karolinka1818 23.06.11, 18:20 Czy podoba wam się angielski akcent np.aktora Alexa Pettyfera? Bo mi tak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blizniaczkii Re: Angielski akcent 23.06.11, 18:29 tak sto razy wolę słuchać brytyjczyków niż amerykanów, serio Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi kocham akcent alexa turnera. 23.06.11, 19:13 ile ja bym dała, żeby mieć tak fantastyczny, brytyjski akcent <3 Odpowiedz Link Zgłoś
emily. Angielski akcent 23.06.11, 19:13 Skoro mowa o Alexie... Myślę, że jeśli jakiś aktor jest naprawdę przystojny, to bez różnicy, czy mówi z angielskim akcentem, czy też nie. A co do tematu, to jakoś specjalnie nie zwracam uwagi na akcent ludzi mówiących po angielsku... Odpowiedz Link Zgłoś
izuunia55 Re: Angielski akcent 23.06.11, 19:35 Strasznie podoba mi się brytyjski akcent-ludzi z takim akcentem mogłabym słuchać godzinami Odpowiedz Link Zgłoś
mia. Re: Angielski akcent 23.06.11, 19:40 mi się nie podoba. nie mogę nic zrozumieć. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
easy_me Re: Angielski akcent 24.06.11, 14:28 uwielbiam słuchać anglików;]] mają boski akcent- wyróżniają się z tłumu;]] Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Angielski akcent 24.06.11, 14:23 Brytyjski akcent jest totalnie powalający. Chciałabym tak mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_famous Re: Angielski akcent 03.07.11, 21:24 uwielbiam, kocham <3 cudowny! <3 sama bardzo dużo ćwiczę, żeby brzmieć jak najlepiej ;] Dan mi bardzo w tym pomaga ;] uwielbiam go słuchać <3 jedne z moich ulubionych zajęć to właśnie fonetyka angielska [ wymowa ] xD dziewczyny, żeby tak mówić trzeba bardzo dużo słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać + powtarzać, powtarzać, powtarzać ;] z czasem będzie coraz lepiej sama tak robiłam Odpowiedz Link Zgłoś
nickiminaj14 Re: Angielski akcent 03.07.11, 21:26 Tak, angielski akcent jest wspaniały tylko, że ja mam niestety amerykański. Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Angielski akcent 05.07.11, 14:10 brytyjski akcent może i fajnie brzmi, ale trudno mi go zrozumieć, a co dopiero mówić z takim akcentem. dlatego wolę amerykański ;p Odpowiedz Link Zgłoś
by_moonlight Re: Angielski akcent 05.07.11, 20:42 Podoba mi się. Szczególnie Ozzy'ego Osbourne'a. Hah, kocham tę jego czasem niewyraźną gadaninę. Odpowiedz Link Zgłoś
xingxing Re: Angielski akcent 24.08.21, 05:18 Który brytyjski akcent masz na myśli? RP? Ale które RP? Conservative? Posh? Contemporary? Modern? Może jeszcze inny rodzaj, albo w ogóle inne akcenty jak Scouse, Estuary, Mancunian, Brummie itp.? Termin ,,brytyjski akcent" jest tu dość niejasny, bo nie istnieje coś takiego jak jeden akcent na Wyspach. Osobiście podoba mi się modern RP, bo brzmi mniej sztywno niż ten używany przez starsze osoby od którego słuchania robi mi się po prostu niedobrze. Nie przepadam za regionalnymi akcentami (może poza tymi z Londynu i środkowej Anglii które mają coś w sobie ), bo te mają tendencję do połykania literek, zniekształceń wymowy. Można też odnieść wrażenie, że brzmi to jak języki azjatyckie. Serio, posłuchajcie akcentów z północy. Odpowiedz Link Zgłoś