szprotka02 04.04.10, 13:12 witam,mam problem.mianowicie tak same z siebie robią mi sie takie bąble wewnątrz buzi,co tak bardzo bolą jak sie na nie najedzie językiem i w ogóle sie jesc nie da..przechodzi tak po 5 dniach..skąd to wynika?pomożecie mi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicka1995 Re: ranki w ustach 04.04.10, 13:26 Nie wiem ja nie mam czegoś takiego ;P Idź do dentysty, on może Ci coś poradzi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: ranki w ustach 04.04.10, 13:31 jedyne skojarzenie z rankami w ustach to kiła, ale wątpię, żeby Cię dotyczyło idź do lekarza po świętach, bo to raczej nie za dobry objaw Odpowiedz Link Zgłoś
dominika1234 Re: ranki w ustach 04.04.10, 13:54 prawdopodobnie masy afte wzstearcyz ye pojdyiesy do lekacya a on cie pryepisye takie leki Odpowiedz Link Zgłoś
ehmm afta 04.04.10, 16:15 nawet w aptece bez recepty dostaniesz lek na to najczęściej jest to takie coś do smarowania Odpowiedz Link Zgłoś
mitsuko Re: ranki w ustach 04.04.10, 16:23 Może wkładasz brudne palce do buzi? Idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka02 Re: ranki w ustach 04.04.10, 17:38 dzięki, a czy moze to byc np. z tego,że ja zawsze myje długo szczoteczką całą, buzie każdy kąt szoruję? kupię tą maść, ale maści się baaardzo trudno naklada w takie miejsca,bo to sie w ogóle nie chce przykleić..dzięki, a czy moze to byc np. z tego,że ja zawsze myje długo szczoteczką całą, buzie każdy kąt szoruję? kupię tą maść, ale maści się baaardzo trudno naklada w takie miejsca,bo to sie w ogóle nie chce przykleić..a co do tych maści to chyba nie są drogie? Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Re: ranki w ustach 04.04.10, 21:03 Nie mam pojęcia skąd to się bierze, kiedyś miałam takich parę, ale przechodziło po dwóch, może trzech dniach i dało się jeść, więc raczej nie wiem jak ci pomóc Ale poszukaj w Google, taką ma dla Ciebie radę Odpowiedz Link Zgłoś
ehmm przyczyny 04.04.10, 23:43 przyczyną może być wkładanie brudnych palców do buzi , podrażnienie pastą lub szczoteczką i wiele innych czynników nawet moglo sie stać że przez przypadek ugryzłaś sie w ro miejsce potem coś zjadłaś co dodatkowo to miejsce podrażniło i afta gotowa a co do tych maści to są tanie, łatwo je sie nakłada bo są rzadkie wiec najlepiej na patyczek do uszu troche nalać i posmarować Odpowiedz Link Zgłoś
paattii XD 05.04.10, 00:19 To mogą być zwykłe krsty. Mi się takie co jakiś czas robią. Idź do lekarza to może ci coś przepisze żeby cię tak nie bolały. Odpowiedz Link Zgłoś