Gość: 12nastka IP: *.icpnet.pl 12.06.09, 23:54 Ostatnio mam częste bóle brzucha. Np. w tej chwili też strasznie mnie boli. Nie mam jeszcze okresu. Czy to możliwe że go dostanę?? (mam 12 lat). Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewus1 Re: Bóle brzucha. 13.06.09, 01:32 Możliwe, aczkolwiek jeśli nie dostaniesz go przez jakiś czas na wszelki wypadek skonsultuj się z ginekologiem. Będziesz wtedy spokojna i będzie ok. Ale nie bój się na zapas bo jeśli masz go dostać to tylko to opóźnisz! Odpowiedz Link Zgłoś
ewellinkaa Re: Bóle brzucha. 13.06.09, 09:41 no wlasnie ....zgadzam sie z ewus1 nie stresuj sie tak a moze to wyrostek coom...??<br /> Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia7777777 Re: Bóle brzucha. 13.06.09, 09:43 Też mam 12 latek i też nie mialam okresu, ale wlasnie to moze go sygnalizować. Szykuj się Ale boli cię podbrzusze , tak? Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Bóle brzucha. 13.06.09, 09:59 ja uważam że to nie początki okresu jeśli boli cię od dłuższego czasu, od kilku dni to ja sądzę ze albo przez złe jedzenie coś ci zaszkodziło, porozmawiaj z mamą czemu tak jest ona jest doświadczona ja zawsze radze się mamy gdy nie wiem co zrobić mama ci na pewno pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Bóle brzucha. IP: 79.139.98.* 13.06.09, 10:17 Wiesz mozesz miec np. bole przed okresowe , ale to jak cie boli podbrzusze Lecz watpie zebys miala teraz masz dopiero 12 lat ! Ja mam 13 i jeszcze nie mialam , lecz sama sie dygam ;/ Masz siostre ? jesli tak to spytaj sie jej ile miala lat jak dostala okresu.A i spytaj sie mamy to ci moze pomoc,poniewaz mozesz tak na oko zbadac sytuacje podam ci moje gg napisz to ci powiem cos jeszcze na temat okresu 11783570 Odpowiedz Link Zgłoś
lakky Re: Bóle brzucha. 14.06.09, 15:21 nie bagatelizuj bólu brzucha, jeśli to trwa od dłuższego czasu to warto udać się do lekarza. Sama tak miałam, cały czas bolał mnie brzuch.. A jak poszłam do lekarki to mi powiedziała że udaję Moja mama wzięła mnie prywatnie do lekarza.. i co? Kamienica żółciowa, nadżerki w żołądku.. itd. Idź do lekarza albo porozmawiaj z mamą Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: Bóle brzucha. 14.06.09, 15:27 Zależy, czy boli cię dolna czy górna część brzucha. Zgadzam się z moją przedmówczynią, nie bagatelizuj tego, bo kto wie, czy to nie jest coś niebezpiecznego. Odpowiedz Link Zgłoś