majaa2 Kotkowy kącik porad 21.01.11, 19:22 Drogi kotku! Od około 3 miesięcy chodze z jednym chłopakiem w moim wieku. On jest śmieszny, miły, fajny, przystojny i niestety troszke niższy ode mnie.... Ale nie o to chodzi. Od jakiegoś czasu ( okolo 2 tygodni ) czuje, że powinnam z nim zerwać i że nic już do niego nie czuje.... Niestety nie mam odwagi tego zrobić, ponieważ boje sie tego, że z nim strace kontakt a ja wciąż chce sie z nim przyjaźnić! Wiem że powinnam z nim porozmawiać i wgl że odpowiedz na nie jest oczywista ale ja tak nie potrafie, a może raczej nie chce! Prosze, postawcie sie w mojej sytuacji i pomóżcie mi! Odpowiedz Link Zgłoś
bulsara Re: Kotkowy kącik porad 21.01.11, 21:57 W tym roku będę obchodziła 16. i bardzo chciałabym zakochać się,ale moja rodzinka uważa ze jestem za młoda i miłość to głupotyja chciałabym po prostu spędzać z kimś miło czas ,bo nie mam żadnych znajomych (ludzie uważają że jestem głupim kujonem) z rodzicami też nie mogę sobie pogadać oni uważają że nauka jest najważniejsza a ożenić się będę mogła dopiero jak skończę studia zaczynam wierzyć że oni naprawdę mają rację z tym że jestem za młoda na chłopaka ? czy to prawda? pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
ola13152 Re: Kotkowy kącik porad 22.01.11, 15:50 Mam problem z... moją mamą... Jest okropna. Każdego dnia zachowuje się coraz gorzej. Moja siostra przechodziła wiek dojrzewania i mama nie dawała sobie z nią rady, z resztą teraz też sobie nie daje, ale siostra już trochę się zmieniła. Mama od ok. pół roku zaczęła totalnie mnie olewać. Ignoruje moje uwagi, a mnie to jeszcze bardziej złości. Czasami, a teraz coraz częściej mam ochotę krzyczeć!!! Ostatnio kupiła sobie książkę o tym jak wychowywać dzieci... Tylko że ta książka obejmuje dzieci do 12 roku życia... Ja mam 15 a moja siostra 17...Nie wydaje mi się żeby to był nasz przedział wiekowy... Jak mam się zachowywać, gdy mama poprzez olewanie mnie wyprowadza mnie z równowagi? Proszę pomóżcie bo niedługo chyba naprawdę będę krzyczeć! Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Mój problem. :) Proszę pomóż! 22.01.11, 17:34 Od zawsze mam niedowagę, staram się więcej jeść, no i powoli tyję. Ale najgorsze jest to, że mam sine ręce i nogi, a nie mam pojęcia dlaczego. A to strasznie wygląda zwłaszcza jak jest się tak chudym. W dodatku jestem jeszcze blada na twarzy (w ogóle mam jasną karnację). I tu moje pytanie, dlaczego robię się sina? Może mam niedobór jakiś witamin czy za mało się ruszam? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monickar Re: Miesiączka 26.01.11, 12:37 Zaczęła mi się miesiączka 3 miesiące temu. Trwała 1 dzień. W następnym miesiącu nie było. Później była ale też trwa 1 dzień i teraz powinnam mieć i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczka07 Kotkowy kącik porad 26.01.11, 13:22 Cześć Kotek .Mam bardzo nie typowy problem. Chodzi o rodziców .Przejdę od razu do rzeczy. Mój tata jak by to powiedzieć ..Jest uzależniony od sexu? Nie wiem. Nie umiem inaczej tego ująć..Od kilkunastu miesięcy, tygodni znajduje w jego szufladzie prezerwatywy a w komputerze zdjęcia erotyczne kobiet i jego zdjęcia miejsc intymnych w jego telefonie.. Ostatnio powiedziałam mamie że nie chce mieć już rodzeństwa(mam brata)..Miałam nadzieje że sie czegoś domyśli ale to na nic przecież nie powiem jej od razu że znajduje prezerwatywy a na do datek w jego szufladzie..Jak mało tego gdy tylko widzę jak on do niej podchodzi całuje ściska robię głupią minę i myślę"deb*l !". Mam tego dosyć, często się kłócą i ja również z ojcem! Odpowiedz Link Zgłoś
uwielbiaj Re: Kotkowy kącik porad 26.01.11, 14:16 Witaj Kotku. Odkąd pamiętam bardzo podobają mi się szpilki. Niestety mam 172cm wzrostu i gdy założę ośmio centymetrowe obcasy to jestem jak "wieża". Mi to nie przeszkadza, ale innym najwyraźniej tak, skoro mnie tak nazywają. Czy dziewczynie przy moim wzroście pasują wysokie obcasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja818 Drogi Koteczku! 26.01.11, 14:47 Mam najlepszą przyjaciółkę.Ale dowiedziałam się że wyprowadza się do innego miasta. Nie jest daleko ale inna szkoła .... I zawsze jak cos zaczynam robić nowego to ona też. I zawsze musi to zrobic lepiej. Tak ze mna rywalizuje. Tak samo z innym koleżankami jak się bawię to ona mi ją dosłownie porywa. Są też jej dobre strony jest super! nie czy mam ją pozegnać z łzami czy się cieszyć. I czy mam ja w ogóle mam się z nią zegnac czy wysłać SMSa Proszę i radę kotku! Odpowiedz Link Zgłoś
kremowa.xd Re: Kotkowy kącik porad 26.01.11, 17:37 Kochany Kotku, moim problemem jest fatalny stan cery. Mam prawie 15 lat, a od 6 klasy podstawówki mam trądzik, który się coraz bardziej nasila. Od dłuższego czasu, moja skóra również się strasznie błyszczy. Stosuję wiele środków leczniczych po lekcjach i na noc, a do szkoły używam korektora i pudru, ale niestety już po jednej/dwóch lekcjach moja cera błyszczy się jak szalona! Od dwóch lat chodzę do dermatologa, ale nie widzę efektów, wręcz nawet pogorszenie się stanu cery. I na początku tego roku szkolnego chodziłam na zabiegi u kosmetyczki raz w tygodniu, tj. czyszczenie skóry kwasami glikolowymi. Mnóstwo kasy na to poszło, ale pomogło. Chwilowo. Różnego rodzaju diety, niejedzenie słodyczy, również nic nie dały. Jak mam się z tym uporać? Cera jest moim utrapieniem od naprawdę dawna i przez nią odmawiam sobie wielu rzeczy! Nie chodzę na zajęcia dodatkowe, nie spotykam się z przyjaciółmi, prawie nie wychodzę na dwór, bo chcę szybko wrócić do domu, zrobić demakijaż, a potem nałożyć zalecane specyfiki. Czuję się bardzo ograniczona... Odpowiedz Link Zgłoś
luneczka22 Re: Kotkowy kącik porad 27.01.11, 12:17 Mam wielki problem!!! chodzę do 6 klasy SP , wszystkim moim kolezankom mamy pozwalaja robic sobie makijaż nie do szkoły na lekcje ale np na dyskoteki niestety nie moja! Probowalam przekonac mamę że makijaz na dyskoteki to nic zlego ale ona uwaza że mam z tym czas do liceum! Bo jak ona kończyła podstawówkę która miala 8 klas to dopiero potem zaczynala sie malować i ja o możliwosci zrobienia makijażu mogę jak narazie pomarzyć. Mama uwaza ze teraz powinnam sie skupić na dbaniu o brak wyprysków na cerze a makijaż mi 2w tym nie pomorze ale przecież podkreślone tuszem rzęsy, lekki podkład, jakieś ładne cienie + do tego błyszczyk na ustach nie jest niczym złym! Kotku pomóz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blondie. Chłopak :( Pomocy!! 27.01.11, 17:04 Drogi Kotku! Mam problem. Tym problemem jest chłopak, który mi się podoba ze szkoły. To nie jest typowy problem z chłopakiem jaki zawsze dziewczyny mają… A więc: On wie o tym że mi się podoba ale na wakacje powiedział mi że nic z tego nie będzie bo nie jestem w jego typie i że zawiódł się na dziewczynie i nie chce mieć jak na razie (czy jakoś tak – nie pamiętam) choć powiedział też że może ‘kiedyś’ że może po wakacjach „wydorośleje” czy coś takiego i może wtedy, ale od wakacji minęło dużo czasu a nasze relacje wcale się nie zmieniają. Rozmawiamy tylko na gg i nic więcej. W dodatku to ja zawsze pierwsza muszę napisać bo on nigdy do mnie pierwszy nie napisze. A ja się do niego wstydzę zagadać a on też nie zagada. Odnoszę wrażenie że ja w ogóle go nie obchodzę. Dodatkowo przez niego jego klasa wie że mi się podoba i tym bardziej nie potrafię do niego zagadać. Próbowałam na gg się z nim umówić by porozmawiać sam na sam ale on mówił że nie chce się spotkać, nawet na chwilę i że mu nie zależy byśmy w realu rozmawiali. Ostatnio na stołówce też się dziwnie zachował: bo gdy odnosiłam talerz on siedział koło okienka i gdy przechodziłam koło niego tak się ode mnie odchylił jakbym miała mu coś zrobić a moja koleżanka zauważyła że jak odchodziłam to na mnie spojrzał i zaczął się śmiać ze mnie z kolegą. Nie wiem co mam o tym myśleć. On mówi że się śmiał z koleżanki mojej bo ona jest przy kości i że się odchylił po prostu „tak o” ale ja mu nie wierze… I często nie rozumiem go np. dzisiaj zapytałam gdzie dokładnie jedzie na ferie a on zaczął się do mnie bulwersować że po co mi w ogóle wiedzieć gdzie on jedzie. ;/ Przyjaciółka radzi bym se z nim dała spokój ale ja nie potrafię Kotku proszę doradź. Nie wiem co mam zrobić by go do siebie przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
waska15 Re: Kotkowy kącik porad 27.01.11, 18:52 Mam problem .. może troszkę banalny .. ale jednak bardzo mnie to męczy .Więc tak chodzę do 2 gimnazjum i .. kilka dni temu .. uciekłam z lekcji Religi z koleżankami ...Nie wiem czemu to zrobiłam ...Najgorsze jest to ze moja wychowawczyni nas widziała i zadzwoniła do mojej mamy .. Moja mama .. nie krzyczała na mnie .. bo powiedziałam jej że chcę uciec .. ale boję się mojej wychowawczyni ..bo na lekcjach zawsze byłam spokojna i wgl .A teraz ..zrobiłam coś takiego ...boję sie co będzie mówić moja wychowawczyni ...Tak wiem..mogłam nie uciekać .. ale jednak to zrobiłam i teraz bardzo żałuję . Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowamilosc Re: Kotkowy kącik porad 28.01.11, 12:53 Mam problem ponieważ od zawsze posiadam wory pod oczami, nawet wtedy kiedy się wyśpię są strasznie ciemne i wyglądaj bardzo nieestetycznie, próbowałam korektorów kremów, oraz okładów z herbaty ale to nic kotku poradź jaki kosmetyki i jakieś sposoby nie zlikwidować ale złagodzić ich kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Re: Kotkowy kącik porad 28.01.11, 13:08 Ostatnio mam takie jakby huśtawki nastrojów. Raz jestem zdołowana, za kilka minut radosna i w ogóle. Poza tym sama nie wiem, co czuje i czego chce, to trochę głupie i dobijające. Ciężko mi ogółem powiedzieć co mi jest, bo w moi życiu nic radykalnego się nie zdarzyło, a jednak zachowuję się, jak histeryczka w różnych banalnych sprawach... Odpowiedz Link Zgłoś
karaxx Kotku, bardzo cię proszę... Pomóż 28.01.11, 15:03 Mam 12 lat i po prostu potrzebuję chłopaka widzę jak pary całują się na ulicach, na szkolnych korytarzach a ja choć mam znajomych i paru przyjaciół(z którymi świetnie się dogaduje) czuję się jakaś samotna opuszczona bez miłości kogoś kto by mnie przytulił.(moi rodzier to robią ale to nie to samo), powiedział np: jesteś słodka itp. Kiedy przechodzę ulicą i widzę jakiegoś nastoletniego chłopaka wyobrażam sobie jak się z nim całuje i przytulam. (tak jest od roku)Wiem że jestem za młoda na "chodzenie" z chłopakiem ale Kotku może wiesz jak zapełnić tą "pustke" w sercu... Odpowiedz Link Zgłoś
papatka0611 Biedne koteczki w internecie 28.01.11, 17:18 Drogi kotku<br /> Mam mały problem ponieważ ostatnio widziałam filmik na yt jak ktoś nagrał filmik jak mały kotek zaplątał się o sznurek od firanek i tynie nóżki mu wisiały na szczęście ten filmik trwał krótko ale mam tego kotka na sumieniu i boję się że coś mu się stało , a jestem wielką miłośniczką zwierząt to zastanawiam się czy nie zgłosić tego do obrońców zwierząt.<br /> Proszę o pomoc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
papatka0611 Re: Kotkowy kącik porad 28.01.11, 17:20 Drogi kotku Mam mały problem ponieważ ostatnio widziałam filmik na yt jak ktoś nagrał filmik jak mały kotek zaplątał się o sznurek od firanek i tynie nóżki mu wisiały na szczęście ten filmik trwał krótko ale mam tego kotka na sumieniu i boję się że coś mu się stało , a jestem wielką miłośniczką zwierząt to zastanawiam się czy nie zgłosić tego do obrońców zwierząt. Proszę o pomoc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
love_justinek Re: Kotkowy kącik porad 29.01.11, 18:30 zakochałam sie na maksa w takim jednym chłopaku tyle ze mieszka w kłocku a to jakies 500 km ode mnie tyle ze przyjedżdza do taty a jego tata mieszka niedaleko ode mnie.tylko jest problem moje przyjaciółki tez są w nim zakochane na maks tyyle ze ja i moja druga przyjaciółka juz z nim chodziłyśmy ale dalej go kochamy . czy to ma sens zeby mówić ze ja go kocham, jak ona mu powiedziała przez tel. ze ona go kocha plisss ... pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
amiq Re: Kotkowy kącik porad 29.01.11, 20:31 Mam w klasie parę strasznie wścibskich koleżanek. Wystarczy, że wypowiesz imię jakiegoś chłopaka to od razu zaczynają gadać, że to pewnie chłopak tej osoby, po jakimś czasie mówią że ta osoba pewnie w ogóle nie istnieje. A w końcu mieszają się w tą znajomość (najczęściej gdy znają imię szukają w znajomych na www.nasza-klasa.pl ) i wszystko się przez nie wali. Tak było między innymi w moim przypadku... Co zrobić, żeby przestały? Na ich temat nic nie można powiedzieć bo od razu zmieszają cię z błotem... Pomocy.!! Odpowiedz Link Zgłoś
alka100 Re: Kotkowy kącik porad 29.01.11, 20:32 Kocham chłopaka z którym wiem że nigdy nie będę a jedna dziewczyna z naszej klasy go podrywa na moich oczach (ona nie wie bo by się śmiała) mi się w szkole chce płakać na dodatek on jej powiedział że ona jest jego najlepszą przyjaciółką i że ją lubi najbardziej z klasy . Co mam zrobić żeby mnie to nie drażniło tak bardzo?? Odpowiedz Link Zgłoś
justyskaaa Pomocy 29.01.11, 20:35 W tamtym roku bylam w klasie z takim chlopakiem ktory mi sie podobal.Zakumplowalismy sie. W tym roku jestesmy w innych klasach i sie wogole do siebie nie odzywamy... Co zrobic? HELP Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotaa14 Re: Kotkowy kącik porad 29.01.11, 21:25 Cześć kotku ! Chciałabym sobie zrobić loki bo mam proste włosy . Lokówka mi się zepsuła więc chciałabym jakiś inny sposób i na dodatek prosty proszę poradź mi coś co można zrobić w domu . Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_k2498 Re: Kotkowy kącik porad 29.01.11, 21:31 podoba mi się chłopak.gdy spytałam czy chce ze mną chodzic powiedział że jesteśmy zamłodzi(maj 2010).gdy we wrześniu 2010 spytał moją kumpele czy chce z nim chodzić zgodziła się.oni nadal są ze sobą wczoraj była dyskoteka razem tańczyli.on mi się nadal podoba.co mam robić dalej.jak z tym zyc.POMOCY! Odpowiedz Link Zgłoś
bells1313 Re: Kotkowy kącik porad 30.01.11, 00:16 Mam problem. Jestem w 2 gimnazjum. Jest dużo nauki. A ja nie mam w ogóle czasu.! Jak przyjdę ze szkoły to siedząc w necie w między czasie jem obiad. Potem odrabiam lekcję i uczę się.. Najczęściej kończę lekcję 15.00-16.00 a czasem i 17.00. Często bywa tak, że idę spać 24.00-02.00 w nocy. Nie dość, że przed każdym sprawdzianem mam stres, że zasnąć nie mogę to i tak idę późno spać. Mam już tego dość. A co mam zrobić, przecież nie urwę się z lekcji.. Pomocy!! Odpowiedz Link Zgłoś
emila Odgniot! Pomocy! 30.01.11, 10:38 Dzisiaj rano zauważyłam na swojej stopie odgniota. Jak chodzę to mnie boli. Jak ja mam się go pozbyć??? Proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
kara302 pomocy 30.01.11, 13:34 Podoba mi się jeden chłopak kolega tego chłopaka mi powiedział mi że on powiedział że ten chłopak się we mnie zakochał i nie wiem czy to prawdo błagam pomocy Odpowiedz Link Zgłoś