Dodaj do ulubionych

Kwadrans próby - Need for Speed: Shift

IP: *.tpnet.do.f-net.pl 20.09.09, 03:32
taa Need for Speed O Shit a 1 smile
Obserwuj wątek
    • Gość: kajot Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.dyn.optonline.net 20.09.09, 03:35
      u mnie na 4870 1gb /pII 940 chodzi calkiem sympatycznie
    • d_pawel Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 03:45
      kajot -> Z początku tak, ale później, na niektórych trasach, jest tragedia. Nie wspomnę o przypadkowych przycinkach w większości wyścigów smile. No ale może masz po prostu farta wink.
    • Gość: wołga Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: 80.51.101.* 20.09.09, 07:17
      Jak wam sie chce; szukanie topiku na forach, inne stery, ustawienia grafiki. Naprawde tak boli wlozenie plyty do napedu, ustawienie jedynie kontrastu i jasnosci w TV i zabawa. Nie zal Wam nawet tego czasu na "zabawe okologrowa" w malego majsterkowicza w celu wyciagniecia tych dodatkowych 5FPS. Przeciez w tym czasie mozna popracowac, uczyc sie, cokolwiek. A swoja droga - SHIFT - bardzo fajna gierka, dluga, nawet wciagajaca i bardzo dobrze udzwiekowiona.
    • Gość: sex Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 08:02
      sex
    • Gość: japytam Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.multimo.pl 20.09.09, 09:06
      Paweł, może to głupie pytanie, grałeś na kierownicy ? Jak wygląda gra klawiaturą ?
    • grignard Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 09:18
      @japytam

Jakie głupie pytanie? Właśnie dobre. W niektóre gry nie idzie grać na klawiaturze.
      Podłączam się do pytania.
    • Gość: Me Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 09:34
      d_pawel

Zainstaluj najnowsze Catalysty 9.9. Podobno pomagają.
    • Gość: Dan Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 10:03
      jakie gowno, strzalki na trasie, ten 'realny model jazdy' mozesz napie...c we wszystko to jedynie ekran sie rozmaze zeby czasem nie bylo widac ze w tej grze nie ma kolizji.... albo jak w drukim bodajze filmiku zajebales w kolesia i "nowy poziom kierowcy" dobra pytan nie mam, pro street 2 tylko gorszy
    • Gość: ers Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 10:26
      Kupcie se ludzie konsolę i sprawa rozwiązana.
    • dj_sasek Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 10:54
      Catalysty nie wiele pomagają, bo to była pierwsza czynność jaką zrobiłem jak zobaczyłem jak gra działa. Myślę, że powinni wypuścić jakiś patch albo cuś co poprawia optymalizację, której brak...
    • Gość: Browarek Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.quarto.pl 20.09.09, 10:56
      Wczoraj kupiłem kierownice i po raz pierwszy grałem na takiej zabawce.
      Jak na razie jestem mile zaskoczony NFSS, widok z perspektywy kierowcy wymiata smile
      Ale dzisiaj dopiero zagram na trzeźwo bo wczoraj browary leciały często i gęsto tongue_out
    • Gość: Anonymous Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.2a.pl 20.09.09, 10:58
      Bzdura na ATI działa normalnie, od kiedy kosolowcy mają dostęp do Internetu? myślałem że od IQ powyżej normy można z niego korzystać.
      Na klawiaturze gra się do pupy, ogólnie wszystkie samochody mają ten sam skrypt skręcania więc liczą się tylko statystyki a nie model. Ogólnie GRID był wcześniej i chyba powala NFSsmirk
    • Gość: ziom Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 11:26
      Pawle na jakim windowsie w to grałeś??
    • own3d1n1 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 11:26
      Cuda dzieją się na 8800GT ? GRiD z mocniejszą grafiką chodzi pięknie a Shift miałby ciąć? Kartę rewolucyjną traktować jak z odzysku, no nie zdzierżę ... ehh

Łyknę niedługo Shift na kierownicy i dam znać co i jak.
    • rrrafael Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 11:35
      Kurczę, bardzo chciałbym w to zagrać, ale do gwiazdki jeszcze trochę czasu zostało... wink
    • Gość: wintermute Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.ttk209.sta.nsm.pl 20.09.09, 11:36
      moze znowu sie powtórzę ale SHIFT jest doskonałą grą. Do grida i dirta to nawet nie ma porownania - przynajmniej z mojej perspektywy. Na kierownicy to w te gry IMO grac sie nie dało a w shifcie jest extra.
      Nie wiem jak wyglada na padzie czy klawiaturze - tutaj pewnie dirt czy grid maja przewage, ale wynika to tylko z tego ze to sa poprostu inne typy gier.

Chcesz grac w shifta? Warto miec analogowe sterowanie (najlepiej kierownice) i bawić sie bez wspomagania - wtedy gra pokazuje co naprwde jest warta.

W mojej opinii jak na dużą grę, z dużej firmy - SHIFT wybił sie zdecydowanie ponad poziom bardzo mocno zblizajac sie do symulacji.

p.s. C2D 2,6 + 2gb RAM + 9600gt z detalami na medium na 1680x1050 gra sie bez klopotow.
    • Gość: crossfire Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 12:00
      eee czy Pan redaktor używa czasem hamulców (poza ręcznym smile ) ?
    • Gość: bartekxyz Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.tktelekom.pl 20.09.09, 12:01
      Marudzicie. Strzałki na trasie można wyłączyć. No i to ,że auto samo skręca.. a może tak łaskawie sobie wyłączycie asystę sterowania? A, że po uderzeniu w auto pojawił się napis "Nowy poziom kierowcy" miało związek z tym, że w SHIFCIE dostajesz punkty agresji i punkty precyzji w zależności od twojego stylu jazdy i za to uderzenie w tył innego samochodu widocznie autor dostał wystarczająco dużo punktów agresji żeby przejść na nowy poziom... Zagrajcie najpierw i poznajcie mechanizmy rozgrywki zanim się ośmieszycie komentarzami w stylu Dana. Przecież to jest chyba najbardziej prostackie zachowanie z możliwych kiedy się wystawia ocenę czegoś czego się nie widziało na własne oczy... ehh, dzieci neo
    • d_pawel Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 12:01
      japytam, grignard -> "zaczynam nawet żałować, że nie mam kierownicy."

wink Grałem i gram na padzie smile.

Me -> Niewiele pomogły.

Anonymous -> Jaka bzdura, skoro mi nie działa normalnie? Wiesz lepiej ode mnie? smile Zagraj w II serię wyścigową Mixed Track 3 poziomu i powiedz mi ile ty masz klatek na sekundę.

own3d1n1 -> Jeśli na 8800 GT gra chodzi świetnie, a na HD 4870, karcie 2x potężniejszej, nie, to dla mnie to są cuda smile. Co do GRIDa, pod newsem o demie pojawił się link do zestawienia grafiki.

• d_pawel Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 12:03
      crossfire -> Pan redaktor używa hamulców kiedy trzeba wink (ręcznego prawie nigdy). A poza tym pan redaktor wie, że słabo gra, więc się nie czepiać wink.
    • Gość: Grema Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 12:12
      U mnie to samo co u Pawała 4870... 1GB i niektóre wyścigi tragedia sad Czekam na patch jakiś to może w to jeszcze pogram.
    • Gość: gosc Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.rtr.bait.pl 20.09.09, 12:15
      Grałem w demo, sterowanie klawiaturą w tej grze to jest porażka. Grywalność jest taka, że po 2 wyścigach dałem sobie spokój. Dla porównania dodam, że Grida przeszedłem całego i chciałem jeszcze. Grafika odstaje od gier sprzed 2 lat. Model jazdy jest nienaturalny. W symulatorach RBR i tak nie ma sobie równych, więc z czym do ludzi? Rozumiem, że redaktor musi się podniecać grą bo z tego żyje, ale cała reszta? Czy siedzą tu sami ludzie z EA?
    • d_pawel Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 12:20
      gosc -> Nie wpadłeś na iście genialny pomysł, że po prostu ludzie mają różne gusta? No i nie grają na klawiaturach?
    • plunio7 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 12:36
      Czy tylko mi wycie silnika tego Porsche przypomina odgłosy pralki podczas wirowania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka