ania55888 28.01.11, 13:22 Nie chce iśc na urodziny kuzynki , dlatego że tam będzie moja sąsiadka która mówi że jestem debilka itp .No i nie wiem co mam powiedziec kuzynce, nie mogę jej powiedziec prawdy bo sie wygada. Prosze o pomoc i przepraszam za błędy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcella_ tutaj. 28.01.11, 13:51 hm , może powiedz jej że jesteś chora. no albo , że się strasznie źle czujesz. coś z tą chorobą wymyśl Odpowiedz Link Zgłoś
love_vampires Re: TUTAJ ! :P 28.01.11, 14:01 Powiedz że nie możesz przyjść bo wtedy wyjeżdzasz do babci . albo że nocujesz wtedy u kumpeli. Albo że źle się czujesz... Lub może tez coś takiego być że jakaś sprawa rodzinna . Dużo jest wymówek trzeba kąbionować. Ale jeżeli ta sąsiadka cię wyzywa to nie daj się idź na tę urodziny i jak będzię miała do Ciebie jakieś wąty to jej odpowiedz gdy ona powie np . : Debilka to ty nie bądz jej dłużna odpowiedz coś w stylu : Spadaj szmaciaro , spadaj dziwolągu jak ty wyglądasz jak 6 nieszczęście. Nie wiesz co to jest lustro?? " Wykąbinuj coś nie bądz jej ofiarą niech nie robi sobie z tego sacysfakcji że ci dokucza. Traktuj ją jak powietrze jak dalej będzię cię wyzywać to : udaj że to cię nie obchodzi co ona sądzi o tobie , ale jeżeli tego nie zniesziesz odpowiedz. Nie bój się że ci coś zrobi bo ona wyzywa cię ale się boi ... Myśle że pomogłam ' love_vampires ' Odpowiedz Link Zgłoś
twojaa Powiedz. 28.01.11, 13:56 Powiedz że cię potwornie boli głowa i prawie się ruszać nie możesz. Albo że ci niedobrze i powiedz że może jak ci będzie "lepiej" to pójdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
decode Re: Powiedz. 28.01.11, 13:57 całe życie zamierzasz chować głowę w piasek przed swoją sąsiadką? staw jej lepiej czoła i dobrze się baw. Odpowiedz Link Zgłoś
ania55888 Re: Powiedz. 28.01.11, 13:59 nie ale ja mam z nią i rodzicami problemy wojne Odpowiedz Link Zgłoś
felice Re: Powiedz. 28.01.11, 14:01 A nie możesz pójść i nareszcie pokazać tej jej sąsiadce, że bardzo co do Ciebie się pomyliła, bo nie jesteś ani trochę debilką? Pokażesz klasę a ta dziewczyna może rzeczywiście się odczepi. Jeśli nie, pogadaj o niej ze swoją kuzynką, przedstaw sytuację...Ucieczka z imprezy nie jest ok, bo to jednak ucieczka przed problemem, a z problemami trzeba się mierzyć, prawda? Głowa do góry! PS Jeśli rzeczywiście naprawdę nie chcesz iść, to powiedz, że masz tak beznadziejny nastrój, że zepsujesz całą imprezę. Po prostu Ty + jeden wielki dół, na który pomoże jedynie wieczór spędzony sam na sam we własnym domu. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
igusiaaa Re: Powiedz. 28.01.11, 14:08 zgadzam się z powyższą wypowiedzią. powinnaś iść na tą imprezę i zachowywać się zupełnie naturalnie, a jeśli ta laska będzie miała do ciebie jakieś wąty to się zwyczajnie odszczeknij i powiedz, że nie życzysz sobie puszczania głupich tekstów w twoją stronę. takie sprawy powinno załatwiać się z klasą, wtedy ta wieśniara, która myśli, że ona jest boginią, a ty debilką, nie będzie miała nic na swoją obronę. Odpowiedz Link Zgłoś
paramorehayley_ hahah . 28.01.11, 14:11 ja poszłabym i pobawiła się z tamtą dziewczyną w ' cięte riposty ' . ale to ja . a co do wymówki, to jeżeli jesteś otwarta i mówisz wszystko wprost to po prostu powiedz, że nie odpowiada ci towarzystwo, albo, że po prostu nie chcesz . zawsze możesz też wymigać się złym nastrojem, ważnym wyjazdem anywhere albo wizytą u lekarza . jest kilka możliwości . Odpowiedz Link Zgłoś
natip11 Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 14:35 ja na twoim miejscu poszłabym tam i zrobiła jej na złość ;d Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best JEJ!problem ;/ 28.01.11, 14:51 IDZIESZ TAM DLA TEJ SĄSIADKI CZY DLA KUZYNKI ? TO URODZINY KUZYNKI WIĘC NIE PRZEJMUJ SIĘ JAKĄŚ GÓWNIARĄ , PO ZA TYM KUZYNCE NA PEWNO BYŁOBY PRZYKRO ...a jeśli to cię nie przekona POWIEDZ JEJ PO PROSTU PRAWDĘ nic nie jest gorsze od kłamstwa ; prawda i tylko prawda ( nawet najgorsza ale szczerość najważniejsza ) Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 14:58 cóż ja bym szła będzie tam twoja kuzynka, więc raczej ta twoja sąsiadka nie będzie cię wyzywać, a jak nie chcesz to powiedz prawdę albo wymyśl jakiś szlaban, chorobę, pilny wyjazd czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka1802 Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 15:28 to po prostu nie idź i tyle a jak sie będzie pytać czemu nie było cie to powiedz że musiałaś iśc na jakieś tam inne urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 15:30 Na jakieś tam inne urodziny ? tak taak tylko nie zdziw się jak się obrazi po tej poradzie Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 16:42 możesz powiedzieć że się źle czujesz. ale... powinnaś tam isć. żeby się dobrze bawić. olej tą sąsiadkę. i idź tam dla swojej kuzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 18:37 Ja bym poszła i miała w dupie to co mówi ta debilna sąsiadka ; ]. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 18:40 ojej. idź tam. w końcu jest to twoja kuzynka, nie ? a tamtej sąsiadce ... powiedz jej coś, choćby i z przekleństwami. wysoa samoocena, tego ci potrzeba. ty jestes na pewno zajebista. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 23:01 Nie rób scen bo co się odwlecze to nie uciecze. Idź tam i wgl nie przejmuj się nią. Traktuj jak powietrze . No w końcu idziesz tam dla kuzynki ! Może być jej przykro jak nie przyjdziesz , a nóż uda się jej dokopać / z nią dogadać Odpowiedz Link Zgłoś
kuksik Re: Wymówka ;\ 28.01.11, 23:24 Powiedz jej prawdę. Skoro jest Twoją rodziną, to na pewno nie obrazi się na Ciebie na długo. Powinna Cię zrozumieć, może nawet coś wymyśli, poradzi. ; ) Po prostu z nią porozmawiaj, a nie się wykręcaj. Trzymam kciuki * Odpowiedz Link Zgłoś