demus Re: Pierwsze gim ?! 18.06.11, 10:19 Ja po wakacjach idę do 3 gimnazjum . Posłuchaj zachowuj się jak zawsze , nie panikuj ale też nie bądź jakaś "crejzi" czy "słit" bo cie zjadą , co do ubioru to jak uważasz wydaje mi się , ze to tylko taki stres i dlatrgo masz takie mysli ale to tak samo prawie jak w podstawowce serio nie masz się czym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_thorne Re: Pierwsze gim ?! 18.06.11, 11:00 Ja też idę w tym roku do gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
marta.sz Re: Pierwsze gim ?! 07.07.11, 12:23 Chodź z plecakiem i się nie wygłupiaj...nie martw się...gimnazjum to fajna sprawa. Szybko przywykniesz. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
szalona12345 Re: Pierwsze gim ?! 11.07.11, 02:15 Przede wszystkim nie panikuj to nowa szkoła - nie koniec świata Co do torby zależy od Ciebie Poza tym bądź sobą nie udawaj nikogo innego , bo ludzie nie lubią fałszywych ludzi i szybko potrafią odkryć kto udaje . Zachowuj się naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
roza287 Re: Pierwsze gim ?! 11.07.11, 09:50 Ja też idę po wakacjach do pierwszej gim.A w podstawówce też miała problemy z matmą.Ale to nic.Jeśli będziesz się bać będzie jeszcze gorzej.Porozmawiaj z mamą lub z kimś innym ja na początku też się bałam,ale teraz już się nie boje Odpowiedz Link Zgłoś
aleexx Re: Pierwsze gim ?! 11.07.11, 11:00 Ja nie będę kłamać, 1 gimnazjum to była dla mnię męka. Kompletnie nie poradziłam sobie z fizyką, matematyką, chemią i , o dziwo, geografią. Miałam mnóstwo sprawdzianów, nie mówiąc już nic o kartkówkach. Ale może dasz radę z tymi przedmiotami, w fizyce również potrzebna jest matematyka, więc na twoim miejscu bym się z niej podszkoliła; ) Odpowiedz Link Zgłoś
aga457 Re: Ta sama sytuacja ten sam problem. 11.07.11, 12:13 ale chyba(przynajmniej u mnie w szkole) chemia jest dopiero w drugiej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Pierwsze gim ?! 11.07.11, 12:35 gimnazjum mogłoby być najlepszym okresem w życiu gdyby nie ludzie, których będziesz musiała znosić. musisz przejść w wakacje 'metamorfoze' i całkowicie zerwać z podstawówką. koniec opowiadania o niej i zachowywania się tak jak w niej. a na twoim miejscu bardziej bałabym się kocenia niż nauki. pamiętam jak przez ostatnie dwa lata pierwszaki działały mi na nerwy... Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex bez paniki 11.07.11, 13:07 gimnazjum to nie jest taka trudna sprawa jak się wydaje.. jak szłam do 1 klasy też panikowałam, co to bd, nowe przedmioty i wgl. teraz idę do 1 liceum i tu już poważniejsza sprawa, bo to LO. Odpowiedz Link Zgłoś