Dodaj do ulubionych

Kolczyk industrial ;-) Pomożecie?

01.02.12, 15:30
Cześć! wink
Chciałabym Wam zadać pytanie... Czy któraś z Was ma może taki kolczyk?
Taaaki tongue_out
Jeśli tak to mam pytanka tongue_out

1.Gdzie robiłaś?
2.Jak długo się goiło?
3. Ile płaciłaś?
4. Bardzo bolało?

Kolczyk w tej części ucha podoba mi się od dawna ale nie wiem zbyt dużo na ten temat...
Więc będę wdzięczna za każde informacje smirk
Obserwuj wątek
    • natala_nati Re: Kolczyk industrial ;-) Pomożecie? 01.02.12, 15:31
      Pomożecie ? kiss
      • klara.1 też nad tym myśle 01.02.12, 15:48
        No więc też mi sie podoba taki kolczk big_grin i myśle czy go sobie zrobić. No więc pomogę na tyle ile wiem naten tema. Radze pszekuwać u kosmetyczki aby koleżanka niezrobiła ci `asymetrycznego` koszt zależy w jakim salonie, ale cena wach się od 30-80zł.Boleć to raczej niebartdzo bo wiesz ucho a tej cześci jest mało unerwione.A długo sie niegoi bo do miesiąca smile. Tyle mojej wiedzy na ten temat. smile
        • natala_nati @ klara.1 01.02.12, 16:07
          @ klara.1

Dziękuje ! big_grin
          • klara.1 Re: @ klara.1 01.02.12, 16:23
            Proszesmile
            • natala_nati @ klara.1 01.02.12, 16:27
              Tylko wiesz w sumie to się trochę boje... uncertain
              Więc nie wiem.. Bo z jednej strony czego się bać a z drugiej... Jeśli coś będzie nie tak.. Jakieś komplikacje? indifferent
              sad
              • klara.1 Re: @ klara.1 01.02.12, 16:35
                Jeśli miałaś pszekuwane już kiedyś uszy to niema czego sie bać big_grin. Słyszałam kiedys o takiej dziewczynie która rozdarła sobie ucho podczas snu ( miała gwiazdki zamiast kuleczek) ałć crying. Ale tobie to niegrozi bo będziesz miała kuleczki , i zresztą uszy niebędą ci robieć bo jak wcześniej wspomniałam to miejsce jest mało ukrwione. Więc głowa do góry niema czego sie bać smile
                • natala_nati @ klara.1 01.02.12, 20:42
                  Wiesz co?! Masz racje! big_grin Idę zrobić tego kolczyka! Tylko najpierw muszę się dowiedzieć gdzie go mogę zrobić tongue_out

DZIĘKUJE brawo
                  • natala_nati Nie mogę... : / 01.02.12, 21:20
                    Zobacz to ; /

www.youtube.com/watch?v=xgxpwUtzlF0&feature=related
                    Od razu mi się odechciało.. crying
                    • elisss92 Re: Nie mogę... : / 02.02.12, 02:12
                      Jeśli chcesz go to nie idź to kosmetyczki, bo ona zna się tak na piercingu co piercer na tipsach wink Dlatego marsz do salonu piercingu smile

Powodzenia!
                      Też mi się industrial podoba ;p (jak również tragus i daith)
                    • klara.1 Re: Nie mogę... : / 02.02.12, 07:56
                      Ooorany....
                      To wygląda okropnie z opowieści moich kolerzanek wyglądało to lepiej...
                      Teraz to pojęcia niemama pojęcia co ci poradzić.Albo wiem big_grin znajć kosmetyczge godną zaufania pujć doniej i porozmawiaj naczym ten zabieeg polega czt to jest bardzo ryzykowne zadawaj jej pytania jakie cie trapią ona ci napewno odpowie i wytłumaczy smile
                      • natala_nati @ elisss92 02.02.12, 15:44
                        Rozwaliłaś mnie tym ! big_grin W sumie to masz racje.. Tylko że ja jestem z takiej wiochy... A do salonu pircingowego mam dalekooo uncertain

Ja tak bardzo chce ale tak bardzo się boje crying
                        Ale ja chce.. ! uncertain
                      • natala_nati @ klara.1 02.02.12, 15:46
                        Wiem właśnie! tongue_out

Ale ja tak bardzo chciałabym go mieć crying Tylko że tak samo jak bym go chciała mieć to tak mocno też się boje uncertain
    • kathe111 Re: Kolczyk industrial ;-) Pomożecie? 04.02.12, 00:37
      Hej! Słuchaj odpowiedzi innych. Ja "zajmuję" się przekłuwaniem, tatuażami itp.
      Takie rzeczy robi się tylko w salonie, a nie u kosmetyczki. Ona zajmuje się takimi rzeczami tylko od czasu do czasu (jeżeli w ogóle), a w salonie masz ludzi, którzy robią kolczyki tego typu na codzień. Nic nie zastąpi doświadczenia. Co do ceny, to ta zależy od salonu. Będzie różnić się w zależności od np. zdolności ludzi tam pracujących. Im dłuższy staż, tym większy prestiż, więc i ceny mogą być większe. No, ale to zrozumiałe. Oni mają doświadczenie. Liczy się to przede wszystkim przy tatuażach.
      Ale wracając do industriala. Długość gojenia zależy od człowieka. Gdy pracowałam w UK, jeden z klientów przyszedł po niecałych 3 dniach od zrobienia kolczyka, bo chciał sie zapytać czy to normalne, że już się zagoił. Z drugiej strony, spotkałam się z przypadkami gdzie uszy goiły się przez miesiąc albo dłużej. Sama jestem jednym z nich. No ale to było w przypadku pierwszej dziurki. Co do bólu... Tu może być problem. Ale nie będe podawać suchych faktów. Pod tym linkiem masz wypowiedzi ludzi, którzy industrial mieli robiony.
      zapytaj.onet.pl/Category/003,008/2,3983139,industrial__KOLCZYK_.html
    • imnotaprincess Jesteś za młoda.... 04.02.12, 10:03
      Dziewczyno i tak będziesz musiała iść do salonu z rodzicami, bo jak pójdziesz sama nikt ci go nie zrobi. I nie chce mi się wierzyć, że pozwalają ci na taką zachciankę.sad

Ps. DZIWIĘ SIE OSOBOM TU PISZĄCYM, ŻE NIKT NIE SPRAWDZIŁ ILE ONA MA LAT, BO TYLKO 14shock

Jeszcze zdążysz ze zrobieniem sobie tego kolczyka poczekaj chociaż do 16-nastki.winksmile
      • natala_nati @ imnotaprincess 07.02.12, 13:01
        Dziękuje za troskę ale tak się składa że :
        1. Mam prawie 15 lat. Skończę 11 marca...
        2. Rozmawiałam z mamą a ona powiedziała że jak chce to mogę ale żebym potem nie narzekała na ból czy coś tongue_out
        • imnotaprincess Re: @ imnotaprincess 08.02.12, 18:04
          Wiesz to już sprawa twojej mamy, jak chcesz i tak sobie zrobisz.

Widzisz ja też mam takie małe marzonko związane z tatuazami, jestem pełnoletnia wiec nie musze nikogo o nic pytać ale postanowiłam, ze troche poczekam i na razie nie żałuje smiletongue_out
    • alivemurderer ja mam 07.02.12, 14:39
      > 1.Gdzie robiłaś? - znajoma mi robiła
      > 2.Jak długo się goiło? - to zalezy od organizmu, ale ja miałem problemy
      > 3. Ile płaciłaś? - z racji tego, że sie znamy to albo nic, albo 10 zł, nie pamietam, to było dawno
      > 4. Bardzo bolało? - no całkiem
    • mweezy . 07.02.12, 14:50
      Nie mam, ale znając życie to wiadomo, że boli, uszy w końcu są dość delikatne, goić pewnie goi się w zależności od organizmu. Najlepiej wybrać się do salonu piercingu, jak to już poprzedniczki poradziły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka