galix26
05.06.15, 13:16
Witam. Od dluzszego czasu podejrzewam u siebie ogólnoustrojową infekcje candida. Moj stan zdrowia znacznie sie pogorszyl w przeciagu ostatnich dwoch lat. Lekarze twierdza ze wszystko jest ok i to depresja. (nie zrobili nawet szczegołowych badan poza podstawowymi badaniami krwi plus TSH ktore mialem w normie i usg szyji i tarczycy, gdyż mam na boku szyki i pod zuchwą male guzki (wezly chlonne). Teraz do rzeczy. Mieszkam w Irladnii w lipcu bede w polsce i zamierzam zrobic badania pod kontem candidy gdyz mimo ze objawy mocno mi ja sugeruja, to chce miec pewnośc. Badania zamierzam wykonać tutaj www.diag.pl/ w jeden z ich placówek a kontretnie w Toruniu. W ich ofercie znalazlem badanie mykologiczne, candida antygen krążący i testy PCR. Czy te testy są wymierne? O PCR mowi sie ze jest to troche loteria i szarlatanizm. Drugie pytanie. Czy ktoś leczył sie tutaj Fluconazolem i czy pomogło? Zamierzam trzymać sie diety przeciw grzybicznej i zarzywać suplementy plus probiotyki ale jako że moj stan jest kiepski mysle nad fluconazolem aby aby uzyskac szybka poprawe. Czy warto?