Dodaj do ulubionych

Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska?

30.08.10, 23:30
Lubicie muzykę Koreańską? Jeśli tak to jakie są wasze ulubione zespoły?
Czy może jednak wolicie muzykę Japońską?

Zespoły Koreańskie które ja lubię to:
- Super Junior
- SS501
- Beast
- U-Kiss
- SHINee
- 2AM
- 2PM
- i tak dalej....

Jeśli był juz taki wątek to przepraszam, ale nie szukałam...
Obserwuj wątek
    • linda Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 30.08.10, 23:31
      zadna
    • bella177 Twittery! 30.08.10, 23:31
      Jeśli macie i chcecie to możecie podać ...

Mój to : twitter.com/Bella2627
      • jaejung asdfghjkl 30.08.10, 23:36

oczywiście, że koreańska! japońską lubię, ale to właśnie k-pop zajmuje czołowe miejsce w
        moim sercu.
        a jakie zespoły/wokaliści/wokalistki?
        동방신기/東方神起 [już sześć lat, jestem dumna z bycia Cassiopeia]
        Super Junior
        2PM
        F.T Island
        Lee Seung-ki
        Son Dam Bi
        Rain
        BIG BANG
        i wiele innych

chociaż japońską też lubię, m.in. Ayumi Hamasaki, Kanon Wakeshimę, Suneohair, WEAVER,
        Asian Kung-Fu Generation czy Sayuri Sugawarę.
        /btw. to mój twitter :
        twitter.com/heavenspostman ~~ bella,
        pozwolę sobie Ciebie followować [lol, co za słowo mi wyszło], okay, śledzić na twitterze.
        • bella177 Re: asdfghjkl 30.08.10, 23:41
          Miło widzieć ze ktoś ma fioła na punkcie koreanskiej muzyki jak ja big_grin
        • samerus125 Re: asdfghjkl 31.08.10, 12:18
          NIE SŁUCHAM W MOIM SERCU JEST TYLKO ANGIELSKI I POLSKI .. smirk
          • dominikax3 Re: asdfghjkl 08.05.11, 14:55
            samerus125- w moim też .
            • mia19miracle świeżak 09.05.11, 21:43
              cześć możecie mi powiedzieć o co chodzi z schinee i yoogeun'm bo nie rozumiem wogóle co to jest to całe Hello baby jestem w tym można powiedzieć nowa bo od zawsze słuchałam c-pop'u k-pop'u i j-pop'u ale nigdy nie interesowali mnie wykonawcy aż do teraz PROSZEsmile
    • bella177 Twitter 30.08.10, 23:33
      Jeśli macie Twittery to możecie podać...

mój to : twitter.com/Bella2627
    • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 30.08.10, 23:38
      Dong Bang Shin Ki <3.
      • bella177 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 30.08.10, 23:50
        DBSK też jest fajne ale nie dopisałam do wątku... ale mam wypisane w profilu... big_grin
        • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 30.08.10, 23:51
          oni są przeniesamowicienieziemskoboscy. mają wrócić i mnie to nie obchodzi.
    • niczyja16 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 30.08.10, 23:53
      Ja lubię zarówno koreańską jak i japońską muzykę. Jednak japońska jest mi
      bliższa. zasłuchana jestem w niej od ponad 8 lat i gdybym miała wybierać, to
      właśnie wolę japońską big_grin
      Co do koreańskiej lubię Super Junior, Beast, SHINee ,SS501, DBSK i wiele innych smile
      • bella177 Nadzieja xD 31.08.10, 00:01
        mam nadzieje ze jeszcze ktoś sie wypowie i może poda twitter przy okazji ;]
      • niczyja16 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 00:03
        a i twittera podam: twitter.com/AkashaChan big_grin
        • bella177 a i dodaj mnie :D 31.08.10, 00:04
          prosze xD
          • jaejung żona, tj. light ma rację. 31.08.10, 00:14

Gods of the Fuckin' East mają wrócić i to jak najszybciej. bo inaczej poczują nasz gniew : >
            oj, zapomniałam dodać, że lubię SHINee! *westchnienie*
            • light Re: żona, tj. light ma rację. 31.08.10, 00:22
              skopiemy im te seksowne tyłki, żono. <3
              aż sobie normalnie muszę posłuchać 'hug'... lol, najlepiej w angielskiej wersji.
              • jaejung Re: żona, tj. light ma rację. 31.08.10, 00:26
                light napisał(a):

> skopiemy im te seksowne tyłki, żono. <3
                > aż sobie normalnie muszę posłuchać 'hug'... lol, najlepiej w angielskiej wersji
                > .
                omg, tak. let's do this!
                a ja chyba rozszerzonej wersji O.Jung.Ban.Hap.

ostatnio też przyłapałam się na tym, że lubię sobie nucić piosenki Zuno, tj. brata Junsu z
                DBSK *serduszka*
                • light Re: żona, tj. light ma rację. 31.08.10, 00:29
                  Oooo, kocham tą piosenkę [tj. O.Jung.Ban.Hap ] i teledysk do niej [a właściwie oba].

to jego brat również ma talent wokalny? Trzeba go przetestować.
                  • jaejung Re: żona, tj. light ma rację. 31.08.10, 00:32
                    light napisał(a):

> Oooo, kocham tą piosenkę [tj. O.Jung.Ban.Hap ] i teledysk do niej [a wła
                    > ściwie oba].
                    >
                    > to jego brat również ma talent wokalny? Trzeba go przetestować.
                    ja mam szczególną słabość do extended version.

oj ma, w jednej piosence, tj. w Nothing to Lose śpiewa 'always keep the faith',
                    awwww.
                    • light Re: żona, tj. light ma rację. 31.08.10, 00:35
                      Ouuu, kochany jest! <3 posłucham.
                      • bella177 Wstawać ! ;p 31.08.10, 11:34
                        Ludzie wstawać i komentowac xD bo mi sie nudzi ;p
                    • fineaszka . 02.09.10, 21:27
                      Ja jakoś wole japońska. tongue_out Może to też dlatego że Japonię kocham. tongue_out
    • karolcika2205 nie wiem/ 31.08.10, 00:32
    • complicated Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 11:38
      hmmm jesli koreanska to pop jesli japonska to rock. Tak powiem;p lubie cn blue
      shinee"lucyfer;p i maximum the hormone
      • bella177 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 11:44
        C.N Blue znam tylko 1 piosenke ale ja lubie xD
        • complicated Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 11:50
          ja tez od niedawna ich znam. poznalam ich jak zaczelam ogladac you're
          beautiful;p zapisalam cie na tweeterze bo tez mam: Estera_muse
          • bella177 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 11:53
            oki ja ciebie tez zapisalam ;p

korea rzadzi xD
            • complicated Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 11:55
              kochani bishe i oppa;p
        • lilly_ Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 11:52
          Wielbię i Koreańczyków, i Japończyków.
          Z koreańskich znam na razie SHINee i SuJu, a japońskich: Miyaviego, Yamashitę
          Tomihisę, KAT-TUN... Ale z pewnością będzie ich więcej. ^ ^
          Ale jeśli miałabym wybrać wolę japońską. ; D
          • fanka96 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 11:57
            wole japońską bo nie przepadam zbytnio za popem(a nie słyszałam jeszcze koreańskiego rocka) , ale jak coś to dbsk,rainem , czy g-dragon nie pogardze...
            • bella177 fanka96 31.08.10, 12:01
              G-Dragon też lubie ;p
    • petka Żadna 31.08.10, 12:02
      • stoooo Re: Żadna 31.08.10, 14:03
        dokładnie żadna
    • pluszbezpluszu Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 12:04
      Ja jednak wole koreańską...cool
      Ulubione zespoły/wokalisci (kolejnosc losowa)
      Super Junior
      Rain
      SHINee
      Big Bang
      czasem 2PM
      Infinite (moi nowi ulubiency)
      CN Blue
      4men
      ostatnio tez spodoał mi sie duet Homme (Changmin-2AM i Lee Hyun-8Eigh)
      plus
      Epik High
      Nell
      Monni
      Mate
      Hot Potato
      Brown Eyed Soul (nie mylić z Brown Eyed Girls)
      My Aunt Mary
      Cloud9 - choc trudno mi znalezc cos ich do sciagniecia

I o czyms zapewne zapomniałam...sciana
      • bella177 pluszbezpluszu 31.08.10, 12:08
        a twittera masz? tak to by było wszystko idealne xD
        • pluszbezpluszu Re: pluszbezpluszu 31.08.10, 12:30
          Ja? Nie niestety
    • momo. Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 12:08
      Nie powiem, żebym specjalnie lubiła i tą, i tą, ale chyba jednak japońska.
    • idena Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 12:08
      Nigdy nie słuchałam. Każdy ma inny gust. I dobrze bo świat byłby nudny i
      monotonny gdyby każdy lubił to samo. wink
      • bella177 idena 31.08.10, 12:11
        no wiadomo.. to by bylo normalnie straszne ...
        • bella177 Korea! Japonia! 31.08.10, 12:20
          wstawać xD
    • ave. Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska?- żadna. 31.08.10, 12:18
      • bella177 Twitter 31.08.10, 12:41
        Twittery są fajne xD
    • an002xp Re:twitter 31.08.10, 12:38
      @An002xp tongue_out
      • bella177 An002xp 31.08.10, 12:44
        wiem xD
    • morphine_ Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 12:49
      Ja wole Alice Nine xD The Gazette xD Miyavi'ego xD
    • light Hmm... 31.08.10, 12:51
      No, a jaką piosenkę [japońską/koreańską] aktualnie uwielbiacie?
      • bella177 Super Junior 31.08.10, 12:55
        Super Junior - ale praktycznie wszystkie lubie.... nie moge jednej wybrać.... ;p
      • pluszbezpluszu Re: Hmm... 31.08.10, 13:15
        Mnie to sie zmienia kilka razy na dzień... akutalnie katuje
        -Infinite Come Back Again
        -Homme
        I Was Able To Eat Well ,
        -Epik High i Ha Dong Kyun (jezu uwielbiam jego glos)
        Happy Birthday to me,
        - Nell - Its Okay
        • lilly_ Re: Hmm... 31.08.10, 13:21
          @Light aktualnie oglądam dramę, ale ostatnio ściągnęłam album Loveless Yamapiego
          i ubóstwiam piosenkę promującą. O i jeszcze One in a million. ^ ^
          I jeszcze SHINee - Lucifer.
          O i mam fazę na tę reklamę:
          www.youtube.com/watch?v=hEquGRrHBwM&feature=related
          • jaejung Re: Hmm... 31.08.10, 13:38
            jaką piosenkę? to proste :

東方神起 - 愛せない 愛したい (Aisenai aishitai)
            TYLKO DLACZEGO YUNHO TAK MAŁO W NIEJ ŚPIEWA? CHCĘ WIĘCEJ JEGO SEKSOWEGO
            WOKALU!
    • malinkoowa_13 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 13:43
      Ja osobiście wolę muzykę Japońską kiss
    • music11 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 13:45
      Z muzyki koreańskiej to tylko super junior.Ale ogólnie wole j-rocka.(japoński rock)
      Dużo zespołów słucham.xD
      • fanka96 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 13:53
        teraz faza na plastic tree- itaisei...
        ...aaaa, kocham...
    • xxxnatalxxx Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 14:00
      a ja po trochu tego po trochu tego. Czasmi mi się coś rzuci w radiu. Chociaz jeśli miałbym
      wybierać to chyba wolę japońska ;p

Mój twitter: twitter.com/nikoletta20
      • pluszbezpluszu Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 14:10
        A to puszczają w radiu?(nie wiem bo nie słucham)

A swoja drogą widział ktoś coś w Polsce(nie w internecie) związanego z muzyką koreańską
        czy japońską? Ja przyznam szczerze tylko DBSK na z 7czy 8 telewizorach w sklepie... a tak
        to ze świecą szukać cokolwiek związanego z Azją... nawet filmy na DVD
        • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 14:17
          pluszbezpluszu napisał(a):

> A to puszczają w radiu?(nie wiem bo nie słucham)
          >
          > A swoja drogą widział ktoś coś w Polsce(nie w internecie) związanego z muzyką k
          > oreańską
          > czy japońską? Ja przyznam szczerze tylko DBSK na z 7czy 8 telewizorach w sklepi
          > e... a tak
          > to ze świecą szukać cokolwiek związanego z Azją... nawet filmy na DVD
          omg, CO?!
          CHYBA TYLKO MOJE MIASTO/CENTRA HANDLOWE SĄ TAK ZACOFANE, UGH D:
          ja jeśli już to tylko widziałam filmy japońskie, z muzyki to tylko mój sklep muzyczny
          sprowadza Ayumi Hamasaki, hurhurhur [chyba zamówię sobie singiel 'blossom'] ~~ i nic
          poza tym.
          • pluszbezpluszu Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 14:34
            Hehebig_grin Niestety to nie było w moim miescie bo ono również jest zacofanebig_grin
            Ale to chyba jakoś sieciowo leciało w wiekszości Avans'ow, Saturn'ow itd (jest nawt kilka
            filmików na youtube np to www.youtube.com/watch?v=loaD84fM4BI )na
            Samsungach (moze jakaś umowe mają... koreańskie "produkty" musza trzymac sie razem)
            • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 14:37
              pluszbezpluszu napisał(a):

> Hehebig_grin Niestety to nie było w moim miescie bo ono również jest zacofanebig_grin
              > Ale to chyba jakoś sieciowo leciało w wiekszości Avans'ow, Saturn'ow itd (jest
              > nawt kilka
              > filmików na youtube np to www.youtube.com/watch?v=loaD84fM4BI )na
              > Samsungach (moze jakaś umowe mają... koreańskie "produkty" musza trzymac sie ra
              > zem)
              aaaa, już wiem. puszczają to dlatego, bo Szyny reklamowały Haptica [trzy wersje reklamy :
              biała, niebieska i różowa] i jeden spot mieli z So Nyuh Shi Dae - SNSD. a pewnie puszczali
              Wrong Number, bo przecież Jaejoong w teledysku wrzuca Haptica do kieliszka, lol.
              i chyba mają podpisaną umowę z Samsungiem, czy coś w tym stylu.
              • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 19:34
                lol, gdybym zobaczyła ich w jakimś sklepie z telewizorami, to bym tam weszła, usiadła sobie
                ma podłodze i czekała na bis.
                • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 19:47
                  ^ja bym zaczęła krzyczeć i skakać z radości, a co gorsza imitować ich choreografię - np.
                  gdyby to był Wrong Number albo Mirotic.
                  fajnie jest być fangirlem.
                  • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 20:00
                    Ja bym się nie odważyła... No, może parę razy bym krzyknęła na widok Hero. Chociaż
                    gdybym spotkała taką Ciebie, to kto wie, co by się działo... [czyt. sklep rozniesiony, lol]
                    • pluszbezpluszu Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 20:26
                      Dzięki bogu ja mam troche samokontrolibig_grin Choc mine musiałam miec gupiąbig_grin
                      • pluszbezpluszu Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 20:28
                        głupią* analfabetyzm nie boli niestety... albo stety...
                      • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 20:31

żono, tylko parę razy? omg lol, ja bym cały czas krzyczała : Oppa, saranghaeyo,
                        ahahahahahah
                        ale jak ja bym Ciebie tam spotkała to.... aasdfghjjkl *zgon na miejscu* *wrzask* *płacz* :3
                        • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 20:46
                          tak, żono, tylko parę. [tak bynajmniej mówię teraz]
                          A ja jakbym Ciebie zobaczyła tam, to bym Cię ukradła i nikomu nie dała. *.*
                          nawet Hero bym cię nie oddała!
                          • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 21:07
                            light napisał(a):

> tak, żono, tylko parę. [tak bynajmniej mówię teraz]
                            > A ja jakbym Ciebie zobaczyła tam, to bym Cię ukradła i nikomu nie dała. *.*
                            > nawet Hero bym cię nie oddała!
                            awwwwwwwww *zaczerwieniła się*
                            my naprawdę jesteśmy OTP, i jak już mówiłam/pisałam, inne pairingi mogą się schować.

/i byś walczyła z nim o mnie? omgomgomgomgomg *podekscytowana*
                            • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 21:19
                              Jesteśmy lepsze niż YunJae, a nawet YooSu <3

/tak, walczyłabym do ostatniej kropli krwi o Twoją rękę!

btw. dlaczego komentarze pod zdjęciami się psują? ;< głupi kot...
                              • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 01.09.10, 17:10
                                light napisał(a):

> Jesteśmy lepsze niż YunJae, a nawet YooSu <3
                                >
                                >
                                > /tak, walczyłabym do ostatniej kropli krwi o Twoją rękę!
                                >
                                > btw. dlaczego komentarze pod zdjęciami się psują? ;< głupi kot...
                                i lepsze od Kiss Couple i Soulfighter!

naprawdę?
                                asdfghjkl *zaczerwieniła się*

Hyunjoong wyda coś jako solowy artysta, hrhrhrhr. nie mogę się doczekać!
                                • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 02.09.10, 14:03
                                  soulmates <3

Ja tam czekam na solowego Yunho, eeeeeech.
                                  • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 02.09.10, 14:27
                                    light napisał(a):

> soulmates <3
                                    >
                                    >
                                    > Ja tam czekam na solowego Yunho, eeeeeech.
                                    zapomniałaś o tym, że czekamy [!] nie tylko na solowego Junga ale i Changmina.
                                    • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 02.09.10, 14:45
                                      Ach, no tak! Max <33

I tak wszyscy wiedzą, że my to najbardziej czekamy na ich powrót! [temat wałkowany milion
                                      razy, ale ja naprawdę tego chcę!]
                                      • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 02.09.10, 14:52
                                        light napisał(a):

> Ach, no tak! Max <33
                                        >
                                        > I tak wszyscy wiedzą, że my to najbardziej czekamy na ich powrót! [temat wałkow
                                        > any milion
                                        > razy, ale ja naprawdę tego chcę!]
                                        i widzisz, gdyby Max to usłyszał, na pewno by się na Ciebie obraził, huhuhuhu.

*chlipie*
                                        tak! i ja wierzę że wrócą! silniejsi, silniejsi i szczęśliwsi niż teraz.
                                        ale jak na razie my, Cassies, musimy wierzyć i w JYJ i HoMin, oni potrzebują naszego
                                        wsparcia i naszej miłości. my też ich potrzebujemy.
                                        • light Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 02.09.10, 15:03
                                          Przepraszam, Changmin, gdziekolwiek jesteś - przyjmij moje przeprosiny i okaż mi litość.

WRÓCĄ, WRÓCĄ, WRÓCĄ!
                                          Będę ich wspierać, kochać i wielbić, gdziekolwiek i w jakimkolwiek składzie są, ale... Jak tak
                                          słucham np. 'so I'm loving u', to po prostu taki straszny niedosyt i żal mnie ogarnia... Mimo, że
                                          to naprawdę śliczna i pozytywna piosenka, to chce mi się przy niej płakać.
                                          • jaejung Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 02.09.10, 15:09

ja wylewam łzy gdy słucham Itsudatte kimi ni czy W JaeChunSu [btw. za sześć dni
                                            premiera EPki omgomgomgomg *podekscytowana*]
                                            a nawet jeśli nie wrócą [odpukać] to i tak będę ich wspierać. w końcu jestem Cassiopeia. i
                                            wierzę w nich do końca, wspieram ich nie ważne co robią/co będą robić.
                                            dali mi tyle szczęścia i teraz ja muszę się im odwdzięczyć - wspierając ich i kochając bez
                                            względu na wszystko.

[ale mi poemat wyszedł *chlipie*]
                                            • light <3 02.09.10, 15:13
                                              piękny poemat <3, zgadzam się całkowicie.
                                              Mimo, że znam ich od niedawna, [to będzie... 69 dni. Ach, 26 czerwca 2010 - pierwsze
                                              przesłuchanie 'Mirotic' i pokochanie ich, piękny to dzień <3] to kocham ich tak mocno, jak
                                              żaden zespół!
                                              • jaejung Re: <3 02.09.10, 15:24
                                                light napisał(a):

> piękny poemat <3, zgadzam się całkowicie.
                                                > Mimo, że znam ich od niedawna, [to będzie... 69 dni. Ach, 26 czerwca 2010 - pie
                                                > rwsze
                                                > przesłuchanie 'Mirotic' i pokochanie ich, piękny to dzień <3] to kocham ich
                                                > tak mocno, jak
                                                > żaden zespół!
                                                a ja już sześć lat - 2004 rok, premiera singla Hug i Arirang, omgggg. ale się staro
                                                stażem czuję, ahahahaha.
                                                ale to nie ważne. ważne jest to, że się ich kocha.
                                                okay? okay.
                                                idę spać.
                                                • light Re: <3 02.09.10, 15:29
                                                  W 'Hug' wyglądają tak strasznie młodo!
                                                  okej.
                                                  dobrano... emm... kolorowych snów!
                                                  • jaejung Re: <3 02.09.10, 16:01
                                                    i przede wszystkim wyglądali asdfghjkl uroczo [czego nie można powiedzieć ogólnie o erze Tri-
                                                    Angle - te ich fryzury, omg *wzdrygnęła się*]
                                                    nie mogę/nie potrafię spać w dzień, lol.
                                                  • light Re: <3 02.09.10, 19:20
                                                    Ciekawie wyglądali w Tri-Angle... hmm... I tak są niesamowici!

No tak, zapomniałam...

nie mogę przestać słuchać 'shelter', co za dobra muzyka, tekst też niczego sobie...
                                                  • jaejung Re: <3 02.09.10, 19:34
                                                    light napisał(a):

> Ciekawie wyglądali w Tri-Angle... hmm... I tak są niesamowici!
                                                    >
                                                    > No tak, zapomniałam...
                                                    >
                                                    >
                                                    > nie mogę przestać słuchać 'shelter', co za dobra muzyka, tekst też niczego sobi
                                                    > e...
                                                    w Shelter boski jest jeden moment ~~ ty dobrze wiesz o jaki mi chodzi, lol.
                                                    ciekawie wyglądali? najlepiej wyglądali era O.Jung.Ban.Hap/T/Mirotic i The Secret Code,
                                                    okay.

a ja sobie włączyłam Intoxication i cały czas teraz 'śpiewam' na cały głos razem z Su :
                                                    Kiss and touch me taste and touch me baby. Bite and touch me kill and touch me baby
                                                    LOL.
                                                    jejejej, ale fajnie jest być fangirlem! : D
                                                  • light Re: <3 02.09.10, 19:39
                                                    No wiesz, wyglądali całkiem oryginalnie. A kawałek 'Tri-angle' ma po prostu genialny, genialny
                                                    podkład muzyczny!

A śpiewam [lol, naśladuję dźwięki] 'Doushite' <3.
                                                    Nigdy nie chciałabym znaleźć się w podobnej sytuacji jak bohater tej historii, nigdy.
                                                  • jaejung Re: <3 02.09.10, 19:58
                                                    light napisał(a):

> No wiesz, wyglądali całkiem oryginalnie. A kawałek 'Tri-angle' ma po prostu gen
                                                    > ialny, genialny
                                                    > podkład muzyczny!
                                                    >
                                                    > A śpiewam [lol, naśladuję dźwięki] 'Doushite' <3.
                                                    > Nigdy nie chciałabym znaleźć się w podobnej sytuacji jak bohater tej historii,
                                                    > nigdy.
                                                    w ogóle Tri-Angle to asdgfhjkl genialny kawałek [wolę wersję samych Szynek i TRAX,
                                                    bez BoA] ~~ mogę słuchać tą piosenkę non stop i nigdy mi się nie znudzi.
                                                    Doushite.. to w ogóle przeurocza piosenka z przeuroczym teledyskiem [i wolę wersję
                                                    niedramową, z samymi chłopakami] ~~ ale i tak moimi ulubionymi klipami są Bolero
                                                    [baletnice! *wzrusza się* *chlipie* i Toki wo tomete [sam motyw z planetarium]

a teraz chyba włączę sobie Choosey Lover i umrę słysząc ich akcent, lol.
                                                  • light Re: <3 02.09.10, 20:53
                                                    Ogólnie podobało mi się to łagodne, popowe brzmienie w połączeniu z metalem [trash
                                                    metalem? nie rozróżniam tego].

Bolero jest rzeczywiście cudowne! Poza tym 'stand by U' jest wyjątkowo smutne [teledysk
                                                    w wersji drama dopełnia obraz].
                                                    'Toki wo tomete'... ach <3.

A ja 'Dead end', lol.
                                                  • jaejung Re: <3 02.09.10, 20:58
                                                    light napisał(a):

> Ogólnie podobało mi się to łagodne, popowe brzmienie w połączeniu z metalem [tr
                                                    > ash
                                                    > metalem? nie rozróżniam tego].
                                                    >
                                                    >
                                                    > Bolero jest rzeczywiście cudowne! Poza tym 'stand by U' jest wyjątkowo smutne [
                                                    > teledysk
                                                    > w wersji drama dopełnia obraz].
                                                    > 'Toki wo tomete'... ach <3.
                                                    >
                                                    >
                                                    > A ja 'Dead end', lol.
                                                    w Dead end podoba mi się początek.
                                                    Bolero to chyba jedyna piosenka DBSK, przy której mogę jeszcze przypomnieć sobie
                                                    to co kiedyś uwielbiałam - balet *ociera kąciki oczu*

w ogóle połączenie popu, rapu, potężnego głosu BoA i tej końcówki w wykonaniu TRAX =
                                                    cud, miód i orzeszki.
                                                  • light Re: <3 02.09.10, 21:01
                                                    A mi się podoba to urocze 'butterfly', w ich ustach <3

Balet jest magiczny, podobnie jak ich teledysk [btw. ta dziewczyna, która tam tańczyła
                                                    poruszała się i wyglądała dosłownie jak anioł], piękna reżyseria.
                                                    A tańczyłaś?
                                                  • jaejung Re: <3 02.09.10, 21:07

tańczyłam cztery lata, do czasu kiedy rodzice stwierdzili, że nic ze mnie nie będzie i że się nie
                                                    nadaję D:
                                                    lata minęły, kręgosłup już nie ten, ale trochę jeszcze pamiętam. i lubię sobie to przypominać
                                                    słuchając Bolero *serduszka*
                                                    wersja filmowa tego klipu jest nawet urocza, film też [Dance, Subaru, dance] - nawet Szyny
                                                    tam przez chwilę wystąpiły i Tiffany z So Nyuh Shi Dae też.
                                                  • light Re: <3 02.09.10, 21:15
                                                    Nie chcę wieszać psów na Twoich rodzicach, ale jeśli to była Twoja pasja, no to normalnie
                                                    przesadzili w tym wypadku... [słabnie uwielbienie dla Pani Mamy D: ]

ps. Fuck yeah, kolejny offtop. lol
                                                  • jaejung Re: <3 02.09.10, 21:22
                                                    light napisał(a):

> Nie chcę wieszać psów na Twoich rodzicach, ale jeśli to była Twoja pasja, no to
                                                    > normalnie
                                                    > przesadzili w tym wypadku... [słabnie uwielbienie dla Pani Mamy D: ]
                                                    >
                                                    >
                                                    > ps. Fuck yeah, kolejny offtop. lol
                                                    czasami tego żałuję, no ale chyba tańczenie w balecie nie było chyba moim
                                                    przeznaczeniem.
                                                    yay! my kochamy offtopować, niech się inni do tego przyzwyczają.
                                                  • jaejung Re: <3 02.09.10, 22:50
                                                    O MÓJ BOŻE. EPKA JUNSU/JEJUNG/YUCHUN TO BĘDZIE COŚ CUDOWNEGO,
                                                    OMGOMGOMGOMGOMG.

www.youtube.com/watch?v=GjnbbweEl8g ~~ preview czterech piosenek :
                                                    Itsudatte kimi ni, Get Ready, Long Way i W [jaesus, ta piosenka jest
                                                    przepiękna - i ten tekst!]
                                                    jaesus, Hero brzmi obłędnie, Junsu i Yoochun to samo. NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ
                                                    *chlipie jak najęta*
                                                    *podekscytowana*
                                                  • light Re: <3 03.09.10, 21:50
                                                    W ogóle to chyba lubisz takie klasyczne motywy. tj. teatr, muzyka klasyczna, balet... to jest
                                                    pocieszające, bo teraz wszyscy o tym zapominają.

Ooo, brzmią bardzo dobrze! zwłaszcza ta piosenka: 'Tsudatte kimi ni", śliczna.
                                                  • jaejung Re: <3 03.09.10, 22:12
                                                    light napisał(a):

> W ogóle to chyba lubisz takie klasyczne motywy. tj. teatr, muzyka klasyczna, ba
                                                    > let... to jest
                                                    > pocieszające, bo teraz wszyscy o tym zapominają.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Ooo, brzmią bardzo dobrze! zwłaszcza ta piosenka: 'Tsudatte kimi ni", śliczna.
                                                    kocham to. i szkoda, że dzisiejsza młodzież jakoś się tym nie interesuje..
                                                    Itsudatte kimi ni jest śliczne, ale W mnie najbardziej rusza - ten tekst, omggggg.
                                                    Shinjiroh Inoue tuż obok Ryoji Sonody są najlepszymi tekściarzami.
                                                  • light Re: <3 03.09.10, 22:19
                                                    No wiesz, teraz wszyscy tańczą hip-hop i słuchają np. Lady Gagi [nie, żebym chciała to
                                                    obrażać, wiadomo - nowoczesność, wszystko inne idzie w zapomnienie i właśnie o to mam
                                                    żal].
                                                    Tekstu nie rozumiem na razie, ale wierzę na słowo. :3
                                                  • jaejung Re: <3 03.09.10, 22:26

i dlatego ja się cieszę, że jestem inna.

łap tłumaczenie angielskie do W :
                                                    community.livejo
                                                    urnal.com/tohosomnia/272613.html

Surely, we will meet again someday.
                                                    I think of you every time I close my eyes.
                                                    You’re my everything
                                                    It’s still only natural for you to be here.
                                                    *serduszka* ~~ i weź tu nie popłacz się przy
                                                    takim tekście, KTÓRY NAWET IDEALNIE PASUJE DO SYTUACJI DONG BANG SHIN GI.
                                                    *chlipie*
                                                  • jaejung Re: <3 03.09.10, 22:27
                                                    jaejung napisał(a):

>
                                                    > i dlatego ja się cieszę, że jestem inna.
                                                    >
                                                    > łap tłumaczenie angielskie do W :
                                                    > community.livejo
                                                    > urnal.com/tohosomnia/272613.html

> Surely, we will meet again someday.
                                                    > I think of you every time I close my eyes.
                                                    > You’re my everything
                                                    > It’s still only natural for you to be here.
                                                    *serduszka* ~~ i weź tu n
                                                    > ie popłacz się przy
                                                    > takim tekście, KTÓRY NAWET IDEALNIE PASUJE DO SYTUACJI DONG BANG SHIN GI.
                                                    > *chlipie*
                                                    prawidłowy link ~~ community.livejournal.com/tohosomnia/272613.html
                                                  • light Re: <3 03.09.10, 22:33
                                                    *klapie po plecach*
                                                    Śliczny tekst... Jeszcze jak oni go zinterpretują, to po prostu anielskie <3.
                                                  • jaejung Re: <3 03.09.10, 22:45

uhm wiadomo, że śliczny. w końcu napisał go Shinjiroh Inoue.

/jaesus, ale mi się Cho Shin Sung spodobali : o [Sungje! *serduszka* dołącza do kolekcji
                                                    moich biasów, lol]
                                                  • jaejung . 04.09.10, 22:12

znowu ja, ale... EPka JUNSU/JEJUNG/YUCHUN wyciekła! *podekscytowana*
                                                    będę ją mieć w łapkach [obie wersje] za jakieś kilka tygodni [nie pytajcie dlaczego] i normalnie
                                                    nie mogę wytrzymać, omg.
    • werka197 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 14:17
      scianayyy nigdy czegos takiego nie sluchalam sciana
      • fanka96 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 14:26
        plusz, jak to dbsk na telewizorach?

a tak w ogole, nic nie widziałam do kupienia w polsce , związane z japońską czy koreańską
        muzyką....
        • miyashii Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 18:06
          fanka96, Ty też z Zawiercia jesteś???!!! No nie!~ Wreszcie znalazłam kogos z
          Zawiercia kto słucha japońskieej i koreańskiej muzy!
          Yeah! ;D
        • kiyoe Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 17.07.11, 20:21
          Zdecydowanie Japońska smile!
          Hmm, a ja ostatnio w jednym ze sklepów z płytami widziałam płytę Miyavi'ego *____*
          Byłam zaskoczona! Wydałam z siebie taki dźwięk zachwytu, że ludzie patrzyli na mnie jak na idiotkę xD
          • kasakasa Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 25.07.11, 23:01
            koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańska koreańskaserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserce:serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce::serce:
          • kiyoe Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 06.08.11, 19:27
            Znaczy się tak- zbytniego porównania nie mam, bo w sprawach muzyki koreańskiej to ja raczej takim laikiem jestem x3 A j-music to od jakiś 2 lat bodajże słucham ^^
            Z koreańskimi utworami planuję się zapoznać w najbliższym czasie, bo - choć wolę i jestem bardziej przyzwyczajona do japońskiego- to jednak oglądałam koreańską dramę i uważam że język jest bardzo ładny, miękki i taki przyjemny dla ucha ^^ Kto poleci jakieś fajne koreańskie zespoły/muzyków :3?
    • selena1709 Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 18:24
      Na 100% Japońska smile
    • tomfelton Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 18:35
      Zdecydowanie muzyka koreańska!
      Moja ulubiona wokalistka to Kim Hyun Jung
      ma spoko piosenki kiss
      • fanka96 miyashii!! 31.08.10, 18:55
        łoo, zawiercianke widze , ja myslałam że jedyna dziwna jestem w tym mieście....kiss
    • kicikici.kotku Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 18:51
      Kocham muzykę Japońską i Koreańską równieżkiss
      • miyashii fanka96!!! 31.08.10, 19:10
        Nom, ja tez tak myślałam, ale w sumie to nie mieszkam w Zawierciu tylko koło
        niego, ale co za różnica, zawsze mogę przyjechac big_grin
        Wgl w tamtym tyg. na piłsudskiego otwarli nowy salon fryzjerski o nazwie "Tokyo
        style", ja jak zobaczyłam to zawał, myslałam, że jakis sklep z japońskimi
        ciuszkami, a tu nieee;/
        • fanka96 miyashii!!! 31.08.10, 19:46
          ja dzisiaj własnie była u fryzjera w tokyo tongue_outtongue_out
          ...ale i tak jest tam bardzo tak...orientalnie...

jakby co to odpisz pod jakimś zdjeciem,nie bedziemy tu forum zaśmiecaćsurprisedtongue_outtongue_out
    • screm Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 31.08.10, 20:07
      Nie powiem która lepsza ponieważ słucham japońskiej, ale muszę zacząć też interesować się
      Koreą. w końcu koreański to taki ładny język!
      • yo0o_ Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 01.09.10, 14:18
        Ja na początku tylko japońska. Nie mogłam się przekonać do koreańskiego.
        Zaczęłam oglądać koreańska drama i się zaczęło. Praktycznie na okrągło słucham.
        Wszystko za sprawą dram. W nich często piosenkarze grają więc za każdym razem
        pozna się nowy zespół i przeprzystojnych piosenkarzy big_grin
    • slodkiporanek Re: Muzyka Koreańska czy może jednak Japońska? 01.09.10, 19:31
      Koreańską nie pogardzę, lubię kilka zespołów( np. U-Kiss, DBSK), ale wole jednak
      japońską wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka