fortisa 03.09.08, 21:26 Witam. Chciałam prosić o pomoc osoby, które mogą mi nakreślic zakres obowiązków pielęgniarki medycznej. Potrzebuję do napisania pracy zaliczeniowej. Z góry serdecznie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: zakres obowiązków dla pielęgniarki stomatolog 03.09.08, 22:01 Nie wiedziałam, że istnieją pielęgniarki "niemedyczne". Odpowiedz Link Zgłoś
fortisa Re: zakres obowiązków dla pielęgniarki stomatolog 04.09.08, 07:42 Przepraszam miało być PIELĘGNIARKI STOMATOLOGICZNEJ. Z pośpiechu mi się rąbnęło. Na szczęście istnieją złośliwcy, którzy pozwalają wykryć pomyłkę. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: zakres obowiązków dla pielęgniarki stomatolog 04.09.08, 11:19 Pielęgniarek stomatologicznych też nie ma, są pomoce stomatologiczne, a to, że nieraz tę pracę wykonują pielęgniarki, to tylko zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
konti7 "pielegniarki"? 04.09.08, 12:51 O ile pamietam, w Polsce wyroznia sie" pomoce, asystentki i higienistki stomatologiczne. Pielegniarek nie ma. Zakres obowiazkow miala okreslac ustawa, ktora nie powstala, stad panuje "wolna amerykanka"-np. osoby przyuczone do zawodu (pomoce), w niektorych gabinetach wykonuja zdjecia RTG czy zabiegi profilaktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś