klaudynaa 01.07.10, 19:02 Mam 13 lat 160cm wzrostu a waże 60 kg. Wieem dużoo strasznie;/ Pomóżcie mi niedługo jade nad może i nie wiem jaką diete zastosować.;? Czy zacząć ćwiczyc biegać.?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nevermind_ Re: Waga!;( 01.07.10, 19:12 Jedz częściej, w mniejszych ilościach, nie jedz słodyczy, pij wodę i dużo się ruszaj- to najważniejsze. Wystarczy jakaś wycieczka rowerowa, długi spacer, rolki cokolwiek. Bylebyś w ciągu dnia przeznaczyła jak najwięcej czasu na ruch. Nie jesteś taka gruba, nie przesadzajmy (: aczkolwiek popieram. Przejście na taki zdrowszy tryb życia na pewno dobrze Ci zrobi i stracisz trochę kg. Odpowiedz Link Zgłoś
black_pearl Re: Waga!;( 01.07.10, 19:15 sory, ale ja mam niestety odwrotną sytuacje, za chiny nie mogę przytyć ! ( a jem normalnie ) postaram chociaż trochę pomóc : -napewno nie powinnaś się głodzić - jedz więcej owoców i warzyw - nie jedz tłustych rzeczy (np. chipsy, fast-food-y, słodycze i tłuste mięso) - nie najlepszym sposobem jest wybieranie określonych diet, ponieważ przy każdej diecie nie dostarczasz sobie potrzebnych składników dla organizmu mam nadzieję, że choć trochę pomogłam ale moim zdaniem nie jesteś gruba, a pozatym trzeba akceptować siebie taką jaką jesteś ( ja narazie niezbyt sobie radzę, ale jest coraz lepiej) weź kartkę i napisz co podoba ci sie w twoim wyglądzie ( napewno będzie dużo plusów ) i dopisuj codziennie Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
florek Re: Waga!;( 01.07.10, 19:16 Miałam podobny problem, zacznij biegać na początku powoli tak po godzine dziennie żeby było ci łatwiej najlepiej biegaj z koleżanką.Nie jedz więcej niż 2000 kcal dziennie, rób brzuszki, przysiady, skacz na skakance. I najlepiej zrezygnuj ze słodyczy napewno to nie będzie łatwe ale np gdy już nie możesz się oprzeć to nie zjadaj np odrazu całej paczki dużych Laysów tylko nasyp sobie trochę do małej miski czy czego koolwiek. I bądź konsekwentna np. mała paczka chipsów = 30 brzuszków + 10 minut skakania na skakance. + Pamiętaj że nie rezultatów nie otrzymasz po kilku dniach tylko conajmiej po 3-4 tygdoniach. ++ Mam nadzieje że pomogłam, powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Waga!;( 01.07.10, 20:04 Ja mam ten sam problem A praktycznie nie jem słodyczy, bardzo dużo uprawiam sportów, zdrowo się odżywiam itd. ale to już od długiego czasu i chyba mój organizm przyzwyczaił się do takiego trybu życia przez co nie chudnę Chyba pozostaje tylko jakaś dieta. Ogólnie jak chcesz przejść na dietę to podobno dobra jest proteinowa: www.dietaproteinowa.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
upsssx3 Re: Waga!;( 01.07.10, 20:13 "Gratulacje! Twoja waga ciała jest idealna. Nie słuchaj koleżanek, które mówią Ci, że jesteś gruba – są po prostu zazdrosne." Wierz kalkulatorowi BMI tyle powiem ; o Odpowiedz Link Zgłoś