Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów.

IP: *.c199.msk.pl 02.07.09, 22:35
Nie wiem czy powstał już taki wątek ,jeżeli tak to przepraszam. (;
a więc chodzi o to ,że za niedługo bd farbować sobie włosy na czarno (mam
brązowe) i chciałabym się spytać czy ,któraś z was już farbowała włosy? Czy
jeżeli bd też je podcinać ,mogę je póżniej umyć? (nie chcę żeby kolor mi
zblakł,bo moja przyjaciółka jak sobie farbowała na różowo grzywkę ,jak umyła
głowę kolor zblakł! ;/) i jakie dobre salony fryzjerskie mi polecacie? wink
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam ,Emi. smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Natalia Re: Farbowanie włosów. IP: *.icpnet.pl 02.07.09, 22:39
      farbowałam włosy swojej znajomej na czarno i mogła z nimi robić wszystko, moja
      przyjaciółka też farbuje na czarno wiec wiem z ich doswiadczenia ze czarny to
      trwaly kolor, wiec mysle ze nie masz sie czego obawiac
    • Gość: Emi Farbowanie włosów. IP: *.c199.msk.pl 02.07.09, 22:49
      bardzo Ci dziękuję. ;*
    • punkprincess Farbowanie włosów. 02.07.09, 23:02
      ja także za niedługo farbować włosy na czarno.smile Przeczytałam sporo na ten
      temat i wiem ,że możesz bez obaw umyć włosy ,w sumie możesz zrobić z nimi co
      chcesz. (;a więc mam dla Cb parę rad; Nawet najlepsza farba nie pokryje
      włosów zabarwionych chną lub innymi preparatami ziołowymi. Weź to pod uwagę
      przy wyborze preparatu, który zamierzasz stosować. Farby nałożone na włosy
      barwione ziołami mogą wejść w reakcję chemiczną i spowodować łamanie się
      włosów. Dlatego, jeśli będziesz chciała zmienić ich kolor farbą, będziesz
      zmuszona poczekać, aż odrosną. (chyba ,że nie będziesz ich farbować sama ,ale
      pójdziesz do salonu fryzjerskiego) Przed zabiegiem kilka dni wcześniej nie myj
      włosów. Wytworzy się wówczas naturalny płaszcz lipidowy, który zabezpieczy
      włosy przed zbytnią ingerencją chemicznych składników.Przy nakładaniu koloru
      łatwo pobrudzić skórę. "Barw wojennych" na czole unikniesz, jeśli przed
      farbowaniem skórę u nasady włosów posmarujesz wazeliną. Dłonie chroń
      rękawiczkami. Paznokcie, które są zbudowane z tych samych komóek, co włosy,
      równie szybko co one chłoną farbę.Jeżeli zdecydujesz się zrobić to w domu
      efekt jest prawie takie sam cop w salonie. ale w salonie jest drożej. Lepiej
      pójść do salonu ,jeżeli nigdy nie farbowałaś włosów sama ,póżniej nie będzie
      Ci żal tego co zrobiłąś ,bo zrobisz zle. po za tym musisz kupić farbę w tym
      odcieniu czarnego na jaki chcesz zafarbować i co jakiś czas farbować włosy
      (najlepiej co miesiąc)ponieważ co taki czas można mieć juz odrosty. pozdrawiam. smile
      • Gość: Natalia Re: Farbowanie włosów. IP: *.icpnet.pl 02.07.09, 23:05
        musisz tylkozastanowic sie czy naprawde tego chcesz bo jak juz pisalam czarny
        jest trwaly i jesli sie rozmyslisz to przez jakis czas [w zaleznosci jak szybko
        rosna ci wlosy] bedziesz musiala chodzic z odrostami, jak przy kazdej farbie ale
        przy czarnej to sie bardziej rzuca w oczy. zapraszam na
        www.kotek.pl/forum/02,3003,97401614,97401614,Zorganizowanie_sobie_wolnego_czasu.html
    • Gość: Emi Re: Farbowanie włosów. IP: *.c199.msk.pl 02.07.09, 23:36
      bardzo długo zastanawiałam się nad tym czy farbować włosy właśnie na czarny (dwa
      miesiące) i w końcu się zdecydowałam ,myślę ,że przemyślałam to dość długo i
      jestem pewna swojej decyzji. smile wiem ,ze odrosty bd widoczne moja mam farbuje
      sie na czarno ,a ma już troszkę siwe włosy więc odrosty strasznie widać. Ale bd
      farbować w domu farbą ,więc odrostów nie będę miała. smile dziękuję za rady natalii
      i punk princess. smile
      • punkprincess Re: Farbowanie włosów. 02.07.09, 23:44
        nie ma za co. smile jak już zafarbujesz to napisz jak wrażenia i jak sie czujesz z
        czarnymi włosami. pozdrawiam. ;*
        • Gość: Emi Re: Farbowanie włosów. IP: *.c199.msk.pl 02.07.09, 23:55
          chyba w poniedziałek będę się umawiać na godzinę. smile to może we wtorek już będę
          ufarbowana ,to napiszę czy jestem zadowolona. pozdrawiam.
    • Gość: Lulu Re: Farbowanie włosów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 01:18
      winkBrązowy to bardzo ładny kolor włosówsmile Ale jeśli już chcesz farbować włosy to
      pamiętaj, żeby kolor pasował do karnacji. Niestety nie napisałaś z jakiego miasta
      pochodzisz, więc nie mogę Ci pomóc i powiedziecie salony są najlepszeconfused Ale jeśli farbujesz
      pierwszy raz to najlepirj nie rób tego sama. Wiem, że taki zabieg u fryzjera sporo kosztuje,
      ale efekt jest lepszy i trwalszy. Najlepiej gdy już odwiedzisz salon to popytaj się takich
      rzeczy, w końcu także za to im płacisztongue_out
      Powodzeniaserce
      • Gość: emi Re: Farbowanie włosów. IP: *.c199.msk.pl 04.07.09, 23:20
        dziękuję Ci Lulu ,ale jak dla mnie brązowy jest zbyt pospolity ,po za tym do
        stylu w ,którym się ubieram (tylko proszę ,uszanujcie to) emo ,nie pasuję ten
        kolor. nie podoba mi się po prostu. i oczywiście ,że idę do salonu. wolę nie
        robić tego sama. (;
        • punkprincess Re: Farbowanie włosów. 04.07.09, 23:25
          ja też mam brązowe włosy. (; tylko ja idę do fryzjera za dwa tyg. (;
    • daria1150 Re: Farbowanie włosów. 05.07.09, 11:31
      Ja nie farbowałam włosów
    • klaudysia Re: Farbowanie włosów. 05.07.09, 11:55
      nie wiem.
      nigdy nie farbowałam włosów.... xd
      ale wiem że jak chcesz zmyć troche kolor to musisz myć je szamponem przeciw
      łupieżowym. xdd
      tyle wiem. xdd
      wiecej nic. xdd''
    • Gość: emi Re: Farbowanie włosów. IP: *.c199.msk.pl 05.07.09, 23:10
      ale w każdym razie dzięki. (;
      już jutro się umówię... tylko nie wiem do jakiego salonu iść ... w końcu chyba
      wszędzie zafarbują mnie tak samo? (; czy mam iść do jakiegoś lepszego salonu
      ,czy zwykły fryzjer będzie ok? (;
      • punkprincess Re: Farbowanie włosów. 05.07.09, 23:12
        Ja idę do zwykłego. Masz rację w każdym zafarbują Cię tak samo ,a u zwykłego
        fryzjera nie będziesz się musiała umawiać na następny dzień. (; Poczekasz z pół
        godz. i Cię zafarbują. smile
    • Gość: Emi Re: Farbowanie włosów. IP: *.c199.msk.pl 07.07.09, 19:51
      a więc farbowałam się dzisiaj ,zdecydowałam się na lepszy salon. smile Muszę
      powiedzieć ,że jestem naprawdę zadowolona. smile bardzo podobają mi się teraz moje
      włosy. smile Nie żałuję tego co zrobiłam naprawdę jest super!!! smile dziękuję za
      wszystkie rady.
      Tylko niestety w pierwszy dzień umyłam włosy szamponem przeciw łupieżowym i
      kolor troszkę zblakł ... ale i tak jest naprawdę fajnie. smile
      • ashleyandmiley Re: Farbowanie włosów. 07.07.09, 19:59
        Ja mam brązowe włosy i mam pasemka....
      • punkprincess Re: Farbowanie włosów. 07.07.09, 21:23
        świetnie!!!
        a juz sie na za tydzień doczekać nie mogę. smile tez farbuję włosy. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka