Dodaj do ulubionych

Recenzja Wolfenstein

• Gość: login Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 23:31
      dysonans moralny? ale osohozi kolego? 8)
    • Gość: amenm Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.chello.pl 19.09.09, 00:23
      "Nie pokazują, bo gry to w większości rozrywka, a nie interaktywne opowieści moralne."

wiesz d_pawel ale dla głuptasków wyksztaciurów z blogosfery to właśnie te opowieści moralne to powód do branzlowania się w samotności na swoich blogach big_grin
    • own3d1n1 Re: Recenzja Wolfenstein 19.09.09, 03:01
      Niestety w mojej opinii kampania jest gorsza od tej znanej z RtCW...
    • Gość: ehhh Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.static.xcore.pl 19.09.09, 08:07
      gra mi się nie podoba.. ten respawn wrogów w mieście którzy w każdej misji stoją w tej samej lokacji.. to coś co się nudzi po chwili i wkurza człowieka.. kampania jak dla (mnie) jest też słaba i jedyne co mi się spodobało to to że fajnie się strzela z broni. Trochę zal mi że ją kupiłem no ale innym się podoba innym nie.
    • Gość: Bartek Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 08:29
      lista według gamerankings na ps3 :

1. Grand Theft Auto IV 97.31%
      2. LittleBigPlanet 94.50%
      3. BioShock 94.14%
      4. Call of Duty 4: Modern Warfare 93.67%
      5. Street Fighter IV 93.27%
      6. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots 93.14%
      7. The Elder Scrolls IV: Oblivion 92.98%
      8. Batman: Arkham Asylum 92.05%
      9. Rock Band 2 91.26%
      10. Rock Band 91.19%

lista xbox360
      1. Grand Theft Auto IV 96.36%
      2. The Orange Box 96.18%
      3. BioShock 94.99%
      4. Call of Duty 4: Modern Warfare 94.17%
      5. Gears of War 93.88%
      6. The Elder Scrolls IV: Oblivion 93.87%
      7. Halo 3 93.37%
      8. Gears of War 2 93.23%
      9. Street Fighter IV 93.20%
      10. Fallout 3 92.77%

ALE JEST GRA KTÓRA WSKOCZY NA PIERWSZE MIEJSCE NA PS3
      97.50% UNCHARTED 2

IGN 09/18/09 Review 9.5 out of 10

Playstation Official Magazine US 11/01/09 Review 5 out of 5

GamesRadar -10/10).

Ocena przyznana przez PSM3 to... 21/20. To nie jest żadna pomyłka lub żart

PS3 Demon's Souls 2009 90.92% TAK GRA JAK Batman: Arkham Asylum 2009 92.05% BARDZO MNIE MILE ZASKOCZYŁY

• Gość: th Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:27
      @login: poznawczy, oczywiście. Za dużo mądrych słów i mi się pomyliło. wink
    • slawomir.serafin Re: Recenzja Wolfenstein 19.09.09, 10:28
      @Bartek - ale... o co chodzi? I kogo to obchodzi?
    • Gość: q Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.acn.waw.pl 19.09.09, 13:57
      lubie strzelanki, ale strasznie się męczyłem
    • mathiuss Re: Recenzja Wolfenstein 19.09.09, 14:38
      Dla mnie gra jak najbardziej okej, przeszedlem 2 razy. Troche miasto nudzi, ale oprocz tego sama rozgrywka- strzelanie, ulepszanie broni, woal- cud miod i orzeszki. Lubie takie oldskulowe gry. Szkoda ze Wolf jest dosc prosty, mogliby dodac wyzszy poziom trudnosci, albo np. ograniczyc mozliwosc uzywania medalionu (np. rzadziej umieszczone miejsca doladowania), wtedy byloby trudniej i fajniej.
    • Gość: Nicolai Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.intan.pl 19.09.09, 17:57
      Dobra, sam się przekonam, choć większość opinii jest na nie. Dziś kupiłem Wolfa (89zł w Media) i wreszcie sam ocenię.
    • Gość: lechu Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 21:42
      ja natomisat uwazam ze tworcy wolfa przesadzaja z iloscia swastyk, trystyk itp smieszne to jest ;]
    • Gość: wilk Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.09, 23:11
      dlaczego nikt nie wspomina o koszmarnej i przestarzalej grafice? ona akurat mi najbardziej prszeszkadzala, bo za takim Bioshockiem ktory wyszedl 2 lata temu jest cale lata swietlne.
    • Gość: Nicolai Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.intan.pl 19.09.09, 23:36
      Ufff... Przeszedłem według statystyk około 1/3 gry. Grafika jest rzeczywiście lekko nieświeża, ale generalnie może być.

Baaardzo czuć oldskulowość - wolne tempo, sam przeciw wszystkim... Pachnie konsolą.

Trochę nietypowe jest to ciągłe poruszanie się w ramach jednego miasta (czyli powtarzających się mapek) w grze FPS. Wybór misji - a raczej tylko kolejności - bo i tak trzeba każdą zaliczyć od biedy może być. Niby pewnie po to, że nie do końca liniowo ma się wydawać.

Strzela się naprawdę przyjemnie, a znajdowanie złota sprawia rzeczywiście jakąś głupią frajdę. Bo to przecież zaraz sobie broń ulepszę smile

Generalnie fajna gra (jak do tej pory) i nie żałuję wydanej kasy. Naprawdę podoba mi się ten nowy/stary Wolf.
    • mathiuss Re: Recenzja Wolfenstein 20.09.09, 01:16
      Podpisze sie pod tym co napisal Nicolai, aczkolwiek nie kumam troche twierdzenia ze jak oldskul to od razu wolne tempo i konsole. Toz to zywcem gra wyciagnieta sprzed 10 lat z pecetow (za wyjatkiem grafiki).
    • Gość: nazi_ekspert Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.siedlce.vectranet.pl 20.09.09, 14:42
      "Masowy ruch oporu był w Polsce, Jugosławii i Rosji - ale na pewno nie w Niemczech."

Już bardzo proszę bez takich historycznych rewelacji. Inna sprawa, że le resistance w Wolfim jest przedstawiony w typowy, amerykański sposób.

Fajnie się strzela i fajnie zbiera się złoto na ulepszenia--to działa. To jest FPS, zatem wydawało by się, że o to chodzi, ale... cała reszta jest głupia i prosta i zniechęcająca. Polecam tylko zagorzałym fanom serii no i jak sie pojawi w jakiejś serii po 20 pln.
    • dzzik Re: Recenzja Wolfenstein 07.10.09, 08:22
      Mój głos w dyskusji
      wco-grac.blog.pl/archiwum/?tag=wolfenstein
    • Gość: Gość:AdamuPL Re: Recenzja Wolfenstein IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.09, 21:19
      Jest fanatykiem grającym we wszelkie gry pokroju Call of Duty. Postanowiłem zagrać w Wolfensteina. W RtCW grałem dawno temu i przyznam że to totalny szajs i debilstwo ale po tych 8 latach kolejna część okazała się dla mnie wspaniałą grą. Idę sobie korytarzem, niepewność mi towarzyszy, wieczorem grałem to i przerażenie a tu nagle asasyn albo jakieś monstrum wyskakuje z nienacka. Szczerze to myślałem że w gacie narobię (w przenośni). Dla tych co lubię takie gry polecam grać w Call of Duty World at War, warto wybulić 60zł na allego.pl i cieszyć się grą w neta i single też i uwaga, najlepsze jest to że... GRA SIĘ NIE NUDZI.
    • Gość: Gość: Che|Revolucj Re: Recenzja Wolfenstein IP: 89.174.14.* 11.12.09, 16:02
      Ruch oporu w tej grze to "krąg z krzyżowej". Była to organizacja działająca na dolnym śląsku stworzona przez grupę oficerów i polityków, którzy zbierali się i dyskutowali na temat odbudowy Niemiec po upadku dyktatury i wprowadzenia demokratycznych rządów.
      Nie była jednak tak rozbudowana i liczna żeby prowadzić akcje zbrojne. Dlatego sądzę, że w tej grze ta organizacja nie powinna figurować jako ruch oporu z prawdziwego zdarzenia. Zresztą ogólnie ruch oporu w rzeszy nie był militarnie rozbudowany.Tak więc moim zdaniem akcja gry powinna być umiejscowiona w innym miejscu, jeśli mowa o ruchu oporu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka