzieckiem.. z resztą to zwykła książ- ka. znaczy wiesz, ja jesz- cze nie czytałam Przed Świtem i nie wiem jak jest opisana ta scena.. x3 wesołych. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
dhampir_ Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 13:05 No i co z tego. Moja mama co prawda nie czytała żadnych z części zmierzchu , ale jak ja czytałam to jej opowiadałam i nic nie mówiła. Więc nie wiem czym tu się przejmować. Wesołych ;D Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 13:18 ja chowam przed mamą książki żulczyka i margota, ale żeby tą marną sagę bez grama seksu? lol. Odpowiedz Link Zgłoś
blackhart Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 13:34 Moja mam czytała zmierzch o KwN, ale nie miała okazji przeczytać zaćmienia ale jak przeczyta to przecież nie będę przed nią chować 4 części ONA JET DOROSŁA I ROZUMIE TAKIE RZECZY LEPIEJ NIŻ MY Odpowiedz Link Zgłoś
selena_demi Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 13:41 yyyy a przepraszam co tam jest?? Czy ich pierwszy raz jest opisany szczegółowo? bo ja chyba coś czytałam innego, nie ma scen erotycznych ni nic. A pozatym nie wiem czym się martwisz, w końcu to nie książka dla przedszkolaków, przesadzasz to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
miley787 Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 14:00 Ja mam gorzej. Mój tata bardzo lubi fantasty (tak samo jak ja) i pożycza ode mnie książki, a w tych książkach jest o tym trochę więcej... (wiesz o co mi chodzi). I chyba do kina na "Przed Świtem" pójdę z mamą, bo jej się podobała pierwsza część... Ja to dopiero mam przesrane! Pozdrawiam. P.S. Mój tata to czyta i jeszcze mi nic nie powiedział. Zależy ile masz lat, bo ja 11... Odpowiedz Link Zgłoś
zelusiacullen Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 14:02 Nie bój sie bedzie ok przeciesz nie ma tam niczego aż tak strasznego.... a co do tego o co się boisz to towja mama jest dojżałą kobietą i to bedzie dla niej jak najbardziej normalne Odpowiedz Link Zgłoś
werkaa Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 14:11 Nie Stresuj Się Tak . Moja Mama Też To Przeczytała I Uśmiała Się Z 4 Częsci . xdd Będzie Dobrze . ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
chalessa Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 14:15 Schowaj w jakiś dobrym miejscu i powiedź że Renifer ukradł heheh moja mama też czytała bo jej się nudziło i od koleżanki porzyczyła a ja jej podkradam hehe Wesołych świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
slodziutka99 Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 14:18 `. moja mama przeczytała razem ze mną. xd w niektórych momentach się rozpłakała. a jak byliśmy w zaćmieniu to powiedziała żebym tego nie czytała. haha beka była. Nie bój się i pozwól mamie przeczytaj i tak samo jak ja czytaj razem z nią. Nabierzecie wtedy wspólnych tematów i zbliżycie się do siebie. U mnie tak było. Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku oraz dużo . Odpowiedz Link Zgłoś
andziaa. Re: mama i przed świtem... 24.12.09, 21:48 przecież zrozumie . możesz też powiedzieć , że Ci się gdzieś zgubił czwarty tom . będzie dobrze . : - D Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: mama i przed świtem... 25.12.09, 12:39 Łe tam . Mi mama POLECIŁA przeczytać 'Dom nad rozlewiskiem' , a tam jest tego dużo więcej . Odpowiedz Link Zgłoś