Dodaj do ulubionych

Mastocytoma 2017

18.02.17, 20:44
Witam,
U córeczki zdiagnozowana mastocytomę, jedna zmiana na nóżce. Czy jest tu jakaś dobra duszyczka która mogłaby podzielić się doświadczeniem ?
Obserwuj wątek
    • ivona.kry Re: Mastocytoma 2017 19.02.17, 19:30
      Podaje adres e-mail iwona.komorowska@vp.pl może za jakiś czas, kiedy my już będziemy obcykane z chorobą ktoś będzie szukał info jak my teraz ☺ oczywiście nadal czekamy na wiadomość już wtajemniczonych w mostocytomę 😉
    • maaarttta Re: Mastocytoma 2017 22.02.17, 08:23
      Witam. Wczoraj u mojej 7 miesięcznej córki również zdiagnozowano mastocytoze skórna mastocytome jedna plama na plecach ze zbierającą sie jakby ropą pod skórą z której robią sie guzki a potem pęcherzyki które albo pękają, albo same sie wchłaniają. Może ktos juz coś wie więcej niż my o tej chorobie? I pomoże. Malutka ma za dużo płytek krwi bo aż 733 a norma do 550 nie mam jeszcze wyniku dotyczącego trypafazy. Nie wiem ile sie czeka na ten wynik. Kontrole mamy dopiero w maju a to jednak dopiero za 3 miesiące.
      • ivona.kry Re: Mastocytoma 2017 23.02.17, 15:44
        Niestety nie wiem jak to jest z tymi płytkami krwi bo moja ma w porządku a na wynik tryptazy czeka się zależnie od laboratorium, my dwa tygodnie i pani dermatolog była bardzo zdziwiona ze tak długo.
        Generalnie nasza pani dr powiedziała żeby się nie martwić bo dzieci z tego wyrastają ok 5-6 r.ż. i już. Moja córka przy podrażnieniu tej zmiany robi się cała czerwona i ma włączone leczenie doustne. A gdzie się leczycie ?
        • sipordo Re: Mastocytoma 2017 26.02.17, 19:09
          Witam moja corka ma 4 lata. Choruje na mastocytoze skóry od ukończenia 3 miesiąca. Ma okolo 7 zmian na ciele. By potwierdzić rozpoznanie byłyśmy u Pani dr Lange w Gdańsku, która dała nam pewne wytyczne jak mamy postępowac. Poza tym żyjemy normalnie. Moj email dominika74@op.pl
          • kwiatkwiatk Re: Mastocytoma 2017 08.08.17, 09:52
            U synka również mamy zdiagnozowaną mastocytozę. Dopiero po 3 latach doczytałam, że jest to silna odpowiedź systemu immunologicznego organizmu w reakcji na kontakt z antygenami (substancjami obcymi, drobnoustrojami,toksynami). Jakimi antygenami są "bombardowane" dzieci od urodzenia - tymi w szczepionkach. Takie dzieci nie powinny być dalej szczepione, bo to zagraża ich życiu!
          • mmamamagda Re: Mastocytoma 2017 05.10.17, 13:00
            Witam, mam 18 miesięcznego synka z podejrzeniem mastocytozy (ale diagnoza ze znakiem zapytania). Chciałam się dopytać jak wygladają te zmiany? U nas są to trzy plamki typu kawa z mlekiem, z czego jedna zrobiła się teraz ciemniejsza i wypukła, ale gładka. Zmiany nie reagują w żaden sposób na pocieranie.
        • ewelina30 Re: Mastocytoma 2017 07.12.18, 22:42
          Witam. Czy corka robi sie cala czerwona po podraznieniu, potarciu tej zmiany? Moja corka tez ma pojedyncza zmiane na plecach i tez tak wlasnie silnie reaguje. Ma czerwona twarz, plecy nogi,klatke pier.
    • mastocytoza94 Re: Mastocytoma 2017 23.08.17, 23:42
      Witam. Choruje na mastocytoze praktycznie od urodzenia a mam juz 23 lata. Wiec jesli jakies pytania z checia odpowiem. Pozdrawiam
      • martamur84 Re: Mastocytoma 2017 27.08.17, 23:15
        Witam! Chciałabym się dowiedzieć czy z jedna zmiana określoną przez p.dermatolog jako mastocytoma może dziecko chodzić na basen? Dodam, że z tą zmianą się dzieciatko urodziło i dopiero po 9 miesiącach jedna p.doktor zdiagnozowała tą plamkę.
        Pozdrawiam
      • mgren Re: Mastocytoma 2017 02.01.18, 15:22
        Cześć! Ciekawa jestem jakie są Twoje doświadczenia z mastocytozą.
        Czy miałaś zmiany na skórze, jeśli tak, to czy się utrzymują? Jak często się badasz?
        Moja córka choruje na mastocytozę, teraz ma 13 lat. Mój adres - mgren@gazeta.pl

• mgren Re: Mastocytoma 2017 02.01.18, 15:23
        Cześć! Ciekawa jestem jakie są Twoje doświadczenia z mastocytozą.
        Czy miałaś zmiany na skórze, jeśli tak, to czy się utrzymują? Jak często się badasz?
        Moja córka choruje na mastocytozę, teraz ma 13 lat. Mój adres - mgren@gazeta.pl
        • mgren Re: Mastocytoma 2017 02.01.18, 15:28

• agarok Re: Mastocytoma 2017 06.08.18, 17:29
            Witam
            U mojego synka dr. lange zdiagnozowała mastozytoze skórą.Proszę o kontakt jakie macie doświadczenie z ta dziwną chorobą.Synek ma 3 lata.mój email agata.roczek@vp.pl
    • renadabro Re: Mastocytoma 2017 20.06.19, 23:03
      Dzień dobry, moja 18 mc córeczka także ma mastocytomę. Ma 1 plamkę na łydce. Kilka razy zebrało się osoczem, po czym pękła i zrobił się strupek. Miedzy innymi kilka dni temu, kiedy akurat mieliśmy termin szczepienia mmr. Pediarta skierowała nas do chirurga i odroczyła szczepienie. Czy Wasze dzieciątka z tą przypadłością szczepiliście normalnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka