Dodaj do ulubionych

Płatki "Gold Flakes" Nestle

16.02.06, 20:01
Czytałam i pisałam przed chwilą na Europracownikach o przywożeniu jedzenia z
Polski. W związku z tym nasunęło mi się pytanie, czy ktokolwiek widział,
ktokolwiek wie, czy można w Luxie dostać płatki jak w tytule. Na pewno nie ma
w Cactusie i Auchan. Za wskazanie miejsca ukrywania się płatków jest
przewidziana nagroda - jeszcze nie wiem jaka;)
Obserwuj wątek
    • ma_wi99 Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 16.02.06, 20:11
      Poszukiwany osobnik nie wystepuje w tej dlugosci geograficznej. Najblizszy rewir
      wystepowania
      • danka44 Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 16.02.06, 20:23
        Będę bardzo wdzięczna za przywiezienie 2, 3 paczek :)Teraz bamaza mi obiecała 2
        paczki i jakoś do Wielkanocy przeżyjemy.
        A swoję drogą zaczęłam się zastanawiać dlaczego ich tutaj nie ma. Może ktoś
        odkrył, że są bardziej rakotwórcze niż pozostałe i tylko w Polsce nikt o tym
        jeszcze nie wie :o
        • ma_wi99 Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 16.02.06, 21:20
          > Będę bardzo wdzięczna za przywiezienie 2, 3 paczek :)

Nie ma sprawy. Powinienem byc z powrotem w Luxie okolo 2 marca.

> A swoję drogą zaczęłam się zastanawiać dlaczego ich tutaj nie ma. Może ktoś
          > odkrył, że są bardziej rakotwórcze niż pozostałe i tylko w Polsce nikt o tym
          > jeszcze nie wie :o

Tez bralem pod uwage ten wariant, choc z drugiej strony, jak sie zastanowic,
          dlaczego nie ma tutaj porzadnego twarozku (w stylu "Twarozek babuni") oraz
          klasycznych sokow przecierowych (typu Kubus
          • danka44 Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 16.02.06, 22:07
            > Nie ma sprawy. Powinienem byc z powrotem w Luxie okolo 2 marca.
            >
            dzięki ma-wi, przypomnę o sobie po 2 marca :)

nie ma tutaj porzadnego twarozku (w stylu "Twarozek babuni") oraz
            > klasycznych sokow przecierowych (typu Kubus -

Też zauważyłam brak tych soków. Jak kupiłam kiedyś jeden, który wydawał mi się
            podobny, to się okazało, że jest z dodatkiem mielonego zboża i musiałam go sama
            wypić...
        • jakubsky Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 17.02.06, 13:49
          na dwoch paczkach do wielkanocy ???
          z glodu bym umarl.
          mnie jedna paczka (inna sprawa, ze juz nie jestem platkozarlokiem) to na tydzien starczyla. Wiec dwie paczki - to dwa tyg.

dla mnie to bylo kiedys (jeszcze w sierpniu zeszlego roku) podstawowe jedzenie na sniadanie. Ok, znalazlem jakis substytut w niemieckim LIDLu (nie pamietam nazwy), bardziej chodzilo mi o sklad - nie trawie tej maniery dodawania do pozywienia takiej ilosci cukru, ze pysk wykreca. Pewnie dlatego jadlem platki owsiane.
          PS a jak mi ktos powie, ze dlatego musialem odpokutowac i kopac sie z koniem to ma w ryja;)...
          • danka44 Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 17.02.06, 14:10
            > na dwoch paczkach do wielkanocy ???

O przepraszam, na czterech lub pięciu, bo mam w tej chwili dwa źródła dostawy :-
            ) A nie wypada mi prosić o karton tych płatków, bo wiadomo, że każdy coś dla
            siebie też wiezie i samochód ma obładowany ;(
            A dzieci już oduczyliśmy jadania tych przysmaków i więcej dla nas...

dla mnie to bylo kiedys (jeszcze w sierpniu zeszlego roku) podstawowe jedzenie
            > na sniadanie. Ok, znalazlem jakis substytut w niemieckim LIDLu (nie pamietam
            na
            > zwy), bardziej chodzilo mi o sklad - nie trawie tej maniery dodawania do
            pozywi
            > enia takiej ilosci cukru, ze pysk wykreca. Pewnie dlatego jadlem platki
            owsiane

Płatki "Gold Flakes" są OK jak się je połaczy w odpowiednich proporcjach ze
            zwykłymi płatkami kukurydzianymi.
            • jakubsky Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 17.02.06, 14:24
              wiem, wiem, jestem ich smakoszem.

• ma_wi99 Re: Płatki "Gold Flakes" Nestle 17.02.06, 17:07
              To prawda
    • tomi_22 A ja z 2 strony medalu 17.02.06, 18:01
      Powiem, ze UWIELBIAM zwykle kukurydziane SPECIAL K. Kurcze w Polsce ich nie ma,
      musialem sobie importowac lub kupowac w takim sklepie w Wawie za 35zl!!! za
      male pudelko!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka