domiska_12 04.02.10, 18:43 Hej!! Czytała któraś z Was lekturę "Ania z Zielonego Wzgórza" jeśli tak to prosze pomóżcie mi odp. na pytanie Czy Ania z Zielonego Wzgórza jest światowym bestsellerem??(uzasadnij) Proszę odp. mam to na jutro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jane_ Re: Zadanie ;-( 04.02.10, 18:48 tego raczej nie wyczytasz w książce. Powieść Ania z Zielonego Wzgórza Lucy Maud Montgomery zaczęła pisać wiosną 1905. Powieść była wielokrotnie odrzucana przez wydawców kanadyjskich, dopiero w 1908 roku została wydana przez L.C. Page Company z Bostonu. Niemal natychmiast stała się bestsellerem. dlaczego? to można powypisywac głupoty, nie będę Ci jeszcze uzasadnienia pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: Zadanie ;-( 04.02.10, 18:48 A ty nie przeczytałaś? Bardzo fajna książka.. Odpowiedz Link Zgłoś
blocked_ Re: Zadanie ;-( 04.02.10, 18:48 jest światowym bestsellerem, ponieważ podbila serca milionom czytelników na całym świecie. eeee, może byc tak krotko? Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Zadanie ;-( 04.02.10, 18:49 Czytałam 4 razy "Ania z Zielonego Wzgórza" jest światowym bestsellerem. Już od ponad stu lat sięgają po tę książkę kolejne pokolenia, żadne poznania przygód rodowłosej dziewczynki. Powieść przetłumaczono na wiele języków. mimo, iz od jej opublikowania minął wiek, wciąz cieszy się niezwykłą popularnością. Z przyjemnością czytają ja nawet chłopcy. Jest przyjemną lekturą, która podbiła serca młodzieży na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
domiska_12 Re: Zadanie ;-( 04.02.10, 18:52 Przeczytałam i bardzo mi się podobała, ale tego nie było w książce Odpowiedz Link Zgłoś
malinka25 Re: Zadanie ;-( 04.02.10, 18:54 Ja mysle, ze tak. poniewaz ta ksiazka zostala przetlumaczona na wiel jezykow w roznych krajach.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jarelo Re: Zadanie ;-( 04.02.10, 23:12 to proste. jest ! a nie chce mi sie uzasadniac bo to takie małe wypracowanie. napisz, że porusza poważne tematy w dośc nietypowy sposób i już ^^ Odpowiedz Link Zgłoś