aron2004 21.08.08, 09:53 Trzeba zabrać emerytury i renty lekarzom. Pozbawieni jedynego źródła dochodu będą musieli wrócić do pracy, co spowoduje spadek pensji, może nawet do minimalnej krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolaasia i terenowki!! 21.08.08, 10:32 niech na wizyty domowe poginają pieszko albo ewentualnie moznaby rozwazyc czy nie mogliby kupic sobie roweru.... mogliby Aron? osobiscie uwazam ze nie. ostatecznie mogliby busami jezdzic. daliby zarobic biednym busiarzom. albo taksowki...trzeba to dobrze rozwazyc. ale jak beda mieli najnizsza minimalna krajowa to na busa i na zlotowe ich stac nie bedzie takze pozostaje piechota albo rower bezwglednie! Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Aronku, złociutki... 21.08.08, 10:33 ...gdybym był okrutny, to życzyłbym ci, żebyś się u takiego z emerytury po piętnastu latach urwanego musiał na coś poważnego leczyć. Że nie jestem, to tylko napomknę, że bilans trupów w tydzień dorównałby co najmniej solidnej katastrofie lotniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
liton aronku 21.08.08, 11:13 połóż się skarbeńku do łóżeczka - niechaj główka wystawiona na słoneczko odpocznie Odpowiedz Link Zgłoś
0.9_procent [...] 21.08.08, 19:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pakiestra Dorosli.... 24.08.08, 02:53 wydawaloby sie ludzie, z wyzszym wyksztalceniem - poswiecaja swoj czas na dyskusje/wymiane (powtarzajacych sie) postow z posiadaczami okreslonych nickow. To musi opisac jakis psycholog albo socjolog inaczej przestane wierzyc, ze to co od czasu do czasu czytam to rzeczywistosc. Przeprowadzilem w tym celu "eksperyment" poznawczy, nie zagladalem na to forum od kilku tygodni i po ponownym zalogowaniu przeczytalem mniej wiecej to samo co 3 tyg temu (te same nicki, powtarzajace sie repliki etc.) To chyba jakis nowy rodzaj psychopatologii, dewiacji, zbiorowy masochizm umyslowy. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.diamond Masz rację, to jakaś nowa patologia psychiczna 24.08.08, 22:28 pakiestra napisał: > wydawaloby sie ludzie, z wyzszym wyksztalceniem - poswiecaja swoj > czas na dyskusje/wymiane (powtarzajacych sie) postow z posiadaczami > okreslonych nickow. > mniej wiecej to samo co 3 tyg temu (te same nicki, powtarzajace sie > repliki etc.) Bardzo słuszne spostrzeżenie interesującego zjawiska! Co ciekawe, dotyczy to głównie lekarzy! A przecież, to włąśnie oni, dawno już powinni sie zorientować, że mają do czynienia ze zdecydowanymi imbecylami, albo też z podstawionymi przez "gazetę-szmatławca" prowokatorami, pozwalającymi sobie na skrajnie chamskie i kompletnie bezsensowne wypowiedzi(choćby, jak ta w tytule wątku). (Być może jest to celowa prowkacja dla podtrzymania tego umierającego forum?) Wdawanie się w "poważne dyskusje" z tymi kreaturami przypomina sytyację psychiatry, któremu udziela się choroba psychiczna jego pacjenta, bądź też stracił kontrolę nad sobą do tego stopnia, że nie odróżnia podstawionego "bota" od człowieka. Takie przypadki w praktyce psychiatrycznej są znane, ale faktycznie, w kontekście forum internetowego, być może dałoby się wyodrębnić jakąś nową jednostkę chorobową z zakresu psychiatri. Ktoś mógłby to opisać, zdefiniować, może zrobić doktorat, i jako odkrywca nowej jednostki chorobowej przejsć do historii. (podrzucam temat kolegom psychiatrom -tym zdrowym oczywiście - lub psychologom.Ja odpuszczam sobie dokładne badanie tego zjawiska - mam inną specjalizację). > To chyba jakis nowy rodzaj psychopatologii, dewiacji, zbiorowy > masochizm umyslowy. No właśnie, mamy już wstępną nazwę dla projektu! ;+))) Bez wątpliwości - jest to efekt działania obecnego systemu ochrony zdrowia. A ja myslałem , że ten system spowoduje jedynie demoralizacje i pogorszenie poziomu opieki zdrowotnej jak i uwstecznienie umiejetności lekarzy.... Najwyraźniej patolgia społeczna jakim jet obecny system ochrony zdrowia( włącznie z jego finansowaniem - KRUS)ma znacznie większe możliwości degeneracji społeczeństwa, niż sobie wyobrażałem... Odpowiedz Link Zgłoś