05.07.12, 13:18
Mam pewien problem, a konkretniej chodzi o chłopaka.
On chodzi ze mną do klasy i chodzimy ze sobą.
4 dni przed wakacjami był piknik w szkole, był on i byłam ja ale potem przyszły o rok starsze dziewczyny w tym 2 jego kuzynki, on po prostu latał za nimi jak pies i mnie odtrącał ;// Ja nie wytrzymałam i sie rozpłakałam on to zauważył ale nie przejęło go to specjalnie. Po pikniu rozeszli sie wszyscy do domu. Na facebook'u mieliśmy status związku ale gdy po pikniku weszłam na kompa on zerwał ten status i od tak sie obraził. Dzień później siedział w szkole jakiś przygnębiony i w ogóle. w 1 dzień wakacji napisałam do niego na facebook'u o co sie obraził on odpowiedział tylko o to co zrobiłam i, że mam sie od niego odczepić. Dowiedziałam sie, że obraził sie o to że cały czas sie wkurzam na niego jak on spotyka sie z innymi dziewczynami. Dziś do niego napisałam czy dalej jest na mnie zły on odpowiedział, że tak, przeprosiłam go za to i poprosiłam go żeby sie już nie gniewał ale on odpisał tylko, że mam sie odczepić ;//
Ja już nie wiem co mam robić, tęsknie za nim i wiem że po wakacjach sie troche zmienią nasze stosunki. Jest spora szansa, że będzie tak jak wcześniej bo nie napisał, że ze mną zrywa tylko, że jest po prostu zły. Ale chciałabym z nim normalnie popisać :C
Obserwuj wątek
    • xadax Re: Problem. 06.07.12, 20:54
      daj sobie spokój, on zachowuje się jak jakiś dzieciak, nie warto sobie psuć humoru smile
      • atmosphere. Re: Problem. 06.07.12, 23:10
        xadax napisał(a):

> daj sobie spokój, on zachowuje się jak jakiś dzieciak, nie warto sobie psuć hum
        > oru smile
        Ale ja właśnie nie potrafię od niego odejść sad
    • elisss92 Re: Problem. 07.07.12, 10:25
      Typowa zagrywka chłopaka- jego wina a tak obróci sprawę, że robi z Ciebie głupka. "Zerwał status na facebooku, bo się obraził"- co za szczeniak. Wiem, że pewnie coś do niego czujesz, ale zobacz jak on Cię traktuje- spotyka się z innymi, Ciebie olewa i jeszcze się wielce obraża, bo masz czelność być o to zła. Po pierwsze nie masz go za co przepraszać, bo to JEGO i tylko jego wina w tym wypadku. Po drugie nie dawaj sobie w kaszę dmuchać, bo wlezie Ci na głowę i będzie tak do następnej obrazy majestatu i zmiany statusu na fejsie. Po trzecie najlepiej będzie dla Ciebie jeśli albo przyjmiesz jego postawę (kto mieczem wojuje od miecza ginie) i zaczniesz spotykać się z kolegami zamiast z nim (lub w czasie kiedy jest obrażony, niech widzi, że nie rozpaczasz i masz to gdzieś), abo go zostawisz, bo teraz zwyczajnie się męczysz. Nie warto, jeszcze kupa chłopaków przed Tobą! Powodzenia i napisz potem co dalej się działo wink
      • nela_hh Re: Problem. 07.07.12, 15:35
        totalnie zgadzam się z poprzedniczką. Na pewno to boli w pewien sposób, ale musisz sobie dać z tym radę. Nie ma sensu ciągnąć czegoś na czym zależy tylko jednej osobie. Związek polega na obustronnym staraniu się a wygląda na to że on nie stara się wgl . Być może ten dzieciak, zrywając status na fb odbiera to jako zerwanie w rzeczywistości : nie zdziwiłabym się .
        • norrmalna Re: Problem. 07.07.12, 16:09
          w 100% zgadzam sie z poprzedniczkami, ten chlopak to gowniarz, tylko bedziesz tracic czas i nerwy na niego, nie warto
          • morigan Re: Problem. 08.07.12, 22:45
            poproś go o spotkanie i wyjaśnijcie sobie wszytko nawzajem! nie zawsze trzeba kogoś sobie odpuszczać bo sie obraża o byle co. może ktoś próbuje was ze sobą celowo skłócić ? rozmowa nikomu nie zaszkodziła a często wręcz odwotnie pomogła. nawet jeśli to nie ma już dłużej sensu to przecież możecie to tak załatwić zeby nie urywać ze sobą znajomości tylko chociaż pozostać przyjaciółmi
            • atmosphere. Re: Problem. 12.07.12, 15:20
              Ale on nie chce teraz nawet ze mną rozmawiać, ani pisać ;//
              Jest mi ciężko go odpuścić bo byłam, że tak powiem od niego "uzależniona", byliśmy bardzo zżyci o nie potrafię odpuścić sobie go uncertain
      • atmosphere. Re: Problem. 28.07.12, 16:12
        Ostatnio pisałam z kolegą z klasy ( Piotrek ) i powiedział mi, że gadał z nim przez skypa i powiedział mu, że nie chce mieć już ze mną żadnych kontaktów, że jestem głupia itp. i, że zerwał ze mną bo stwierdził, że za bardzo jestem zazdrosna, tłumaczył mi raz że to są tylko koleżanki ale moja koleżanka zauważyła jak jedna dziewczyna chwyciła go za ręke a on nawet nie protestował,. Ale po paru dniach sam do mnie napisał na Facebooku, pisaliśmy z jakieś 5 minut i musiał iść bo szedł na plaże. ( był w Grecji ) I od tamtej pory już nie napisał. Jutro będe w jego mieście (prawie wszyscy ludzie z klasy) i z tego co wiem u niego jest teraz była dziewczyna więc pewnie będzie z nią chodził, może uda mi sie z nim porozmawiać ale wątpie ;/
    • by_moonlight Re: Problem. 13.07.12, 01:06
      Na początku chciałabym wiedzieć, czy zmiana statusu na fb naprawdę znaczy dla ciebie tak wiele? Bo moim zdaniem to tylko przełączenie pewnej opcji na portalu społecznościowym, które wszem wobec ogłasza: "Hej, ludzie, właśnie się pokłóciliśmy!". Moja rada jest taka, byś przede wszystkim nie zniżała się do poziomu tego chłopaka. Nie kłóć się, nie rozpoczynaj nowych sprzeczek, ale postaraj się wytłumaczyć mu jasno i spokojnie, że nie chcesz, by tak cię traktowano (to po pierwsze) oraz wyjaśnij, jak bardzo ci na nim zależy. Bo mam nadzieję, że zależy, a wasze kontakty nie ograniczają się jedynie do pisania na "fejsbuku". Najlepiej złap go w jego ulubionym miejscu, odwiedź w domu, jeśli raczej unika spotkania. Broń Boże nie pisz, bo tylko rozmowa twarzą w twarz pozwoli wyjaśnić tę sytuację. Życzę powodzenia, bo widać, że bardzo się starasz. :]
    • wiktusss Re: Problem. 29.07.12, 23:55
      Nie możesz z nim normalnie popisać tylko musisz z nim porozmawiać . Spróbuj się z nim spotkać nawet jutro . Zacznij ty pierwsza mówić o co chodzi, nawet jeżeli byłaś zazdrosna to przecież możesz być ,to prawo w związku -znaczy ,że Ci na nim zależy. Później wysłuchaj co on ma do powiedzenia , myślę,że od razu się Wam ułoży .Tylko pod żadnym pozorem nie próbuj tego wszystkiego przez internet .Musisz się z nim spotkać.

Mam nadzieje ,że pomogłam ,W. big_grin
    • mesajahforever Re: Problem. 30.07.12, 19:26
      Tym zachowanie objawił sie u mnie mianem dupka. Jeżeli Ci nadal zależy na nim to daj mu spokój na troszkę, niech ochlonie, ogarnie się i wtedy za jakieś 2 tyg. napisz jak on nie napisze. kiss
    • meredith. Re: Problem. 30.07.12, 20:39
      chłopak trochę przesadnie zareagował. ale Ty na tym pikniku również. to, że jesteście razem nie znaczy, że on nie może rozmawiać i spotykać się z innymi.
      • atmosphere. Re: Problem. 30.07.12, 21:52
        Ale jak tylko przyszły jego przyjaciółeczki to ja szłam w odstawke, mogłam sie pod ziemie zakopać a on miał to by w dupie więc ...
    • aveugle Re: Problem. 30.07.12, 20:59
      moim zdaniem powinnaś go sobie darować, wybacz, ale moim zdaniem on nie powinien tak postępować, a ty przecież nie możesz go bez przerwy przepraszać! skoro mu nie zależy na tym abyście się pogodzili to chyba coś jest na rzeczy.
    • marsjanka115 x__x 02.08.12, 01:03
      Dziewczyno dwa słowa
      ogarnij się.
      on traktuje cię jak jakąś zabawkę co mozna odstawić w kąt jeśli na horyzoncie pojawi się coś nowego .
      Nie jest wart Ciebie . Może sam zmądrzeje [ bo na dzień dzisiejszy bardzo niedojrzały jest z tego co piszesz. ] ale ty juz nie pisz do niego !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka