Dodaj do ulubionych

jak zrobić fryzurę w stylu...?

20.08.11, 14:07
hej.w przyszłym tygodniu w środę muszę ucharakteryzować się na pirata...chciałabym coś w stylu Jacka Sparrow'a...oczy zrobie sobie mocno kredką do oczu,potem założe jakąś bandanke ale mam problem z włosami...bo on ma takie dredy( tutaj ) a wiadomo że dredów sobie na jeden dzień nie zrobie...chciałabym coś takiego jak miała(i czasami jeszcze miewa) Shakira ( tutaj ) wiecie może jak uzyskać taki efekt? powiem od razu że nie mam tak długich włosów jak shakira...mam takie za ramiona lekko i nie mam też gęstych włosów...mam cienkie...nie pójdę do fryzjera po to aby zrobił mi taką ryzurę bo to bez sensu na jeden raz a chciałabym wyglądać bardzo realistycznie...pomożecie?

proszę o nieusuwanie wątka i o pisanie komentarzy na temat
Obserwuj wątek
    • collage Re: jak zrobić fryzurę w stylu...? 20.08.11, 14:18
      Podziel włosy na pasma (5 cm), nałóż piankę i zacznij skręcać, a następnie nałóż jeszcze wosk lub gumę. Jeżeli efekt cię nie zadowala i chcesz, żeby był długo trwały to przejedź po nich prostownicą. c;
      • buuu. Re: jak zrobić fryzurę w stylu...? 23.08.11, 17:04
        collage ma dobry pomysł, ja miałam się przebrać za Sparrowa na halloween xd Tylko nie zapomniej o koralikach na włosy ;p
    • kropeczka23 Re: jak zrobić fryzurę w stylu...? 20.08.11, 14:21
      Nie wiem czy to poskutkuje ale warto spróbować.
      Nałóż na włosy piankę i zrób 2 warkocze (równe)!.najlepiej żebyś trzymała je przez noc. Jakieś 30 minut przed wyjściem rozpuść je i nie rozczesuj grzebieniem/szczotką do włosów tylko palcami.
      Możesz jeszcze ewentualnie wziąć pasemka (nie duże) z wierzchu i je zawijać, w sensie że nie na wałka itp. tylko po prostu kręcić je... Mam nadzieje ze rozumiesz. XD i spryskać lakierem jakimś mocnym i przetrzymać ok.10 sekund każde z pasemek. I co jakiś czas tak kręć, nawet idąc. : P
      Mam nadzieję że pomogłam : D kiss
      • klaudia_25 . 21.08.11, 19:37
        Lepiej idź do fryzjera ;o
        • estrellaa popierwam w 100% collage 21.08.11, 21:04
    • gorzata.14 Re: jak zrobić fryzurę w stylu...? 22.08.11, 14:06
      Zgadzam się z collage

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka