04.11.05, 10:55
Kupujecie tam coś czasami?
Bo ja ostatnio kupiłam fajną sukienkę za 14 zł. i sweterek nowiutki z owczej
wełny za 9 zł.( w tym przypadku doszedł koszt przesyłki 6 zł.)
Obserwuj wątek
    • amelia791 Re: Allegro 04.11.05, 11:08
      Nie, jeszcze nigdy tam nic nie kupowałam. Zaintrygowałaś mnie tym sweterkiem :-
      ) Muszę tam zajrzeć, tylko będę musiała się nauczyć jak tam kupować, może parę
      wskazówek ? Będę wdzięczna.
    • aiszka4 Re: Allegro 04.11.05, 11:39
      Swetra z owczej wełny ty nawet z dopłatą bym nie wzięławink

A na serio - mam na koncie kilka udanych zakupów i sprzedaży.
    • kaka272 Re: Allegro 04.11.05, 12:09
      mąż tam jest zalogowany i nawet ostatnio kupiłam co nie co, bluzeczke dla
      siebie i domek dla małego. Małżon jakis sweter zakupił, ostatnio nawet
      prostownice.Jestem bardzo zadowolona z allegro , choc na poczatku obawiałam się
      ze mi nie przyśla towaru.
      • kargab Re: Allegro 04.11.05, 12:13
        my w zeszlym roku kupiliśmy córce pod choinkę narty i buty narciarskie na allegro i jesteśmy bardzo zadowoleni,a po za tym kupiliśmy też kilka innych rzeczy
        • mimi44 Re: Allegro 04.11.05, 14:55
          Czesto coś kupuje na allegro głównie dla córy,mąż równiez jakieś
          pierdółki,kilka razy przez allegro samochód.Równiez coś tam sprzedawał,bardzo
          często tam zaglądamsmile))
    • rosie.rosie Re: Allegro i moja propozycja 04.11.05, 15:19
      He, he a ja ostatnio wzielam sie za sprzedawanie na Allegro, chociaz kiedys tez
      cos kupowalam, a szczegolnie moj maz. Teraz mam juz wlasne konto.
      Sprzedaje glownie reczy po Kamilce.

Moze stwozymy tu sobie jakas baze naszych aukcji. To zawsze bezpieczniej
      kupowac do kogos kogo choc troche sie znawink
      • bbb21 Re: Allegro i moja propozycja 05.11.05, 09:49
        dobry pomysł!
        • kejtka1 Re: Allegro i moja propozycja 05.11.05, 09:54
          właśnie też mnie to zastanawiało jak jest z tą licytacją. Osoba, która
          powiedziała mi o tym programie nie potrafiła mi tego wyjaśnić. Ale zapytam męża
          jak się obudzi(miał nockę)on jest maniakiem komputerowym może mi to wyjaśnie
          jeśli o czymś takim słyszał, a wtedy ja powiem Wam
          • kejtka1 Re: Allegro i moja propozycja 05.11.05, 19:20
            Już wiem na jakiej zasadzie działa ten program. Ustala się kwotę jaką jest się
            w stanie zapłacić za licytowany przedmiot i komputer licytuje do tego momentu.
            Jeśli licytacja przekroczy ustaloną kwotę komputer przestaje licytować.

• nadka1 Re: Allegro 04.11.05, 15:36
      Ja nie kupowałam nic ani nie sprzedawałam na allegro,nawet chcieliśmy z mężem
      się tam zalogować ,wysłaliśmy zgłoszenie,wszystko przysłali nam już do domu ale
      najpierw nie było czasu tego dokończyć,teraz te papiery gdzieś "wsiąkły" i tak
      wróciliśmy do punktu wyjścia.A niepowiem też z chęcią bym posprzedawała kilka
      rzeczy po Natalce.
    • ania970 Re: Allegro 04.11.05, 17:07
      Jeszcze nigdy nie sprzedawałam, ale kupuję. Ostatnio kilka lektur szkolnych
      dla moich dziewczyn, lalkę Barbie dla najmłodszej i używany amplituner dla
      męża (a właściwie dla wszystkich). Trafiałam na solidnych sprzedających, więc
      nie zrażam się. Pewnie znów coś wypatrzę.
      Pozdrawiam
    • sledziowa Re: Allegro 04.11.05, 17:26
      Ja również od czasu do czasu kupuję coś na Allegro. Na razie wszystkie moje
      transakcje były bez zarzutu więc mogę szukać jakieś super okazji
      • kejtka1 Re: Allegro 04.11.05, 17:54
        Ja nigdy tam nic nie kupowałam do dzisiaj. Zajrzałam na forum i zobaczyłam ten
        wątek i przez ciekawość weszłam na allegro. Kupiłam dla Natalki spodenki i
        sukieneczkęsmile
        Mój mąż dosyć często sprzedaje i kupuje tam części komputerowe.

Mamy "domowe"
        Jaś i Natalka
        • 5aga5 Re: Allegro 04.11.05, 18:24
          Czyli, dzięki mnie wydałaś kasę?
          Amelio! Ja co prawda korzystam z konta syna ale to naprawdę proste. Spróbuj, a
          jeśli coś, pisz. Jest tu sporo dziewczyn które się na tym znają, więc będziemy
          Cię w razie czego ,,pilotować".
          • kejtka1 Re: Allegro 04.11.05, 18:50
            5aga5 napisała:

> Czyli, dzięki mnie wydałaś kasę?
            Dokładnie taksmile

Mamy "domowe"
            Jaś i Natalka
          • amelia791 Re: Allegro 04.11.05, 19:14
            OK, dzięki, jak się zdecyduję na kupienie czegoś to z chęcią skorzytam z Waszej
            pomocy. Na razie wiem tylko tyle że trzeba się zalogować i podać swoje dokładne
            dane. Może to głupio zabrzmi ale czy dane musza być w pełni prawdziwe, czy od
            tych danych zależy na jaki adres będzie wysyłana przesyłka, czy adres podaję
            już sprzedającemu czy ma on już podany adres przez Allegro (ten który podałam
            przy zalogowaniu)? Ufff... namąciłam trochę....
            • rosie.rosie Re: Allegro 04.11.05, 20:12
              Amelio, adres podajesz sprzedajacemu dopiero po wygranej aukcji.
              A dane podawane na poczatku, czyli przy rejestracji potrzebne sa do dalszej
              czesci rejestracjiwink Po zarejestrowaniu sie w internecie na podany adres
              dostaniem zwykla poczta kod, ktory po wpisaniu na Twoim koncie uaktywni
              calkowicie Towje konto.
              Nie wiem czy opisalam to dosc jasno. W kazdym razie robilam to niedawno i
              pamietam dosc dobrze wiec jesli masz jakies pytania to sluchamsmile
              • amelia791 Dzięki Rosie 05.11.05, 18:40
                Teraz już wszystko jasne smile Muszę podać prawdziwe dane smile
    • bbb21 Re: Allegro 05.11.05, 08:46
      Właśnie i ja przygotowuję się do zakupu pewnej rzeczy dla syna, ale cena rośnie.
      Zobaczymy, jak pójdzie dalej. Oby się powiodło. A , jak praktykujecie: czekacie
      prawie do końca licytacji i wtedy wystawiacie swoją cenę, czy robicie inaczej? Pzdr
      • kejtka1 Re: Allegro 05.11.05, 09:43
        Ja się czoraj wdowiedziałam, że jest program komp. obsługujący allegro tzn
        ustawia się czas końcowy licytacji i komputer licytuje za nas. Nie wiem
        dokładnie na czym to polega ale tak słyszałam. To już chyba jest
        dla "nałogowych" allegrowiczów.
        Ja kupiłam wczoraj pierwszy raz bez licytacji tylko "kup teraz", bo mi się
        strasznie te ubranka podobały.
        • bbb21 Re: Allegro 05.11.05, 09:48
          no tak to wiem, że komputer sam za nas licytuje. Tylko: jeśli cena początkowa
          wystawiona przez sprzedającego jest 30 zł, a ja wystawię 35 zł, to normalne, że
          za chwilę ktoś mnie przebije. A jeśli mi zależy na tym przedmiocie-nie ma opcji
          kup teraz- to mogę albo wystawić cenę np 80 zł i liczyć, że nikt mnie nie
          przebije, albo przystąpić do licytacji w ostatniej godzinie aukcji. Tak
          rozumuję. Mylę się?
    • niki129 Re: Allegro 05.11.05, 21:42
      Ja kupilam sobie 2 bluzki...niestrafiony pomysl Ale malemu kupilam drewniana
      ukladanke i dostalismy ja wczoraj , bardzo fajna Czekam na sweterek dla Antka
      udalo mi sie wylicytowacsmile
      • rosie.rosie Zapraszam na moje aukcje :-) 06.11.05, 19:55
        Jutro zakonczenie:
        www.allegro.pl/my_page.php?uid=3608250
        ale pojawia sie nowe
        Zapraszam
    • polka3 Re: Allegro 09.11.05, 10:43
      Dla Jasia kupiłam np. za 60 zł spodnie kevina Kleina-od zaufnej osoby,bo to nie
      pierwszy rzecz,kupiłam tez domek do ogrodu,fotelik samochodowy,zaraz kupię
      kojec..i oczywiście tonę ubranek dla Julci
      przewaznie udaje mi sie trafić na uczciwych,sama staram sie tez byc
      uczciwa..nigdy sie nie wycofuję,nawet jak coś po wygraniu aukcji mi się nie
      podoba....
      I korzystam ze snajpera..jesli mi bardzo na czymś zależysmile)to dobra metoda, bo
      nie zawyża ceny..i prawie zawsze sie sprawdza,chyba ze jet osoba która więcej
      ofiaruje...smile
      • polka3 Re: Allegro 09.11.05, 15:00
        No i muszę przyznac,że ostatnio z powodu allegro nie miałam dużo czasu
        na "mamy domowe" tak tam zawzięcie buszowałam,a to jednak sporo czasu zajmujesmile
        • justimic Re: Allegro 15.11.05, 22:28
          ja tez często cos dla małej kupuję i czesto cos po niej sprzedajęsmile
    • kejtka1 Re: Allegro 13.11.05, 20:09
      Czy może wiecie czemu wody toaletowe czy perfumy na allegro są takie tanie? Nie
      wszystkie oczywiście ale większość można kupić za śmieszną cenę. Czy to jakieś
      podróby?

Mamy "domowe"
      Jaś i Natalka
      • niki129 Re: Allegro 14.11.05, 11:56
        Tak nie sa to oryginalne wody-zdjecia butelek pewnie oryginalne. Kiedys
        zadzwonilam i rozmawialam z taka pania ktora sprzedaje takie perfumy.
        Powiedziala mi ze sa to perfumy robione we wloszech ale nie sa oryginalne takie
        jak w sklepie,nie sa tak dlugotrwaleSa to tzw dobre podrobkki. Raz kupilam i
        ostatni...zapach ulotny nie byl trwaly
      • kejtka1 Re: Allegro 11.04.06, 15:15
        Przypomniałam sobie, że kiedyś był taki temat więc go odnalazłam.
        Sprzedaję ubranko po Natalce, jakby któraś z Was była zainteresowana.
        Chociaż nie wiem czy macie takie maleństwa w domu.
        www.allegro.pl/item97855323_ubranko_coccobello_prawie_nowe_.html

Jaś i Natalka
    • charl75 i ja zapraszam:)) 15.11.05, 22:39
      serdecznie

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2102325
    • 5aga5 Re: Allegro 11.04.06, 20:46
      Mój Mały Potworek nosi już 86

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka