Dodaj do ulubionych

Dbanie o Siebie

13.02.10, 19:11
Dbacie o siebie ? ja potrafie w łazience przesiedziec z 1 h , choc poszlam tylko sie wysikac .
Wtedy zel naloze na twarz wezme prysznic umyje zeby poczesze wlosy pomaluje zesy i
wogle.nigdy nie poloze sie spac bez umucia zebow czy peelingu na twarzy albo oglolnie
umycia ciała , nie wiem już mam taki odruch wtedy.U mnie w szkole ktore wogle nie dbaja
o siebie , jedzie im z geby nie nosza chusteczek itp.A wy dziewczyny jakie jesteście ? Piszcie
Obserwuj wątek
    • mileyanddemi Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:33
      czemu nikt nie pisze ? ;/
      • majson Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:37
        no ja to właśnie tak często jestem już taka zdechła rano jak wstanę lub
        wieczorem że nie mam siły na zadne pilingi nawet myć zębów mnie się nie chce noo
        zazwyczaj umyje zemby i tyle moze nałożę krem antybakteryjny big_grin no ale jak
        gdzieś mam wyjść to oczywiście się maluje itd.
        • nearlaify Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:42
          Dbam o siebie, codziennie biorę prysznic, zmieniam bieliznę i myję zęby, ale nie
          mam na tym punkcie obsesji i nie przesiaduje w łazience godzinami - mam
          ciekawsze zajęcia ;d
          • deedee Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 20:03
            nie mam obeseji ale dbam o sb ;p
            zawsze jestem umyta i świeża ..
            aa teraz to nie mogę się rozstać z moim lusterkiem które trzymam w kieszeni xd
            noi błyszczyk
        • ashleyka19 Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:43
          ja o siebie dbam i też nie lubie takich osób . śmierdzi o nich . a najbardziej
          nienawidzę przetłuszczonych włosów ...masakra ;/
    • nightmaree Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:46
      Ja codziennie rano też długo siedze w łazience i kremuje twarz, czesze włosy
      itd., bo inaczej nie wyjde z domu xd A wieczorem też nie pójdę spać bez umycia
      zębów i dokładnie umytej buzi. U mnie w szkole są takie dziewczyny które tak jak
      to napisałaś nie dbają o siebie, nie myją zębów albo bardzo długo noszą tą samą
      koszulkei jedzie od nich lub mają bardzo tłuste włosy ; /
      • rossalonde chyba każdy tak ma : - p 13.02.10, 19:54
        Ja potrafię przesiedzieć w łazience 3 godz ! (brat ostatnio mierzył czas )
        Mieszkam w bloku i mamy jedną łaziękę na mnie moich 2 braci i rodziców ...
        to jest MASAKRA ! shock
        Wyścig kto pierwszy w łazience ....
    • alice_cullen08 Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:47
      Ja tak samo. Też się codziennie myję, inaczej bym nie wytrzymała xd
    • softy_girl Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:47
      Rano raczej tylko się myje pod prysznicem a wieczorem biorę kąpiel . Zęby myje
      2 razy dziennie więc z buzi mi nie śmierdzi tak jak to twoim koleżankom , nie
      śmierdzę tylko pachnę moim żelem pod prysznic (super zapaach) . Zawsze
      jestem uczesana , umyta , wykremowana i pachnąca smile
    • avrilka_lavigne Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:48
      Ja siedzie co najmniej pół godziny. Ale nie rozumiem jak można tak wogóle o siebie nie
      dbać...
    • kiwi Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:48
      Nie za specjalnie, ale jako tako dbam, żeby być jakoś ubrana x-d
      • mileyanddemi Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:53
        u nas jest taka jedna niepelonosprawna , czesto nosi tydzien te same majty ;/ fuuuu i nie
        zmeinia kosuzlek praiwe caly czas od niej jedzie ma przetluszone wlosy zolte zeby boze
        wszysc na nia patrza z odraza
        ja nie jetem taka ze mam fiola , poprostu lubie
    • olgx Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 19:58
      Ja też tak czasem mam. musze się parę razy przyjrzeć w lustrze zanim wyjde z
      łazienki ;dd
    • happysad1 Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 20:06
      mam identycznie jak ty .
      u mnie w szkole taka dziewczyna , poprostru jej nie moge . tapety ma tyle na
      ryscju a jej twrz wyglada tak jakby nigdy tego z siebie nie zmywala .. łeee .
      ohydna
      • mileyanddemi Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 20:43
        poprostu niektorzy nie maja jakies takiej oglady.tacy ludzie chyba nie spogladaja wogle w
        lustro.
    • jane_ Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 20:52
      dbam.
      • secrets Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:19
        dbam o siebie.

ja też nie nosze chusteczek, pożyczam.
    • marcelinkaa Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 21:43
      ja mam raczej tak jak ty dbam o siebiewink))
    • lady_cat Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 21:45
      dbam .
      jesli nie ja, no to kto . . .
      • zabax3 Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 21:53
        dbam..
        • sysiek4444 Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 21:58
          Dbam , ja np. nigdzie nie wyjde bez kremu na twarzy , to już z przyzwyczajenia . ; )
      • muszelka Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:01
        codziennie wieczór pół godzinna kąpiel z pianą ( xd ) no chyba ,że mam duużo lekcji to
        ograniczam się do prysznica , rano przed sql jak nie wstanę za późno to też ide pod
        prysznic ,obowiązkowo pilink ( po swojemu przyjeło się już ; d ) czasami nawet tonik i
        maseczka . rano rzęsy ,błyszczyk z witaminą e . ; dddd no cóż ,zęby też myję . c ;
        • piratka13 re 13.02.10, 22:08
          dbam a bez umycia zębów się nie obejdzie ja zawsze je musze mieć umyte po
          prostu a jak nie to 2 miętowe gumy a po szkole od razu do lazienki bo ja tak
          nie mogę jak capi z gęby!!! XD
    • akademia_stylu Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 21:55
      ja tez nigdy nie położyłabym się spać bez umycia zębów , wykąpania się etc.
      nigdy w życiu , jak wychodze do szkoły , zawsze myje zęby i jestem niesamowitą
      fanką miętowych gum do żucia , mam je zawsze przy sobie . ; )
    • britneyxd Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 21:59
      też tak mam, tez potrafię przesiedzieć godzinę, a nawet więcej... a w lusterku to się milon
      razy dziennie przeglądam, mam obsesję na punkcie mojej grzywki... mam na bok od
      prawej skroni i ciągle ją poprawiam... uwielbiam ją, dlatego bardzo o nią dbam ;p
      • muszelka Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:10
        yhym ,co do grzywki to myje ja codziennie rano ,bo jak wstaję to stoi ,że o jacie .
        prostownica niestety padła . ; \\ przycinam dwa razy w miesiący ( oczywiście nie sama x
        d ) no i jak makijaz to nigdy tapeta ,jak wiekszość żal plastików - dziewczyneczek w I kl . i
        co mnie rozpieprza naaY . że ja III kl . do sql odwalam tylko rzęsy ,usta
        błyszczykiem ,twarz zawsze świeża itd itp tonik taki leciutki codziennie rano nakładam i jest
        ładniutko i przyjemnie . a te dzieci co przyszły neidawno z podstawówki ; chyba sztuczne
        rzęsy neiktóre mają , błyszczyk ,ekhem podkład ,że są pomarańczowe ,róóż . nie wiem
        czy cós jeszcze . no to ja tyle . ; dd dobrze jest byż naturalną dziewczyną ,nie postarzać
        sb o 10 lat i być sobą ,no i oczywiście jak wątek zaistniały wskazuje dbać o sb . ((( ; idę
        spać ..
    • lorente Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:00
      No jasne! big_grin
      Nie bez powodu wstaje o tej 6 rano..
      : d Wtedy mam czas na prysznic, umycie zębów, umycie włosów, poczesanie i
      wysuszenie włosów.. itp..
      A wieczorem?
      Myje zęby, myje twarz tonikiem i żelem..
      itp.

Codziennie mam czyste ubrania..
    • agateczka15 Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:04
      To Twoje te zdjęcie w Twojej miniaturce ?
      Widać że modnisia jestes. smile
      po prostu lubisz dbać o siebie i ladnie wyglądać.
      mi się za bardzo nie chce.
    • marszalinka Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:04
      Kocham myc zeby ;D myje min. 5 razy dzienniesuspicious
      • amela Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:09
        ja się codziennie kąpię , myję zęby 3 / 4 razy dziennie .
        ogólnie nie wyobrażam sobie życia bez higieny ; ]
        u mnie też są takie dziewczyny , masakra ^
    • light Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:06
      Żeby godzinę, nie przesadzajmy... 30 minut mi wystarczy w zupełności, może
      dlatego, że nie codziennie się maluję.
      I taak, dbam o siebie, to u człowieka odruch bezwarunkowy, tak myślę...
      • duuumi Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:13
        Głowe myje co drugi dzień, kompie się codziennie.
        Zeby także myje kilka razy dziennie.
        Ale godziny w kiblu nigdy nie przesiedze - szkoda mi na to ewidentnie czasu !
        Zresztą, mam lustro w pokoju....... : d
    • asiek_xd hahaha ! XD 13.02.10, 22:13
      a w pokoju tez masz tak bardzo czysto ?
      , nie ze się z Cb smieje czy cos , ale kiedys oglądałam taki program i tak pokazywali
      chlopaka , który tak dbał o sb i porządek wokol niego i to zamieniło się w chorobe .
      bez urazy , nie ? , ale pomysl nad tym .

dbam o sb , ale nie az tak jak ty...
      eee.... czasem jezeli jestem bardzo zmeczona [ np. wroce pozno w nocy do domu , lub
      jestem po jakiejs zabawie ] to myje tylko zeby i ide spac... prysznic rano biore , nie ?
      a tak , to staram się byc czysta i zadbana ... : >
      tez mam w sql dziewczyny , ktore o sb nie dbaja , i .... zal mi ich...
      , niektore są takie ładne , a maja np. zęby DOSŁOWNIE żółte .... ich wlosy są czasem takie
      tłuste ze .... bleee .... na wymioty mnie bierze.... na wu - ef czasem nie przebieraja
      podkoszulki i chodza pozniej w takiej przepoconej i robia z sb wielkie damusie.... OGÓŁEM -
      są zalowe....

ale nad soba to się zastanow , bo to twoje " dbanie o sb " jest troche dziwne ...
      pozdrawiam : >
      • light Re: hahaha ! XD 13.02.10, 22:15
        Ta "choroba", to pedantyzm. Nie można znieść wtedy choćby gramika, gaminienka
        kurzu na półce.
    • staceyann Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:15
      ja myślę, że dbam o siebie, ale nie z jakąś przesadą. oczywiście głowę myję tylko 2 razy w
      tygodniu, bo włosy mi się tak często nie przetłuszczają i nie muszę ich myć bez powodu (a
      mało kto wie, że detergenty w szamponach drażnią skórę głowy i powodują, że wydziela
      jeszcze więcej sebum, dlatego im częsciej myje się głowę szamponami z SLS lub SAS tym
      szybciej się przetłuszcza). Krem to podstawa, najlepszy jakiś nawilżający (nawet do tłustej
      cery, bo często ona jest odwodniona) z filtrem, peeling 2 razy w tygodniu to max. (jak się
      robi za często, to można podrażnić skórę), czasem jakaś maseczka. Rzęs staram się nie
      malować, wolę nałożyć na nie olejek, który je przyciemnia i powoduje, że są bardziej
      błyszczące, pielęgnując je. zęby myję 2 razy dziennie, gumę żuję często (ale nie za długo,
      bo to też ma swoje negatywne skutki). Biorę prysznic w zależności od tego, co np.robiłam
      (np. po wf ie w szkole, czy latem jak jest gorąco), jeśli czuję się brudna. ubrania zmieniam
      codziennie, nie rozumiem jak można chodzić w tym samym, przecież każdy się poci. aa i nie
      rozumiem jak się mozna czymś wypsiukać, jak się wcześniej nie umyje- niektórzy tak
      robiąuncertain niestety perfumy, to nie zamiennik myciaconfused Dbam też o dłonie, mam różne fajne
      maseczki do paznokci i kremy do rąk. Zamierzam sobie niedługo kupić jakiś fajny scrub do
      ciała, może czekoladowy? Ogólnie, trzeba dbać o siebie, ja to robię, bo lubię, ale wszędzie
      dobry jest umiar, taka dziewczyna, która spędza dziennie kilka godzin w łazience i przed
      lusterkiem to też nic ciekawego.
    • kardolina Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:15
      logiczne, iż o siebie dbam.
      • fantabuu Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:37
        To Raczej norrmalne ;D Ja tez codziennie myje zęby i wgl siebie xd
        mam obsesje na punkcie włosow , nigdy nie mam ich tłustych . u mnie w klasie to laski
        maja tak tłuste włosy że szok ;o .
        Lubiee ładniee pachnieć chyba jak każdy xd kiss
    • zjem_cie Re: Dbanie o Siebie 13.02.10, 22:16
      ale z cb psychol santa

a co to jest łazienka??!!
      • mileyanddemi Re: Dbanie o Siebie 14.02.10, 13:21
        u mnie jest na polkach obecnie z 3 cm kurzu ;p chociaz powinno zawsze byc czysto
        bo mam astmęu i alergię

tak , jasne to ja na minaturce ;p
    • the_best Re: Dbanie o Siebie 14.02.10, 14:03
      mam obsesje na punkcie higieny !

prysznic biorę dwa razy dziennie,
      codziennie myję włosy,
      depilacja obowiązkowo ,
      paznokcie czyściutkie,
      świecący nos wypudrowany ,
      itd, itd ,itd.

nie wyobrażam sobie wyjść z domu nieogarnięta big_grin
    • slodkiporanek Re: Dbanie o Siebie 14.02.10, 14:08