Dodaj do ulubionych

Relacje z szefem

24.11.11, 19:07
Jakie są wasze relacje z szefem? Przyjacielskie? Na dystans? Mówicie sobie po imieniu? Możecie mu powiedzieć wszystko czy raczej pilnujecie się, aby nie dowiedział się o jakimś błędzie, bo pamięta miesiącami albo wpada we wściekłość? Wasi szefowie są wyrozumiali czy raczej nietolerancyjni? Zostajecie po godzinach?
Obserwuj wątek
    • bosa_stokrotka Re: Relacje z szefem 25.11.11, 09:44
      chcesz się intymnym szczegółem podzielić ? wal śmiało chętnie poczytamy :D

moje miłe aczkolwiek zdystansowane i tak jest dobrze każdy zna swoje miejsce i nie ma zbędnego rozckliwiana się ;))
      • margot452 Re: Relacje z szefem 25.11.11, 16:45
        Ja akurat mam szefową, więc nie wiem, czy się liczy ;)

Nie przyszłoby mi do głowy mówić przełożonemu po imieniu, a tym bardziej zwierzać się z prywatnych spraw czy problemów. Praca to praca, moge najwyżej wspomnieć, że potrzebuję wyjsć wcześniej / przyjść później, kiedy mam cos pilnego do załatwienia, czego się nie da załatwić poza godzinami pracy - a i to bez wdawania się w szczegóły.

Po godzinach tak, zdarza się, w zalezności od potrzeb, na szczęście niezbyt często. W poprzedniej firmie był to standard, zazwyczaj przy zamykaniu miesiąca, ale w księgowości to normalne.
        • rose01 Re: Relacje z szefem 05.03.12, 22:43
          jest między nami, jakby dystans i lekki chłód w relacjach, ale to b. zdrowe, jeśli zdarzy się jakaś sytuacja stresowa, jakby awaryjna, po rozwiązaniu jej trochę odpuszczamy z tym zimnem i rozmawiamy na luzie, analizujemy sytuację, śmiejąc się, wyciągając wnioski na przyszłość i to przebiega już w luźniejszej formie
          • agnieszka.malinowska24 Re: Relacje z szefem 15.03.12, 09:11
            Nie narzekam, mam sympatycznego szefa:) Wiadomo, że jest wymagający i co trzeba zrobić, to trzeba zrobić, ale potrafi też pożartować, a jego specjalnością są różnego rodzaju metafory - czasem kompletnie nieadekwatne do sytuacji:D każdemu polecam takiego przełożonego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka