Dodaj do ulubionych

Torbiel jajnika

25.05.07, 09:17
Witam,mam na jajniku torbiel prawdopodobnie krwotoczna.Bylam leczona
Duphastonem przez 2 cykle ale bez skutku.Teraz mam zapisaną luteinę.Ale ja
juz nie wierze ze obejdzie sie bez zabiegu.Pomyślałam ze ten czas moze
wykorzystam i zastosuje zioła,ale kompletnie nie wiem jakie.Prosze o
jakiekolwiek sugestie.Marker Ca125 w normie torbiel ma 4cm i na szczescie sie
nie powieksza.Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • gosianowa2 Re: Torbiel jajnika 25.05.07, 10:57
      Cześć.Ja biorę tuję,podobno najlepsza na torbiele,zapytaj w aptece,jest w
      postaci leku homeopatycznego lub kropli,tabletek,najlepszy na torbiel krwotoczną
      jest niepokalanek mnisi,sprzedawany pod nazwą Castagnus,inne zioła to np.babka
      lancetowata,ziele skrzypu,rdest ptasi,ziele jasnoty białej,ziele
      drapacza.Pozdrawiam.
      • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 25.05.07, 12:57
        Ojej az tyle możliwości?Ale co wybrać,chyba ze to wszystko naraz sie stosuje?
        Czy masz coś sprawdzonego? coś co zadziałało?Serdecznie dziekuje za odpowiedz.
        • gosianowa2 Re: Torbiel jajnika 25.05.07, 23:47
          Tak, dużo biorę,miałam bardzo wysokie markery nowotworowe,dzięki ziołom spadły i
          są w normie.Poza tym,dzięki Castagnusowi zmniejszyły mi się i to dużo, bóle
          brzucha,związane z torbielą,z innego forum wiem,że po tym zielu jednej
          dziewczynie torbiel zniknęła.Moja torbiel niestety nadal jest,to
          czekoladowa,więc nie tak łatwo się jej pozbyć.To chyba endometrioza,ale
          zamierzam z nią walczyć,to choroba układu immunologicznego,chodzi więc o to,by
          go wzmocnić,tylko wtedy można sobie poradzić z torbielami.A i jeszcze jedno,to
          dieta,trzeba ograniczyć mięso,cukier,jeść dużo warzyw i owoców,dobra dieta
          reguluje gospodarkę horm.Zioła zawsze pić na pół godz.przed jedzeniem,trzy razy
          dziennie.Powodzenia.
          • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 26.05.07, 09:40
            bardzo Ci dziękuje.Zaraz w pon ide kupic.Zaczne od tego niepokalanka i
            thujii.Bo jeszcze mam zapisaną luteine dopochwowo.Ja juz bylam w szpitalu i
            mialam miec laparo ale ordynator mnie wypuscil i kazal leczyc(teraz mam
            watpliwosci czy to była dobra decyzja)Tez wygląda na czekoladową ale nie mam
            innych objawow,nie rosnie wiec stanelo na tym ze moze byc krwotoczna.Czy jestes
            czasem na forumginekologicznym.com?
            • gosianowa2 Re: Torbiel jajnika 26.05.07, 18:09
              Witam.Jak będziesz kupować niepokalanka,to pytaj o tabletki Castagnus,on jest
              pod taką nazwą,jeżeli chodzi o tuję,to według mnie najlepsza jest w
              kroplach,nazwa Esberitox.Nie,nie jestem wpisana w forum ginekologiczne,ale
              czytałam wypowiedzi dziewczyn.Mam nadzieję,że te zioła Ci pomogą.Laparoskopia
              też jest ingerencją w organizm,więc lepiej uniknąć.Mnie chcą niestety ciąć
              normalnie,żałuję,że wcześniej nie znalazłam ziół,już od dawna męczyłam się z
              bólami a tak może by nie doszło do torbieli.Teraz już na pewno będę je długo
              pić.Pozdrawiam.
              • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 27.05.07, 14:35
                Witaj.Masz stwierdzoną endo?Wiesz ze torbiel jest czekoladowa?A czy jak pijesz
                te zioła zauważyłas ze zmalała lub przynajmniej nie rosnie?Ja bardzo się boje
                laparo i mam nadzieje ze ,,coś,,się stanie takiego ze nie będzie potrzebna.Jaką
                masz dużą torbiel.Jak chcesz mozesz pisać na pocztę aldara.35@interia pl.Pa
                • gosianowa2 Re: Torbiel jajnika 27.05.07, 17:11
                  Witam.Wysłałam Ci wiadomość na pocztę.
      • miczka7 Re: Torbiel jajnika 20.06.07, 11:14
        Tak z ciekawości ile granulek dziennie tej thuji należy brać?
    • miczka7 Re: Torbiel jajnika 29.05.07, 08:19
      Ja miałam torbiel czynnościową, tzn. pojawiała sie i znikała. Mi pomógł
      castagnus, do tej pory mam swięty spokój!
    • olka981 Re: Torbiel jajnika 08.06.07, 04:37
      hej dziewczyny jak u was z torbielami znikly czy nie ?
      • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 08.06.07, 21:41
        Nie sprawdziłam jeszcze.Dopiero od 10 dni biorę Castagnus a od 7 Luteinę.mam
        skontrolować około 25 lipca.czuje sie dobrze i żyję nadzieją!!!
      • weronika1975 Re: Torbiel jajnika- do Olki 981 18.06.07, 10:20
        Czesc.Mam prosbe - mozesz mi podac jakie to ziola.Mialas torbiek krwotoczna czy
        endometrialna.Sama je mieszasz i przygotowujesz czy pijesz jakas gotowa
        mieszanke.Chce wlasnie tez znalezc zielarza,ale nie znam zadnego dobrego w
        Poznaniu.Slyszalam, ze Bonifatrzy w Warszawie potrafia doskonale dobrac
        mieszanki ziolowe.WERONIKA
        • olka981 Re: Torbiel jajnika- do Olki 981 18.06.07, 12:37
          ja sie lecze w takiej klinice co lecza ziolami i wiem ze w tej butelce(to jest
          do picia typu jak krople valerianowe ) sa takie ziola
          vitex ,thuja,calendula,hops,i jeszcze cos tam i no na watrobe zeby pozbyla sie
          toxyn moze popytaj na forum ziola albo homeopatia gdzie sa dobrzy lekarze co
          lecza ziolami a co do cysty to pisze ze byla z krwia ale nie koniecznie
          czekoladowa ale prawdopodobnie tak bo mam endometrioze
        • olka981 Re: Torbiel jajnika- do Olki 981 18.06.07, 12:37
          ja sie lecze w takiej klinice co lecza ziolami i wiem ze w tej butelce(to jest
          do picia typu jak krople valerianowe ) sa takie ziola
          vitex ,thuja,calendula,hops,i jeszcze cos tam i no na watrobe zeby pozbyla sie
          toxyn moze popytaj na forum ziola albo homeopatia gdzie sa dobrzy lekarze co
          lecza ziolami a co do cysty to pisze ze byla z krwia ale nie koniecznie
          czekoladowa ale prawdopodobnie tak bo mam endometrioze
    • olka981 Re: Torbiel jajnika 18.06.07, 01:47
      hej dziewczyny sa juz jakies rezultaty ja mialam tez torbiel nie duza bo 2 cm i
      znikla mi juz po ziolach ale ja biore te do picia i tabletki na watrobe
      • weronika1975 Re: Torbiel jajnika do OLKI981 19.06.07, 07:47
        Dzieki Olka za odpowiedz.Mam jeszcze jedno pytanko.W jakiej klinice leczysz sie
        ziolami.Wktorej miejscowosci ona jest?Pozdrawiam.
    • olka981 Re: Torbiel jajnika 19.06.07, 15:32
      sorry ale lecze sie w Australi
      • barbra25 Re: Torbiel jajnika 29.06.07, 13:26
        Dziewczyny, ile kosztuje ta thuja?
        • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 29.06.07, 21:14
          Ja stosuję preparat Esberitox w swoim składzie ma thuję ,to jedyny specyfik w
          aptece w którym znajduje się thuja ,kosztuje ok 14zł za 20ml.Większe opakowanie
          50ml kosztuje ok 27zł.
    • olka981 Re: Torbiel jajnika 30.06.07, 11:52
      hej dziewczyny jak leci macie jakies wiesci czy pomoglo wam ja mialam 3 teraz
      walcze bo 2 zostaly
      • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 30.06.07, 22:59
        Ja jeszcze nie badałam (boję się).Stosuję też Luteinę i trochę mnie kłuje ten
        jajnik,mam nadzieje ze torbiel sie nie powiększa.Jaki miałas rodzaj tej która
        zanikła -szczęściaro ?
    • olka981 Re: Torbiel jajnika 01.07.07, 12:49
      zanikla jedna ale zostaly po jednej na kazdym jajniku moje cysty wychodzily
      komplexowe czyli prawdopodobnie czekoladowe bo ja mam endometrioze ja tez
      biore teraz ziola i tez mam nadzieje zeby sie nie powiekszaly bo chce jechac na
      wakacje i nie mam czasu teraz na laporoskopie trzymajmy kciuki zeby sie one
      wszytkie pochowaly te wstretne torbieliska
    • szeja Re: Torbiel jajnika 18.07.07, 21:47
      Mięśniaki macicyi torbiele jajników

Zmoczyć gazę olejem rycynowym, przyłożyć na podbrzusze, na to poduszkę
      elektryczną i rozgrzewać cały wieczór( nie może być termofor) robić tak
      codziennie przez miesiąc.
      • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 18.07.07, 22:20
        A czy to nie są zalecenia R.Bąka? Słyszałam o podobnym sposobie; mąka żytnia
        zmieszana olejem rycynowym i na cała noc przyłożyć taki kompres.Niestety nie
        wiem o jakiej temperaturze
    • olka981 Re: Torbiel jajnika 19.07.07, 15:22
      i tak przykladam ale za bardzo nie ma efektow a czy ty to sprawdzilas moze albo
      slyszalas o przypadkach ze pomoglo komus??/
      • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 27.07.07, 23:15
        Niestety u mnie zadnych efektów ani po okładach ani po ziołach.Torbiel jak była
        tak jest.Od grudnia.Zalecenie lekarza - wyciąc.Idę w poniedziałek do
        szpitala.Niestety wszelkie metody zawiodły.
        • olka981 Re: Torbiel jajnika 30.07.07, 04:44
          czasami lepiej wyciac i spokojnie zyc dalej niz sie dreczyc jak to by byla
          normalna cysta to pewnie juz by sie wchlonela widocznie moze to czekoladowa tak
          jak bylo u mnie kiedys i napewno takie sie nie wchlonia teraz szybko
          laporoskopowo sie usuwa cysty ja juz po 3 dniach bylam na pikniku
          • aldara.35 Re: Torbiel jajnika 02.08.07, 13:15
            Ja już jestem w domu ,we wterek małam laparo a w środę mnie wupuścili:)Teraz
            martwie się o wynik hist-pat.Cysta wyglądała na endo ale zadnych innych ognisk
            nie znależli.Czy zawsze robią badanie śródoperacyjne?Czy moze się okazać ze to
            coś zego?
            • alinaw1 Re: Torbiel jajnika 04.08.07, 18:29
              Kiedy 15 lat temu usunięto mi torbiel jajnika- nawet przez myśl mi nie
              przeszło, że można jakoś próbować inaczej. A trafiłam do szpitala bo miałam
              zapalenie pęcherza. Od razu wykryto tę torbiel (czy tego torbiela?). Dziwne ale
              nie pamiętam bym miała jakieś usg- tylko klasyczne badanie ginekologiczne
              (chyba przez 12 osób- studenci medycyny też). inne babeczki po 2 dniach
              wychodziły do domu, a ja spędziłam w mękach 2 tyg. w szpitalu bo towarzyszyła
              mi duża gorączka i ogromne bóle. Teraz wykryto u mnie endometriozę. Jestem
              starsza, bogatsza (o doświadczenia i wiedzę) i potwornie boję się operacji
              dlatego przetrząsam dane kontaktowe by móc szukać jeszcze innego ratunku. Na
              szczęście zmiany ogniskowe nie są wielkie, choć bardzo bolesne, więc mam trochę
              czasu by spróbować niekonwencjonalnie. Wierzę...
    • olka981 Re: Torbiel jajnika 28.09.07, 15:03
      a skad wiesz ze masz endometrioza czy mials laporoskopie ??
      • hania3124 Re: Torbiel jajnika 12.10.07, 18:16
        witam.Do dzisiaj czytałam tylko ,ale juz nie moge biore sie za mój
        torbiel.
        3 tygodnie temu usuniety został polip,na pytanie co z moim torbielem
        ordynator powiedział ma pani jeszcze czas.
        Dzisiaj odwiedziłam moja pania gin i dowiedziałam sie ze rosnie
        (zreszta nic nie robiono zeby go powstrzymac).Dostałam skierowanie
        do nastepngo gin tym razem profesora.
        Ale postanowiłam nie poddac sie biore sie za zioła sama,zanim
        dojdzie wyznaczona kolejka .
        ciekawa jestem czy pomogły te zioła?Byłam w aptece poprosiłam o
        kulki thui i pani zapytała jaki kolor ,a ja nic .Jakie te kulki
        pijecie?
        Udaje twardziela ,ale szczerze mówiac juz sie łamie mam 52
        lata.Pewnie najstarsza jestem na tym forum ,ale to co mam umierac?O
        nie nie dam sie.
        pozdrawiam odezwie sie chociaz jedna wyleczona ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka