Dodaj do ulubionych

Czy oceniacie ludzi po wyglądzie?

29.04.12, 22:00
Tak jak w temacie. Tym razem ciekawa jak jest z tym "ocenianiem". Gdy widzicie kogoś na ulicy to wrzucacie go na przykład do jednego worka bo wygląda jak wygląda? A może na sam początek waszej znajomości go skreślacie? Przyjaźnicie się z osobami, które się "inaczej" ubierają albo mają nadwagę czy coś? Osobiście nie zwracam na takie rzeczy uwagi. Muszę kogoś poznać żeby oceniać, bo wiem, że mogę kogoś zranić. To tak jakbyście oceniały książkę po okładce, nie patrząc na opis ani treść..
Obserwuj wątek
    • roswell prawda tu, racja tam 29.04.12, 22:08
      Wiesz co, staram się tego nie robić, ale jak widzę dziewczynę w moim wieku, ubraną w różową mini i białe kozaczki, liżącą ostentacyjnie lizaka, no to sorry, ale jednak przewinie mi się przez myśl jakaś opinia.
    • lovewampires Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 30.04.12, 09:42
      Staram się nie oceniać ludzi po wyglądzie , ale niekiedy gdy widzę jakąś dziewczyny która nie jest zbyt ładna a uważa się za taką najważniejszą i naj , no to niekiedy coś powiem..
      • kiniuusia Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 30.04.12, 10:16
        Staram się nie . Powiem tak :
        1,Wyobrazcie sobie ,że idziecie na jakąś imprezę i widzicie dziewczynę w recznie malowanej koszulce i kolczykach z pawimi piórami , myslicie ,że jest artystką , a ta w wycekinowanym topie to imprezowiczka , a jest dokładnie na odwrót !
        2. Idziecie do sklepu,nakładacie za krótkie szorty i starą ,spraną i brudna koszulkę. W tym samym czasie po zakupy przychodzi obiekt waszych westchnień i co o was myśli . Ze jesteście flejami ! a wy przeciez ubraliscie sie tak wyłącznie jednorazowo.....
        3. Gdy szłam do nowej szkoły ,spotkałam na ulicy chłopaka w bejsbolówce ( wygladającego na huligana) A póżniej okazało się ,że chodzi ze mna do klasy i jest prymusem o przykładnym zachowaniu smile

I JAK TU WIERZYĆ WZROKOWI , najpierw poznaj póżniej oceniaj smile
        • noicomipowiesz Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 30.04.12, 11:14
          staram się tego nie robić.. ale tak podała przykład wyżej pewna użytkowniczka.. jak idzie taka panna w różowej mini w białych kozaczkach o włosach blond prawie że białych.. no to przesunie mi się pewna myśl o takiej osobie.. ale to tylko w szczególnych wypadkach pozwolę sobie na taką ocenę człowieka. za nim kogoś ocenię, muszę go poznać. smile czasami pozory mylą..
        • larrystylinson Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 14.05.12, 13:59
          oceniac moze nie oceniam, ale kazdy gdy zobaczy kogos od razu wyrabia sobie o nim opinie. (nie zawsze prawdziwa) o mnie wielokrotnie chodzily dziwne opinie, ale juz nie wnikalam
          jasne, ze moglabym przyjaxnic sie z kims, kto ma nadwage- nawet przyjaxnie sie z takimi osobami. im to nie przeszkadza, wiec mi tym bardziej. smile
    • stopkatka Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 30.04.12, 14:05
      Raczej nie oceniam ludzi po wyglądzie, a przynajmniej bardzo się staram tego nie robić. Dla mnie nie ma to większego znaczenia. Mam 3 bliskie przyjaciółki i powiem szczerze, że każda się czymś wyróżnia, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Kocham je za to, że są, jakie są : )
    • katjacarter_ Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 30.04.12, 16:48
      nie, nie oceniam.
    • cytrynka14 Nie 30.04.12, 17:07
      Nie oceniam ludzi po wygladzie, poniewaz oni mnie też tak nie oceniaja.
      Znam wiele fajnych ludzi, którzy nie wyglądają jakoś super...
    • nessy96 Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 30.04.12, 18:04
      ja mam tak samo jak roswell.
    • koralina94 Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 30.04.12, 18:37
      Staram się nie. Ale czasami wystarczy, że spojrzę na twarz i wiem, czy polubię tę osobę. Na ubrania raczej nie patrzę, to indywidualna sprawa, kto jak się nosi. Na wagę też nie patrzę.
    • truskawaa13 Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 03.05.12, 13:53
      Muszę się przyznać, że np. wytapetowane lalki, które wiem, że mają nałogi itp. oceniam "po okładce" i nie ufam im. Do reszty ludzi podchodzę z dystanem najpierw oceniam po wyglądzie ale gdy lepiej ich poznaje moje zdanie na ich temat się zmienia wink
    • slodkiporanek Re: Czy oceniacie ludzi po wyglądzie? 13.05.12, 11:34
      KAŻDY najpierw ocenia po wyglądzie. Chodzi tylko o to, czy robimy z fizyczności priorytet czy nie.
      • elisss92 otóż to! 13.05.12, 12:33
        Pierwsze wrażenie oceniamy właśnie po wyglądzie, więc jeśli ktoś mówi, że nie ocenia po tym- zwyczajnie kłamie lub nawet nie zdaje sobie z tego sprawy, bo to najnormalniejsza rzecz. Potem dopiero weryfikujemy człowieka, kiedy go poznamy.
        • chilling omnomnomnom 13.05.12, 13:45
          nie patrze na wyglada. Ale czasem patrząc na czyjąś twarz stwierdzam czy ma sympatyczny wyraz twarzy i jak ma to wtedy wiem że sie z nią lepiej dogadam, choć nie zawsze tka jest. ale np nie śmieje się z kogoś jak jest za gruby za chudy itd. każdy jest inni i to jest piękne smile
          • magic1504 Re:Wygląd 14.05.12, 18:22
            Nie zwracamy uwagi na wygląd,ubiór itp. Charakter jest ważniejszy. Dla mnie głupie jest patrzenie na czyjś styl lub wygląd,to jest bezsensu. A poza tym każdy jest ładny na swój sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka