Dodaj do ulubionych

Świat za 50 lat...

16.06.11, 10:55
Przepraszam bardzo, nie szukałam, czy był taki wątek, ale mam wielką nadzieję, że nikt go nie usunie... smile

Chciałabym zapytać, jak waszym zdaniem będzie wyglądać świat za 50 lat? Jakie nowe wynalazki czy przepisy zostaną wprowadzone? Jak będzie wyglądać szkoła?
Wątek założony z nudów i z ciekawości wink
Obserwuj wątek
    • blizniaczkii Re: Świat za 50 lat... 16.06.11, 11:14
      uuu, ale bd stara tongue_out
      myślę, że nic się nie zmieni, chyba, że modasmile

ooo i wynajdą nowe choroby, pewnie bd to: mysza grypa albo kocia grypa xd
      zapraszam na mój blogbig_grin
    • blondzia Re: Świat za 50 lat... 16.06.11, 11:55
      Och będę pewnie babcią za tyle lat shock

Mam nadzieję,że w Polsce zrobią w końcu w szkołach szafki jak w USA ,a nie trzeba wszystko dźwigać stroje na WF itp .
      • kawaiikimie Re: Świat za 50 lat... 16.06.11, 12:36
        W szkołach nie będzie zwykłych tablic, tyle takie elektroniczne, zamiast zeszytów- będą laptopy. Zresztą to już powoli wchodzi, w mojej szkole też są już tylko tablice elektroniczne.
        Nie będzie prawdziwych książek, będą e-book'i. Świat będzie jednym wielkim zbiorem elektroniki. Będą już na pewno roboty- które będą za nas pracowały. Przez co będzie większe bezrobocie. Będzie beznadziejnie...
    • koniara8 Re: Świat za 50 lat... 16.06.11, 13:04
      A moim zdaniem za 50 lat nie będzie tak kolorowo. Pseudo - gwiazdki opanują świat, zamącą w głowach młodzieży. Ludzie zapomną co to jest dobra muzyka, będą zaślepieni. A ja jako sześćdziesięcio - trzylatka nadal będę słuchała Nirvany i innych ulubionych zespołów i zapewne będę miała gdzieś co się dzieje na świecie. Dziękuję za uwagę . ; ]
    • chocolatex Re: Świat za 50 lat... 17.06.11, 14:53
      W szkole zamiast zeszytów i podręczników każdy będzie miał laptopa z dostępem do internetu gdzie będą takie internetowe podręczniki, samochód będzie na wodę i będą mogły latać.. big_grin
    • linda Re: Świat za 50 lat... 18.06.11, 17:21
      Przecież do szkół JUŻ wprowadzają laptopy zamiast zeszytów i te całe dziwne tablice. Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać , ale nie zmieni się aż tak strasznie jak myślicie mimo , że ludzie dązą do science fiction.
      • linda Re: Świat za 50 lat... 18.06.11, 17:23
        Aha ! i tak wgl to czego się spodziewacie po Polsce !! Za te 50 lat to ludzie się skończą z nędzy i bidy. Taaa lepiej czekajcie na cód.
    • olusi1a Re: Świat za 50 lat... 18.06.11, 17:45
      Elektronika przejmie władzę. Jak tu już pisano bardzo zmieni się wyposażenie szkoły. Ale myślę też, że wynajdą nowe szczepionki na różne choroby. Ogólnie będzie za pewne zupełnie inaczej niż teraz. Wszystko jeszcze bardziej pójdzie na przód. Tylko czy to będzie na prawdę korzystne...
    • mileymandy nie będzie go 20.06.11, 23:26
      2012 ma być koniec świata z tego co mi wiadomo 18 ...
      • olcissia_1998 do mileymandy 26.06.11, 09:34
        Ty jeszcze wierzysz w koniec świata? O.o
        Bo z tego co wiem, on miał być już w 1999 roku i w 1412 i chyba w 999 roku. -.-
        • mileymandy olcissia_1998 26.06.11, 23:17
          widać niektórzy nadal nie dorośli do rozpoznania ironii tongue_out ale już wyjaśniam : chodziło mi właśnie o to że od roku 1990 było już 18 końców świata (domniemanych dla jasności) dlatego nie wierzę w ten rozumiesz kochanie kiss ?
    • niesmaczna Re: Świat za 50 lat... 20.06.11, 23:37
      Trudno mi powiedzieć jak będzie wyglądać, skoro teraz z upływem lat tyle się zmieniło. Zmiany mogą być olbrzymie zaczynając od filmów, urządzeń, stylu i mody kończąc na samych ludziach i konfliktach między nimi. Trudno mi powiedzieć jak będzie wyglądać, chociaż mam wielką nadzieje,że aż tak bardzo się nie zmieni.
    • szaman ... 23.06.11, 15:39
      będzie wojna totalna, a potem zima nuklearna
    • shunra Re: Świat za 50 lat... 23.06.11, 17:43
      Ja widzę tylko czarne scenariusze. Wojny, wyścigi zbrojne, wszystko skomputeryzowane, brak roślin i zwierząt jedynie pozostałe przy życiu okazy w zoo a będziemy jeść samą chemie i rośliny modyfikowane genetycznie uprawiane w wielkich szklarniach , w niektórych miejscach na ziemi w ogóle nie będzie się dało żyć bo będzie tak skażone środowisko. Niby będzie demokracja ale i tak nie będzie można się sprzeciwić władzy która będzie kontrolowała całe nasze życie, w szkołach dzieci będą uczyły się już od małego wybranego dla nich zawodu i niesprzeciwiania się rządzącym, nie będzie rodzin typu mama tata i dziecko bo to będzie nie modne za to w modzie będzie mieć kilku partnerów lub umawiać się tylko na jedną noc, dzieci będą rodzić tylko wyznaczone osoby które potem oddadzą je do specjalnych zakładów wychowawczych nie będzie miejsca na inność . scared

Wiem że ze mną jest coś nie tak ale pisałam opowiadanie właśnie o takiej okrutnej przyszłości i mój bohater próbował otworzyć ludziom oczy by przejrzeli że sami się doprowadzili do zagłady. W sumie jak by spojrzeć na naszą rzeczywistość to jemy coraz więcej chemii i roślin nie rosnących w naturalnych warunkach. Ludzie wymyślają coraz to nowe bronie i maszyny wojenne niby po co jak panuje na świecie pokój. Dzieci rodzi się coraz mniej i jest coraz więcej rozwodów i wolnych związków niestety wiele młodych ludzi zmienia partnerów jak rękawiczki. Wystarczy przejść się po lasach by zobaczyć ile tam śmieci, ludzie wycinają lasy deszczowe przez co ginie wiele gatunków zwierząt coraz więcej roślin i zwierząt jest na skraju wyginięcia. Nasze środowisko jest coraz bardziej zanieczyszczone. Więc może w moja wizja nie jest tak nieprawdopodobna jeśli ludzie nadal będą wszystko niszczyć.
    • klaudiau11 ; d 26.06.11, 09:48
      Ja to boję się co będzie za 50 lat, jakaś totalna porażka . -.-
    • nessy96 Re: Świat za 50 lat... 26.06.11, 10:52
      już się tego boje...
    • dosia321 Re: Świat za 50 lat... 26.06.11, 11:04
      wszystko będzie bardzo zmechanizowane, confused confused

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka