Dodaj do ulubionych

Białe zęby...;D

18.03.11, 16:31
Zaczeło się to tak : Moja koleżanka powiedziała że jej koleżanka myje zęby sokiem z cytryny, najpierw parzy w wodzie szczoteczkę a pozniej leje sok i myje zęby, (mówi że nie wolno dotykać dziąseł) a potem myje normalnie pastą i prawdobodobnie ze ma super białe zęby... a ja się zastanawiam (chyba jak kazdy z was che mniec biale zęby)
Czy to prawda ? i czy może warto wypróbować? Co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • rokokoo . 18.03.11, 16:35
      cytryna niszczy szkliwo.
      • agusia1211313 Re: . 17.03.12, 16:36
        rokokoo napisał(a):

> cytryna niszczy szkliwo.

A szkliwo się nie odbudowywuje. Nie polecam uncertain
    • sweetdreams_44 Re: Białe zęby...;D 18.03.11, 17:14
      Ja słyszałam że od cytryny ma się białe zęby.
    • justyskaa123 Re: Białe zęby...;D 18.03.11, 17:19
      www.usmiech.net/wybielanie-zebow-cytryna.html

Hmm.. poszperałam na ten temat xd
      • pola16 ... 19.03.11, 10:40
        "Problem polega na tym, że kwas cytrynowy to substancja dość agresywna i może poważnie zaszkodzić naszym zębom. Oczywiście, wypicie szklanki lemoniady czy (dla lubiących wyzwania) soku z cytryny nikomu nie zepsuje zębów. Poważniejsze konsekwencje mogą pojawić się wtedy, kiedy wystawiamy szkliwo na długotrwały i intensywny kontakt z cytryną. Taka terapia może naprawdę zaszkodzić zębom. W skrajnych przypadkach, zamiast pięknych białych zębów możemy doczekać się problemów z próchnicą i niezbyt ciekawego, ciemnego koloru szkliwa. "
      • miley138 Re: Białe zęby...;D 03.09.11, 00:49
        Niestety najlepiej wybielić je u dentysty... sad
        Tylko, że to nie jest tanie sad

Ale zanim to się zdecydujemy warto wypróbować paski, żele i pasty wybielające smile
    • klaudiau11 ; d 18.03.11, 17:32
      odradzałabym cytrynę . Kwas cytrynowy jest niebezpieczny .
    • mila13 Re: Białe zęby...;D 18.03.11, 17:39
      Ja wolę się nie bawić w takie domowe sposoby wolę kupić sobie paski wybielające.
      • cookies_ 18.03.11, 17:46
        No niewiem. Lepiej kupić paski wybielające. Kosztują około 50zł ale naprawdę wybielają.
    • miss_mimi094 * 19.03.11, 00:09
      po co kombinować z cytryną?
      kup sobie pastę wybielającą Signal
      • klaudia_25 . 25.08.11, 18:54
        Signal usuwa tylko zabrudzenia po kawie i efekt jest TYMCZASOWY!

Ja stawiam na paski wybielające, pomimo iż jeszcze nie korzystałam ^^
        Wszyscy w necie je polecają : D
        A te pasty, cytryny i inne badziewia gó... dają!
    • madzia2710 Re: Białe zęby...;D 19.03.11, 10:16
      No nie wiem. Możesz spróbować, ale to trochę ryzykowne...
    • ash195 Re: Białe zęby...;D 19.03.11, 14:40
      Chcesz sobie zniszczyć szkliwo?sciana
      • olusia... Re: Białe zęby...;D 19.03.11, 15:31
        Odradzam, niszczy szkliwoindifferent Pasty wybielające
    • keisha12 Re: Białe zęby...;D 19.03.11, 15:43
      Bardzo możliwe. Nie zaszkodzi spróbować. A tak w ogóle to dzięki za świtna radę
      • diamond_girl12 Re: Białe zęby...;D 19.03.11, 17:33
        Mhhmm... Nie wiem. Nigdy nie słyszłam o tym ,,sposobie'' wybielania zębów.
    • sylwia714 Re: Białe zęby...;D 21.03.11, 19:23
      hmmmmmmmmmmmm ja często wyciskam cytrynę prosto do buzi, ale nie myję sokiem zębów tylko piję
      • stormyweather Re: Białe zęby...;D 25.08.11, 14:16
        To taki "sposób" na krótką metę, przestanie stosować sok i zęby szybko wrócą do naturalnego koloru, szczególnie przy piciu kawy i herbaty, albo coli. Naprawdę białe zęby można osiągnąć tylko chemiczne i najlepiej zastosować jak najkrótszą kurację, żeby chronić szkliwo przed nadwyrężeniem. Np. tak działa żel Liquid Smile - nakłada się go na noc, rano normalnie myje zęby, tak przez dwa tygodnie (trzeba to robić codziennie) i jest efekt jak od dentysty. Niestety pasty wybielające tak nie działają.
        • roxy11 Re: Białe zęby...;D 25.08.11, 17:01
          słyszałam, ale wolę nie próbować.
    • leanne Re: Białe zęby...;D 25.08.11, 18:46
      kiedyś tak zrobiłam i przez sześć dni jadłam same jogurty, tak mnie zęby bolały. nie mogłam żuć, nic w ogóle. językiem dotykać też. ryczałam. także- nie rób tego.
    • aaasia Re: Białe zęby...;D 27.08.11, 09:09
      odradzam tę metodę, bo nie warto psuć przez to szkliwo kiss
    • gorzata.14 Re: Białe zęby...;D 29.08.11, 17:27
      Lepiej kupić paste wybielającą.
      • anetta94 Re: Białe zęby...;D 30.08.11, 23:56
        nigdy o tym nie słyszałam i raczej nie wypróbuje tego po tym co przeczytałam w internecie ze niszczy szkliwo itp. ja wole pasty wybielające (specjalne a nie takie typu colgate bo one to wybielają na godzinę tylko ) które może nie dają lśniących białych zębów ale widzę różnice wink
    • somefrut Re: Białe zęby...;D 31.08.11, 10:51
      Też tak słyszałam. I wszystko możliwe. Może sama spróbuję smile
      • naomi. Re: Białe zęby...;D 31.08.11, 11:07
        mam bialutkie ząbki, to jedyne co kocham w sobie! przed umyciem, daje sobie na szczoteczkę wody utlenionej i potem paste i myjem.
    • pamietnik Re: Białe zęby...;D ta 31.08.11, 15:29
      To znaczy może i jest szkodliwa ale skuteczna.I nie powinno się kilka razy dziennie tego robić, tylko kilka razy w tygodniu! Wtedy nic się nie stanie. I trzeba przecierać zęby cytryną, bo o myciu szczoteczką, to nie słyszałam.

Jeszcze są też dobre płukanki z szałwi,ale też rzadko, bo to też uszkadza szkliwo
      • monixx haha 31.08.11, 15:57
        ta cytryna niszczy szkliwo, ja użyłam w te wakacje pasków blend-a-med 3D White ( 2razy dziennie przez tydzień) i naprawdę polecam big_grin są świetne a moje zęby są bielsze niż poprzednio! Poleciła mi je moja dentystka. Kosztują na Allegro ok. 40zł ale to i tak tanio bo w aptekach są po 65-80zł....<br />
        poczytaj na necie o nich są naprawdę skuteczne smile
      • natalia.pom Re: Białe zęby...;D ta 25.02.12, 09:36
        Oczywiście, że są płukanki, które można stosować kilka razy dziennie i nie niszczą szkliwa. Poczytaj sobie na dentofresh.pl smile
        • noicomipowiesz Re: Białe zęby...;D ta 25.02.12, 11:05
          hm.. nie słyszałam o takim sposobie.. ale zawsze można spróbować..
    • monik4 Re: Białe zęby...;D 25.02.12, 11:14
      nie mam pojęcia musiałabym tak spróbować czy to działa i czy są po tym białe zęby ^^
      • rockowa941 Re: Białe zęby...;D 25.02.12, 13:48
        nie wiem ja wole myc zeby pasta i najwyzej je plukac nie robie zadnych eksperymentow bo to moze sie zle skonczyc
    • gabisad Re: Białe zęby...;D 17.03.12, 15:38
      Dość dziwna metoda wg mnie. Ja myję po każdym większym posiłku; na wieczór dokładne nitkowanie, a z rana płukanko.wink Tylko w wyborze płynu pamiętaj żeby był bezalkoholowy – jest o wiele bardziej zdrowy ; ) ja używam DentoFresh.
    • van50 Re: Białe zęby...;D 17.03.12, 16:16
      żadne wybielanie zębów tak naprawdę nie działa! Ani to u dentysty ani w domu. U stomatologa wybiela się je np. na rok a potem znowu bo to tylko krótkotrwały proces. A pasty wybielające wcale nie wybielają, to tylko reklama dla producentów. Tak kiedyś w kawie czy herbacie mówili dentyści w wywiadzie;/ a szkoda

KLIK
    • karolcika2205 tu 20.03.12, 23:58
      zgadzam się z innymi dziewczynami, że cytryna niszczy szkliwo, a ono się już nie odbuduje. jeżeli pragniesz mieć białe zęby, kup paski wybielające w aptece (naprawdę polecam!) no i oczywiście trzeba myć ząbki wink
    • blondzia Re: Białe zęby...;D 24.03.12, 00:02
      Niestety ale wybielanie nie jest dobre bo niszczy szkliwo zębów.
      Wiem,że moja mama coś robi podobnego jak twojej koleżanki koleżanka tylko,że moja mama robi to by jej kamień na zęby nie nachodził robi to tylko na te dwa dolne z samego przodu zęby .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka