Dodaj do ulubionych

Czy malujecie się do szkoły ? ;]

07.06.11, 15:56
Jak wiadomo, do szkoły lepiej nie przychodzić z makijażem, alee...

mam okropnie jasne rzęsy, w dodatku krótkie. jak nie pociągnę ich tuszem, wyglądam strasznie ! Od początku gim maluję się do szkoły, bo naprawdę wyglądam 100 razy lepiej. ale obniżyli mi zachowanie i jest... "Proszę zmyć tusz i na następny raz przychodzić bez pomalowanych oczu". Co robić ? Czy wy nie malujecie się do szkoły ?
Obserwuj wątek
    • ozzy Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 15:59
      zamiast czarnego tuszu, delikatnie smarnij się brazowym smile
      • myszqa13 czasami tylko korektora używam na wypryski a... 07.06.11, 23:21
        ...tak to się nie maluje...
      • angela1234 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 19:58
        Ja maluję rzęsy tuszem do szkoły, ale jakoś nikt tego nie zauważa...
        Albo nie chce "zauważać" xDD
      • nessi16 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 09.06.11, 07:49
        ja też chodzę do gimnazjum i się maluję . Nam nikt nic nie mowi
        • inalcanzablex33 czy malujecie sie do szkoly ? 09.06.11, 14:39
          w waszej szkole jest chyba jakaś patologia xd ! u nas nic nie mówią,póki dziewczyny nie malują się na dziwki.Delikatny makijaż ? Jak najbardziej tak wink
          • fajnagirl_xd Re: czy malujecie sie do szkoly ? 30.07.11, 18:02
            inalcanzablex33 napisał(a):

> w waszej szkole jest chyba jakaś patologia xd ! u nas nic nie mówią,póki dziew
            > czyny nie malują się na dziwki.Delikatny makijaż ? Jak najbardziej tak wink

Tak, też tak myślę. W końcu przecież nie trzeba dookoła oka czarnej, grubej kredki i cieni żeby fajnie wyglądać. Trochę tuszu to nic złego wink
      • annie_suzuki Re: 09.06.11, 14:02
        Nam teoretycznie nie wolno przychodzić z makijażem ale ponieważ wszyscy to robią to nie zwracają u nas na to uwagi. Ja tam zawsze mam tusz, cień i wogóle a nauczyciele zamiast mówić proszę zmyć tusz mi mówią: Ładny cień xd
    • paulusia098 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 16:12
      ja się maluję i nic nikt nie mówi , a nie kończy się jedynie na rzęsach ; P
      • bella_01 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 18:50
        Ja jestem w 4 klasie podstawówki ale i tak maluje się jasnym cieniem do powiek.
      • fanka...th Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 19:06
        ja się malowałam i miałam obniżone zachowanie za paznokcie i za pomalowane rzęsy hehe ale mi to wisi jak potrzebujesz to sie maluj
        • kociara24 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 30.07.11, 18:19
          Ja przyszłam do szkoły z pomalowanymi paznokciami i się nie skapneli
          Puder, cienie, tusze, farbowane włosy- mam strasznie ślepych nauczycieli wink
      • mara39 czy malujecie sie do dzkoły 11.06.11, 13:59
        Ja sięmaluję codziennie, tusz, cień czasami kredka i na początku trochę się czepaili a teraz już nic na kolorowe paznokcie teżnic nie mówią. Ja ostaniomiałm czerwone i pani sięmnie pytała jak sobie sama tak ładnie pomalowałam? smile
        A zanaczę że chodzę do jednej z najlepszych szkól w swoim wojewódźtwie
    • schiza. Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 18:11
      wtf. zachowaanie obnizac za makijaż ? no j.e.biee im konkretnie. to moze używaj odzywki do rzęs ? wydłuży ci je troche, no a jak kupisz odżywke z dodatkiem czarnego brokatu, to ci troche je przyciemni . ;d
      • toclia97 luz 08.06.11, 20:38
        U mnie w gim nie ma takich problemow. dizewczyny chodza z naprawde wielka tapeta: cienie,kredka,kreski,fluit,rzesy,roz i nic. Jedynie gdy zrobila sobie kolezanka smoke eyes to troche bylo szumu o zmycie ale tak to lajt.;D
        • patrycja123_10 Re: luz 28.04.12, 23:54
          chodzę do pierwszej gim i używam fluit, puder, cień do powiek, tusz do rzęs i błyszczyl...nikt się i czepia. ogólnie nie można się malować, ale wszystkie dziewczyny to robią to sie nie czepiają....nauczyciel od geografi nie cierpii pomalowanych paznokci...jestem jaka jestem (lubię dopiąć swego) i specjalnie na te dni co mam z nim lekcje maluję paznokcie na czerwono (dlatego na ten kolor bo to jego ulubiony ; PP) i się nie czepia ; PP
    • roxana09 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 18:22
      ja mam akurat takie rzęsy , że wyglądają jak pomalowane . ; DD

ale moje koleżanki , to mają wyjebane co nauczyciele mówią o ich makijażu , oni im zwracają uwage , a one nic , dalej się malują .. i dobrze . big_grin wszystko tym nauczycielą przeszkadza . -,-
    • chrupek tak. 07.06.11, 18:30
      maluję się. lekki podkład + odżywka do rzęs i obowiązkowo błyszczyk.
      • mirela_321 Re: tak. 08.06.11, 18:57
        ja też się maluję do szkoły. głównie tuszem, kredką, korektorem i paznokcie lakierem ( i to kolorowymi: niebieski, żółty, itd.), a nic mi nie mówią. chociaż zawsze miałam wzorowe zachowanie, a w tym roku, jak się mocniej maluję bardzo dobre smile ale mnie to tak szczerze wali, w mojej szkole takie zachowanie to i tak coś surprised

a to, czy nauczyciele ci obniżą zależy też od tego w której klasie jesteś. ja jestem w 2 gim. w podstawówce jak koleżanka przyszła z pomalowanymi rzęsami to ją babka do łazienki wysłała, że ma to zmyć smirk
    • meggi_13 07.06.11, 18:42
      Tak.
    • bad_alex tak i to wyzywajaco. 07.06.11, 18:45
      oprocz kredki i tuszu, oczy maluje jaskrawymi cieniami, żolty, zielony etc. mocna kredka, tez czasami kolorowa ale najczesciej mocna czarna
    • itsjustmee Si. 07.06.11, 18:58
      Maluję się tuszem, czasem korektorem, jeśli to zaliczyć do makijażu. No i lakier do paznokci, w różnych kolorach.
    • lace Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 19:00
      Używam tylko korektora gdy coś mi wyskoczy wink
      • marta4589 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 21:54
        Czasem ale to tylko korektor. Moje koleżanki jakoś się malują (to widać) ale jeszcze żaden z nauczycieli nie zwrócił im uwagi.
    • happiness .;)))))))) 07.06.11, 19:09
      tak.
      Trochę pudru,pomadka,czasami tusz lub kredka do oczu,ale rzadko.
      U nas w gimnazjum nikt nie robi z tego problemu,że dziewczyny się malują.
    • ame_profonde Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 19:10
      Oczywiście , że się maluje do szkoły. Ale to tylko tusz , puder i błyszczyk. I u mnie w szkole nie obniżają za to zachowania...smile
      • picky przegięcie 07.06.11, 19:23
        bez przesady, tusz to nie zbrodnia oO ROZUMIEM, kosmetyki kolorowe: cienie, mocne róże, szminki, mogą komuś przeszkadzać, ale tusz do rzęs? W mojej szkole można się malować. Ja używam tuszu, podkładu i delikatnie różu, ew. czasem jakiegoś bardzo jasnego cienia. Za to moja koleżanka czasem jedzie po całości i walnie granatową krechę wychodzącą po za powiekę eyelinerem, a o ilości tuszu na rzęsach i różu nawet nie wspomnę xD. W sumie nikt już na to nie zwraca uwagi. Tylko jakieś 2 razy do roku przeprowadzają jakieś chore akcje zmywania makijażu. Np. na dzień chłopaka: ,,pozwólcie chłopakom zobaczyć swoją prawdziwą twarz'' co było dla mnie idiotyczne i miałam wrażenie, że chcieli nas tym upokorzyć ;/ Wiadomo, że nie każdy ma naturalnie piękną oprawę oczu, czy nieskazitelną cerę, dlatego delikatny makijaż likwidujący jakieś nasze małe mankamenty i niedoskonałości powinien być dozwolony. Każda dziewczyna chce sie czuć piękna i zadbana - w szkole tez smile
    • paja96 Oui 07.06.11, 19:15
      Owszem, maluję się
      Ale ja i tak mam dosyć długie rzęsy i ciemne więc aż tak bardzo tego nie widać
      tyle tylko że jeszcze nigdy nie przyszłam nie umalowana
      Rzęsy poprostu wydają się dłuższe i ładniejsze
      Przecież nie masz tapety i kreski ani nic
      a po szkole zawsze eyeliner na górną powiekę smile
      xo xo
    • blackcafe ? 07.06.11, 19:21
      maluję się od około półtora tygodnia. to znaczy, rzęsy.
      u mnie to widać, gdyż mam bardzo długie, a kiedy pomaluję je brązowym tuszem, są jeszcze dłuższe. ale nauczyciele nie wnikają w to. nie wiem, czy to z powodu końca roku.. po prostu - nic. dodatkowo CZASEM ( czyli bardzo rzadko ) używam korektora, czy pudru.
      • zeroplastic Re: ? 13.08.11, 09:28
        Ja się maluję tuszem i używam korektora i czasami podkładu ale to jak mi się chce. U mnie nauczyciele raczej nie zwracają na to uwagi bo np, jedna moja ''koleżanka'' ma taką jasną karnację a używa takiego mocno pomarańczowego podkładu i to widać i jej nic nie mówią raczej dla nich to się liczy tylko to żebyśmy się uczyli xd Ale ja i tak nie rozumiem jak zwracają uwagę bo przecież czy to im w czymś przeszkadza ? Przecież to my mamy ten makijaż, a nie oni więc nie widzę powodu żeby się czepiali no ale trudno trzeba ich jakoś znieść ;/ A ty jak chcesz to się maluj jak będą się czepiać to tylko przez jakiś czas a później im przejdzie i nie będą na to zwracali uwagi wink
    • kiwi Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 19:33
      a u nas to raz sprawdzali, która dziewczyna ma makijaż, a później to już nie. ja jakoś ostatnio zaczęłam do szkoły używać tuszu do rzęs. jeszcze nikt mi nie zwrócił uwagi c;
      • klama_kcmil # 07.06.11, 19:36
        Nie maluję się w ogóle.
      • koloorowa. ;) 07.06.11, 19:54
        u nas nik nie zwraca na to uwagi. zazyczaj się maluję, ale tylko pudrem i tuszem. więc zbytnio nie widać wink)
    • kim817 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 19:46
      u mnie jest tak, że jak się malujesz to masz takie samo zachowanie jakbyś się nie malowała. oczywiście, jeśli nie przesadzasz z tapetą. chociaż na początku gimnazjum mówili, że będą obniżać zachowanie. jaasne.
    • phraine Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 20:07
      zwykle tylko oczy
    • milusia22 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 20:08
      to masz głupią szkołę. ja bez tuszu, korektora i błyszczyka się nie ruszam tongue_out i u nas się nie czepiają. dziewczyny chodzą z toną tapety i nic im nie robią
      • avrilkaskate Ile wy macie ku... lat?! -.- 07.06.11, 20:16
        sorry, ale jak widzę taką wytapetowaną trzynastkę co wielką damę rżnie to mnie krew zalewa. puder do szkoły? i co ku... jeszcze? -.- jeżeli chodzi o nauczycieli to zależy jaki. ja osobiście już musi być jak użyję tuszu. takie jest moje zdanie. przepraszam bardzo, ale ja nie chcę z siebie robić młodej starej.

amen devil
        • kinnia Re: Ile wy macie ku... lat?! -.- 07.06.11, 21:06
          noo przepraszam bardzo, ale ja tu nie mówię o tonie pudru akurat shock
          mówię o tuszu, bo mam jasne rzęsy. Jak ci cooś nie pasuje, to masz problem. big_grin
        • kiyoe Re: Ile wy macie ku... lat?! -.- 10.06.11, 20:08
          Zgadzam się w zupełności ^^
        • xxxaniskaxxx Re: Ile wy macie ku... lat?! -.- 22.07.11, 15:10
          Ja używam pudru. Muszę bo mam cerę taką, a nie inną. Nie chcę, ale muszę. Robię tak od 1 klasy gimnazjum. I co? Teraz cera mi się poprawiła. Tylko czekam na moment gdy znikną mi blizny.

Nie używam tuszy, chyba, że w wakacje.

Nie robię z siebie młodej starej.
    • klaudia2081 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 07.06.11, 21:14
      mi na razie nie potrzeba malowania się, wolę być naturalna wink
    • flowerbomb .. 07.06.11, 23:15
      Według mnie to czyste wariactwo ze strony nauczycieli. Na szczęście u mnie w szkole można się malowaćwink Jednak skoro ty nie możesz to może zrób sobie hennę u kosmetyczki? Nie jest to drogie (w zależności od salonu) a rzęsy nie są wydłużone ani pogrubione tylko czarne i daje to bardzo naturalny efekt, jeśli masz też jasne brwi to aby nie wydały się "wyrwane z kontekstu" można nałożyć też hennę na brwi.
      • wyobraznia Re: .. 08.06.11, 14:34
        maluję tylko rzęsy, ale i tak nie zawsze ; )
    • ladygaga202 Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 18:38
      Ja się nie maluję chociaż koleżanki mi to proponują. Mama by mnie zabiła
    • yourdrug Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 18:41
      LoL , ja sie zawsze malowalam do szkoly i nic . Umarlabym bez make -upbrawopiwoscianadevilcoolsuspicioustongue_outshocksantasantasantasanta
    • lovex Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 18:43
      Wiesz na moje nie maluj sie zbytnio do sql ja też sie nie maluje < nie jestem za ładna> ale lepiej sie nie maluj bo chyba nie chcesz mieć obniżonych sprawowań? ;>
    • wiqsiak Re: Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 18:44
      ja jestem w podstawówce w 6 klasie i maluje rzęsy codziennie, ale nikt mi uwagi nie zwrócił, może dlatego, że nauczyciele mnie nie cierpią i starają ze mną nie gadac, ani na mnie nie patrzeć smile) a mój tata jest dyrektorem w gimnazjum i u niego dziewczyny mogą się malować, ale czasami jak ktoś od pudru jest cały pomarańczowy lub ma czarną kredką na pół oka jak emo to nauczycielki karzą zmyć ;P
    • klaudixd Czy malujecie się do szkoły ? ;] 08.06.11, 18:47
      W naszej szkole nie można się malować, ale jak ktoś bardzo chce to pozwalają na malowanie rzęssmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka