5aga5 04.11.05, 10:55 Kupujecie tam coś czasami? Bo ja ostatnio kupiłam fajną sukienkę za 14 zł. i sweterek nowiutki z owczej wełny za 9 zł.( w tym przypadku doszedł koszt przesyłki 6 zł.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amelia791 Re: Allegro 04.11.05, 11:08 Nie, jeszcze nigdy tam nic nie kupowałam. Zaintrygowałaś mnie tym sweterkiem :- ) Muszę tam zajrzeć, tylko będę musiała się nauczyć jak tam kupować, może parę wskazówek ? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
aiszka4 Re: Allegro 04.11.05, 11:39 Swetra z owczej wełny ty nawet z dopłatą bym nie wzięła A na serio - mam na koncie kilka udanych zakupów i sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka272 Re: Allegro 04.11.05, 12:09 mąż tam jest zalogowany i nawet ostatnio kupiłam co nie co, bluzeczke dla siebie i domek dla małego. Małżon jakis sweter zakupił, ostatnio nawet prostownice.Jestem bardzo zadowolona z allegro , choc na poczatku obawiałam się ze mi nie przyśla towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
kargab Re: Allegro 04.11.05, 12:13 my w zeszlym roku kupiliśmy córce pod choinkę narty i buty narciarskie na allegro i jesteśmy bardzo zadowoleni,a po za tym kupiliśmy też kilka innych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 Re: Allegro 04.11.05, 14:55 Czesto coś kupuje na allegro głównie dla córy,mąż równiez jakieś pierdółki,kilka razy przez allegro samochód.Równiez coś tam sprzedawał,bardzo często tam zaglądam)) Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: Allegro i moja propozycja 04.11.05, 15:19 He, he a ja ostatnio wzielam sie za sprzedawanie na Allegro, chociaz kiedys tez cos kupowalam, a szczegolnie moj maz. Teraz mam juz wlasne konto. Sprzedaje glownie reczy po Kamilce. Moze stwozymy tu sobie jakas baze naszych aukcji. To zawsze bezpieczniej kupowac do kogos kogo choc troche sie zna Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Allegro i moja propozycja 05.11.05, 09:54 właśnie też mnie to zastanawiało jak jest z tą licytacją. Osoba, która powiedziała mi o tym programie nie potrafiła mi tego wyjaśnić. Ale zapytam męża jak się obudzi(miał nockę)on jest maniakiem komputerowym może mi to wyjaśnie jeśli o czymś takim słyszał, a wtedy ja powiem Wam Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Allegro i moja propozycja 05.11.05, 19:20 Już wiem na jakiej zasadzie działa ten program. Ustala się kwotę jaką jest się w stanie zapłacić za licytowany przedmiot i komputer licytuje do tego momentu. Jeśli licytacja przekroczy ustaloną kwotę komputer przestaje licytować. Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Allegro 04.11.05, 15:36 Ja nie kupowałam nic ani nie sprzedawałam na allegro,nawet chcieliśmy z mężem się tam zalogować ,wysłaliśmy zgłoszenie,wszystko przysłali nam już do domu ale najpierw nie było czasu tego dokończyć,teraz te papiery gdzieś "wsiąkły" i tak wróciliśmy do punktu wyjścia.A niepowiem też z chęcią bym posprzedawała kilka rzeczy po Natalce. Odpowiedz Link Zgłoś
ania970 Re: Allegro 04.11.05, 17:07 Jeszcze nigdy nie sprzedawałam, ale kupuję. Ostatnio kilka lektur szkolnych dla moich dziewczyn, lalkę Barbie dla najmłodszej i używany amplituner dla męża (a właściwie dla wszystkich). Trafiałam na solidnych sprzedających, więc nie zrażam się. Pewnie znów coś wypatrzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: Allegro 04.11.05, 17:26 Ja również od czasu do czasu kupuję coś na Allegro. Na razie wszystkie moje transakcje były bez zarzutu więc mogę szukać jakieś super okazji Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Allegro 04.11.05, 17:54 Ja nigdy tam nic nie kupowałam do dzisiaj. Zajrzałam na forum i zobaczyłam ten wątek i przez ciekawość weszłam na allegro. Kupiłam dla Natalki spodenki i sukieneczkę Mój mąż dosyć często sprzedaje i kupuje tam części komputerowe. Mamy "domowe" Jaś i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: Allegro 04.11.05, 18:24 Czyli, dzięki mnie wydałaś kasę? Amelio! Ja co prawda korzystam z konta syna ale to naprawdę proste. Spróbuj, a jeśli coś, pisz. Jest tu sporo dziewczyn które się na tym znają, więc będziemy Cię w razie czego ,,pilotować". Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Allegro 04.11.05, 18:50 5aga5 napisała: > Czyli, dzięki mnie wydałaś kasę? Dokładnie tak Mamy "domowe" Jaś i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
amelia791 Re: Allegro 04.11.05, 19:14 OK, dzięki, jak się zdecyduję na kupienie czegoś to z chęcią skorzytam z Waszej pomocy. Na razie wiem tylko tyle że trzeba się zalogować i podać swoje dokładne dane. Może to głupio zabrzmi ale czy dane musza być w pełni prawdziwe, czy od tych danych zależy na jaki adres będzie wysyłana przesyłka, czy adres podaję już sprzedającemu czy ma on już podany adres przez Allegro (ten który podałam przy zalogowaniu)? Ufff... namąciłam trochę.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: Allegro 04.11.05, 20:12 Amelio, adres podajesz sprzedajacemu dopiero po wygranej aukcji. A dane podawane na poczatku, czyli przy rejestracji potrzebne sa do dalszej czesci rejestracji Po zarejestrowaniu sie w internecie na podany adres dostaniem zwykla poczta kod, ktory po wpisaniu na Twoim koncie uaktywni calkowicie Towje konto. Nie wiem czy opisalam to dosc jasno. W kazdym razie robilam to niedawno i pamietam dosc dobrze wiec jesli masz jakies pytania to slucham Odpowiedz Link Zgłoś
amelia791 Dzięki Rosie 05.11.05, 18:40 Teraz już wszystko jasne Muszę podać prawdziwe dane Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: Allegro 05.11.05, 08:46 Właśnie i ja przygotowuję się do zakupu pewnej rzeczy dla syna, ale cena rośnie. Zobaczymy, jak pójdzie dalej. Oby się powiodło. A , jak praktykujecie: czekacie prawie do końca licytacji i wtedy wystawiacie swoją cenę, czy robicie inaczej? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Allegro 05.11.05, 09:43 Ja się czoraj wdowiedziałam, że jest program komp. obsługujący allegro tzn ustawia się czas końcowy licytacji i komputer licytuje za nas. Nie wiem dokładnie na czym to polega ale tak słyszałam. To już chyba jest dla "nałogowych" allegrowiczów. Ja kupiłam wczoraj pierwszy raz bez licytacji tylko "kup teraz", bo mi się strasznie te ubranka podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: Allegro 05.11.05, 09:48 no tak to wiem, że komputer sam za nas licytuje. Tylko: jeśli cena początkowa wystawiona przez sprzedającego jest 30 zł, a ja wystawię 35 zł, to normalne, że za chwilę ktoś mnie przebije. A jeśli mi zależy na tym przedmiocie-nie ma opcji kup teraz- to mogę albo wystawić cenę np 80 zł i liczyć, że nikt mnie nie przebije, albo przystąpić do licytacji w ostatniej godzinie aukcji. Tak rozumuję. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: Allegro 05.11.05, 21:42 Ja kupilam sobie 2 bluzki...niestrafiony pomysl Ale malemu kupilam drewniana ukladanke i dostalismy ja wczoraj , bardzo fajna Czekam na sweterek dla Antka udalo mi sie wylicytowac Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Zapraszam na moje aukcje :-) 06.11.05, 19:55 Jutro zakonczenie: www.allegro.pl/my_page.php?uid=3608250 ale pojawia sie nowe Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Allegro 09.11.05, 10:43 Dla Jasia kupiłam np. za 60 zł spodnie kevina Kleina-od zaufnej osoby,bo to nie pierwszy rzecz,kupiłam tez domek do ogrodu,fotelik samochodowy,zaraz kupię kojec..i oczywiście tonę ubranek dla Julci przewaznie udaje mi sie trafić na uczciwych,sama staram sie tez byc uczciwa..nigdy sie nie wycofuję,nawet jak coś po wygraniu aukcji mi się nie podoba.... I korzystam ze snajpera..jesli mi bardzo na czymś zależy)to dobra metoda, bo nie zawyża ceny..i prawie zawsze sie sprawdza,chyba ze jet osoba która więcej ofiaruje... Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Allegro 09.11.05, 15:00 No i muszę przyznac,że ostatnio z powodu allegro nie miałam dużo czasu na "mamy domowe" tak tam zawzięcie buszowałam,a to jednak sporo czasu zajmuje Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Allegro 15.11.05, 22:28 ja tez często cos dla małej kupuję i czesto cos po niej sprzedaję Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Allegro 13.11.05, 20:09 Czy może wiecie czemu wody toaletowe czy perfumy na allegro są takie tanie? Nie wszystkie oczywiście ale większość można kupić za śmieszną cenę. Czy to jakieś podróby? Mamy "domowe" Jaś i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: Allegro 14.11.05, 11:56 Tak nie sa to oryginalne wody-zdjecia butelek pewnie oryginalne. Kiedys zadzwonilam i rozmawialam z taka pania ktora sprzedaje takie perfumy. Powiedziala mi ze sa to perfumy robione we wloszech ale nie sa oryginalne takie jak w sklepie,nie sa tak dlugotrwaleSa to tzw dobre podrobkki. Raz kupilam i ostatni...zapach ulotny nie byl trwaly Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: Allegro 11.04.06, 15:15 Przypomniałam sobie, że kiedyś był taki temat więc go odnalazłam. Sprzedaję ubranko po Natalce, jakby któraś z Was była zainteresowana. Chociaż nie wiem czy macie takie maleństwa w domu. www.allegro.pl/item97855323_ubranko_coccobello_prawie_nowe_.html Jaś i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 i ja zapraszam:)) 15.11.05, 22:39 serdecznie www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2102325 Odpowiedz Link Zgłoś