Dodaj do ulubionych

Batman: Arkham Asylum Psyhx

24.09.09, 22:09
Witam właśnie kupiłem Batmana i nie wiem jak włączyć Psyhx. Mam kartę
graficzną GF 9600 GT. W opcjach zmieniłem na najwyższe detale ale o Psyhx nic
nie ma. Wiecie jak to ustawić ?
Obserwuj wątek
    • adk84 Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 24.09.09, 22:30
      patch 1.1 jest? jak tak to tam w lanczerku gdzie ustawiasz opcje graficzne
      powinno być
    • venmort Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 03:33
      Podoba mi się to przekręcenie nazwy. Fajnie brzmi w kontekście tej gry big_grin
      Oprócz patcha zainstaluj też najnowszą wersję PhysX - 9.09.0914. U mnie wreszcie
      nie ma błędów.
    • aevano Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 16:05
      Zainstalowałem Patcha 1.1 zmieniam Psyhx na włączone i pisze że moja karta nie
      wspomaga Psyhx. Sciągne steorwniki najnowsze może od tego
      • venmort Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 16:12
        @aevano
        Nie przejmuj się tym komunikatem. PhysX i tak w grze będzie.
      • aevano Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 16:30
        Ok. Dzięki za pomoc. Żeby nie zakładać nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie
        trochę z innej półki. Włączam mozille (3.5.3) wchodzę na youtube i pokazuje, że
        mam nie zainstalowane wtyczki (a wszystkie wtyczki mam od dawna) chodzi o to, że
        nie mam Adobe flash playera odinstalowałem go i zainstalowałem jeszcze raz. I
        cały czas pokazuje, że nie mam wtyczki
        • venmort Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 16:41
          @aevano
          A na pewno instalujesz Flasha w wersji dla Firefoxa? Dla IE jest inna i nie
          działa z FF.
        • aevano Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 16:51
          Tak. Jak wchodzę w FF w Narzędzia -> Dodatki --> Wtyczki tam nie powinno być
          tego flash playera ? u mnie nie ma
          • venmort Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 17:04
            @aevano
            Nie ma i nie będzie wink (nie musi być).
            Sprawdź na tej stronie:
            Test Adobe Players
            Jeśli tutaj działa, to znaczy, że jest poprawnie zainstalowany.
            • aevano Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 17:41
              Nie działa nie ma wtyczki Macromedia Shockwave player zainstalowałem ją ale
              dalej nie działa, tak jakby FF nie widział tych wtyczek.
              • aevano Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 25.09.09, 22:01
                Wracając do PsyhX w niektórych momentach gry pokazuje się błąd i gra się wyłącza
                a bez PsyhX działa. Z tym FF na razie nic nie wykombinowałem.
                • venmort Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 26.09.09, 06:28
                  @aevano
                  Obawiam się, że na ten błąd niewiele na razie poradzisz. Trzeba poczekać na
                  oficjalne stanowisko Cenegi odnośnie patcha 1.1 i zobaczyć na większej grupie
                  osób jak im funkcjonuje PhysX. Ja mogę grać dopiero na nowej wersji sterownika,
                  poprzednio też miałem błędy.

Z tym Firefoxem, to już kończą mi się pomysły. A nie masz przypadkiem
                  zainstalowanych jakichś dodatków blokujących wyświetlanie flashy na stronach np.
                  NoScripta albo włączonej jakiejś funkcji firewalla o podobnym działaniu. Jedynym
                  wyjściem wydaje się być odinstalowanie przeglądarki, ponowna jej instalacja bez
                  żadnych dodatków poza Adobe Flash Playerem i sprawdzenie działania. Jeżeli w
                  dalszym ciągu nie będzie poprawy, to może oznaczać błąd w systemie, ale jaki, to
                  już pojęcia nie mam uncertain
                  • aevano Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 26.09.09, 08:48
                    Ale wszystko działało nic nie zmieniałem i nagle przestało działać. FF
                    odinstalowywałem z 4 razy. Chociaż wcześniej skanowałem kompa takim programem
                    który jest z Odkurzaczem razem "Szybkie czyszczenie dysku" i nie wiem czasem czy
                    nie po tym przestało działać, ale nawet jakby usunęło jakiś plik ważny to jak
                    przeinstalowywałem FF i Flash Playera to powinno się naprawić. Chyba muszę
                    zacząć ściągać Google Chrome , Jeszcze spróbóje rejestr wyczyścić może tam jest
                    jakiś błąd.
                    • venmort Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 26.09.09, 18:28
                      @aevano
                      Niewykluczone, że to czyszczenie dysku okazało się zbyt skuteczne angry
                      Faktycznie możesz spróbować z Chrome albo Operą, które używają chyba tej samej
                      wersji Adobe Flash Playera co FF. Twój problem staje się coraz bardziej dziwny uncertain
    • bunch Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 26.09.09, 17:26
      Dlaczego? Zapytaj dystrybutorów/twórców. Patch dla nas pojawi się wkrótce.
      Identyczny problem mam: gamecorner.pl/game_forum/02,3033,100519429,100519429,Brak_PhysX_w_Batman_Arkham_Asylum.html
      • bunch Re: Batman: Arkham Asylum Psyhx 12.10.09, 00:19
        ... no to "wkrótce" trwa już drugi tydzień od zapowiedzenia przez twórców wydania patcha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka