Dodaj do ulubionych

Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł!

13.02.07, 17:43
Lubelscy lekarze dostaną średnio po 20 000 zł. Skłądają właśnie wniosek do
sądu o zwrot pieniędzy za dyżury. A w szpitalach komornik ale co to ich
obchodzi? Przecież pojadą sobie na Kanary albo Dominikanę, a i w Alpach
jeszcze sporo śniegu - można jeździć na nartach.

Oj będzie boom w biurach podróży.
Obserwuj wątek
    • maga_luisa Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 17:46
      Dobra wiadomość :D
      • reszka2 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 18:32
        Qrde, maga, przenosimy sie na lubelszczyznę?
        Bo ja w tym roku znowu do Grecji, co prawda w ubiegłym na Rodos, teraz na
        Kassandre, ale przeciez Kanary zostały, Brazylia, Dominikana.
        No i Club Med!
        • dinozaur47 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 18:59
          Poza tym tam jest Firlej !
          • aron2004 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 19:51
            i Okuninka, Krasnobród, Parchatka, Białka, Piaseczno, Nielisz że wymienię tylko
            te najważniejsze kurorty
            • reszka2 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 20:25
              Och, aron, alez mnie kusisz!
              Zwłaszcza ta Parchatka brzmi zachęcająco...
              • aguagugu Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 20:36
                Bo tam się z parchów leczy, czy parchów dostaje?
                • reszka2 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 20:55
                  Aaa, to już słodka tajemnica arona.
                • aron2004 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 21:03
                  w Parchatce jeździ się na nartach. Proszę bez antysemityzmu. Naprawdę jest taka
                  miejscowość.
                  • aron2004 Parchatka 13.02.07, 21:08
                    www.dwarowery.daa.pl/fotki/2005.04.19/d/2005.04.19_17.44.17.jpg
                    Jakby ktoś chciał to tak wygląda Parchatka. Widać też kilka lekarskich willi za
                    pół miliona.
                    • lohengrin4 Re: Parchatka 16.02.07, 11:03
                      > Widać też kilka lekarskich willi za pół miliona.

To willi czy za pół miliona? Zdecyduj się.

Albo coś kosztuje pół miliona, albo jest willą. To kategorie rozłączne.

Nie kupisz dobrego auta za 50 tys zł.
                      Nie postawisz willi za 500 tys zł.

• aron2004 Re: Parchatka 16.02.07, 15:57
                        postawisz willę za 0,5 mln zł - właśnie takie jak na zdjęciu.
              • alergenzb Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 21:43
                Białka jest super polecam.
                • aron2004 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 22:01
                  nie wiem bo w Białce nie nocowałem w domku tylko w namiocie. Ale to było
                  daaaaaaawno temu
                  • alergenzb Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 23:15
                    aron2004 napisał:

> nie wiem bo w Białce nie nocowałem w domku tylko w namiocie. Ale to było
                    > daaaaaaawno temu

Teraz to żadnych szans na namiot, chyba że z ogrodzeniem. Ochrona pilnuje przed
                    intruzami:-)
            • alergenzb Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 21:42
              aron2004 napisał:

> i Okuninka, Krasnobród, Parchatka, Białka, Piaseczno, Nielisz że wymienię
              tylko
              >
              > te najważniejsze kurorty
              Aron, ale dodaj że w Białce, są zadbane te domki:-)
              • aguagugu Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 13.02.07, 22:02
                Parch, parchy (staropolskie) wyrażenie oznaczające chorobę skóry, prawdopodobnie
                egzemę. Gdzie tu antysemityzm? Tym bardziej, że jak sama nazwa wskazuje aguagugu
                jest ...Izraelitą.
    • agawamala Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 14.02.07, 16:09
      JEŚLI JA NIE ZAPŁACĘ NP. CZYNSZU W SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ ( CZYNSZ WYNOSI
      40% PENSJI PODSTAWOWEJ MOJEGO MĘŻĄ) komornik może mi zapukac do drzwi i będzie
      miał rację, bo jestem winna pieniądze spółdzielni. Skąd je wezmę - nikogo to
      nie obchodzi.
      Lekarze też nie muszą martwić się tym, że w szpitalu komornik skoro mają prawo
      do uzyskania zaległego wynagrodzenia. Czy to tak trudno pojąć???
      A 20 000 PLN? Byle adwokat, notariusz, drobny przedsiębiorca uśmiał by się w
      kułak. On za 20 000 złotych nie kiwnąłby palcem. A dla lekarza to majątek.
      • aron2004 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 14.02.07, 16:26
        a kto ci każe mieszkać w spółdzielni mieszkaniowej? WYprowadź się tam gdzie nie
        ma czynszu
        • tomekjot Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 14.02.07, 16:38
          a gdzie są bezczynszowe mieszkania, może w białce w stadninie ogierów.
          Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą.
          • aron2004 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 14.02.07, 16:46
            bezczynszowe mieszkania są u wielu developerów. Poza tym można sobie kupić dom
            na wsi, tam sie czynszu nie płaci.
      • alergenzb Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 14.02.07, 16:41
        agawamala napisała:

> JEŚLI JA NIE ZAPŁACĘ NP. CZYNSZU W SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ ( CZYNSZ WYNOSI
        > 40% PENSJI PODSTAWOWEJ MOJEGO MĘŻĄ) komornik może mi zapukac do drzwi i
        będzie
        > miał rację, bo jestem winna pieniądze spółdzielni. Skąd je wezmę - nikogo to
        > nie obchodzi.
        > Lekarze też nie muszą martwić się tym, że w szpitalu komornik skoro mają
        prawo
        > do uzyskania zaległego wynagrodzenia. Czy to tak trudno pojąć???
        > A 20 000 PLN? Byle adwokat, notariusz, drobny przedsiębiorca uśmiał by się w
        > kułak. On za 20 000 złotych nie kiwnąłby palcem. A dla lekarza to majątek.

I tu się z tobą w pełni zgadzam. lekarz pracował i słusznie należy mu sie
        wynagrodzenie. Należy je spłacić lekarzom. A to czy pozamykają szpitale to inna
        sprawa.
        • anna6131 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 15.02.07, 05:07

Cholera, znów ktoś odkrywa Amerykę, że trzeba płacić czynsz albo prąd. Ale cała
          Polska (wyjąwszy środowisko lekarskie) jakoś sobie z tym fantem radzi, włącznie
          z osobami zarabiającymi o wiele mniej, niż lekarze. O co więc chodzi? Kto
          powiedział, że medycy muszą mieć o 10 pięter wyższy standard, niż pozostała
          część społeczeństwa? Chyba Wam wszystkim odbiło!
          • aron2004 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 15.02.07, 06:31
            no wiesz, oni muszą mieć wyższy standard niż kasjerka w markecie!
          • agawamala Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 15.02.07, 08:04
            Moje mieszkanie jest przyzwoite, ale znam OSOBIŚCIE co najmniej 100 rodzin ,
            które za nic nie chciałoby mieszkać w takim standardzie.
            Gdzie jest powiedziane, że rodziny lekarskie mają mieszkać w slumsach?
            Może do ciemnych i zawistnych łbów wreszcie dotrze, że lekarze za ciężką i
            odpowiedzialną pracę mają prawo i do uczciwego wynagrodzenia i przyzwoitego
            życia ( mieszkania, urlopu, samochodu).
            Niedawno załatwiałam pewną sprawę w urzędzie. Odebrałam dokument z 3 błędami: w
            nazwisku, peselu i adresie. Zrobił to urzędnik z pensją 2 razy większą niz
            lekarz. I nie poniósł żadnej odpowiedzialności. Ze zła, zacietrzewioną miną, że
            miałam czelnośc wytknąc błąd- zmienił dokument.
            • tomekjot Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 16.02.07, 08:49
              To pewnie zrobiła stażystka po L.O ze stażowym 500 zł - zatrudnina po
              znajomości wujka z kierownikiem USc, tak bywa.
          • maszar Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 15.02.07, 08:40
            anna6131 napisała:
            "Cholera, znów ktoś odkrywa Amerykę, że trzeba płacić czynsz albo prąd. Ale cała
            Polska (wyjąwszy środowisko lekarskie) jakoś sobie z tym fantem radzi, włącznie
            z osobami zarabiającymi o wiele mniej, niż lekarze. O co więc chodzi? Kto
            powiedział, że medycy muszą mieć o 10 pięter wyższy standard, niż pozostała
            część społeczeństwa? Chyba Wam wszystkim odbiło!"

Cholera, znowu ktoś twierdzi, że Ziemia jest płaska, uważając, że lekarz żyją
            samym powietrzem i powołaniem. Ale cała Polska (wyjąwszy środowisko
            lekarskie)pracuje po to by otrzymać godziwą zapłatę za swoją pracę i nie widzi
            nic obrzxydliwego w pieniądzach i bogaceniu się. Kto powiedział, że medykom
            należy płacić - to wszak "służba zdrowia" - niech cieszą się, że przeżywają
            wyjątkową przygodę na dyżurach - domaganie się za to zapłaty to czysta
            niegodziwość. Cyba niektórym odbiło!
            Anno, jesteś blondynką?
      • tomekjot Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 16.02.07, 08:52
        Droga pani, według wszelkich statystyk za mieszkanie w UE płaci się 40 proc
        zarobków- co w tym dziwnego przecieź równamy do UE, z że zarobki u nas są takie
        a nie inne.
    • connie1 Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 15.02.07, 08:48
      Maszar nie obrazaj blondynek!!!! DDDD
      • maszar Re: Lubelscy lekarze dostaną po 20 000 zł! 15.02.07, 09:12
        wybacz mą niepoprawność polityczną;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka