Dodaj do ulubionych

Jaka jest różnica? :)

20.05.11, 23:21
Cześć Kotki smile
Ostatnio rozmawiałam sobie z koleżanką o naszych definicjach zauroczenia, miłości itp.
Wprowadziła mi nowe słówko -> zakochanie się. Według niej jest to coś trochę innego niż po prostu miłość. Czy jest jakaś różnica? Bo zawsze mi się wydawało, że jak ktoś mówi, że się w kimś zakochał, to po prostu oznacza to miłość.

A tak w ogóle, jakie są Wasze definicje zauroczenia, miłości i przyjaźni?

PS. Daaawno już nie siedziałam na forum, nie mam pojęcia czy taki wątek był : P
Obserwuj wątek
    • klama_kcmil # 20.05.11, 23:32
      Zakochanie się kojarzy mi się z zauroczeniem, nie taką prawdziwą miłością. Chociaż z drugiej strony nie wiem, jakby powiedziec komuś o miłości do drugiej osoby, prócz "Kocham ją/go".
      • truuu Re: # 20.05.11, 23:33
        No o miłości to no właśnie. Bo jak jest zauroczenie, to można jeszcze powiedzieć "Podoba mi się ktośtamktośtam' : P
        • truuu Re: odświeżam :) 21.05.11, 15:04
    • myslicielka123 .... 21.05.11, 21:19
      według mnie jest różnica. Zakochanie się, jest głębsze i mocniejsze od zauroczenia. Ale i jedno i drugie przemija. Miłośc trwa i się nie kończy. Nie wypala się. Ale to moja teoria;D
    • marsjanka115 x__x 21.05.11, 21:42
      hahah pytasz o miłość 11-17 latki na forum ? przepraszam ale ja mam 15 lat i logiczne jest to że nie mam pojęcia czym jest miłość .
      • holiday marsjanka115 21.05.11, 22:03
        to bardzo smutne, że nie wiesz co to jest miłość. tyle powiem.

PS: 17 latka nie wie co to jest miłość bo zalicza się do Twojego przedziału 11-17,ale 18 już wie?
      • truuu Re: marsjanka 21.05.11, 23:32
        no ok, ale chodziło mi o to jakie są teraz Twoje przemyślenia na ten temat, przecież za kilka lat mogą ci się zmienić i co z tego -.-

i dziękuję reszcie za wypowiedzi smile
    • caterina97 Re: Jaka jest różnica? :) 21.05.11, 22:03
      zakochanie się jest czymś bliskim do zauroczenia. tyle, że dla mnie pojęcie zauroczenia to po prostu to, że ktoś nam się podoba, ale nie jest tak, że cały czas myślisz o tej osobie itp. a zakochanie to już coś więcej niż zauroczenie, ale to nie miłość.
      • secrets Re: Jaka jest różnica? :) 21.05.11, 22:28
        zauroczenie- więcej niż podobanie się, mniej niż zakochanie- przemija.
        zakochanie- więcej niż zauroczenie, mniej niż miłość- przemija.
        miłość- dla mnie, prawdziwa miłość, to taka która przetrwa wszystko i jest czymś najwspanialszym na świecie : )
    • kira13 Re: Jaka jest różnica? :) 21.05.11, 22:29
      ja uważam, że dziewczyna w każdym wieku może wiedzieć co to miłość, bo jeśli się naprawdę zakocha ti bedzie to czuła. Oczywiście nie mówię tu o małych dziewczynkach, ale watpię żeby była jakaś róznica między 15, 16, 17 a 18-sto latką. I oczywiście zauroczenie to zauroczenie, można tylko myśleć ze się kogoś kocha ale to nieprawda, bo zauroczenie może szybko komuś przejść, albo właśnie rozwinąć się w prawdziwą miłość smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka