Dodaj do ulubionych

telewizor do klocka

IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 22:44
Witam, chciałbym poznać opinie użytkowników na temat telewizora sony 32ex500. Jak wygląda sprawa z input lagiem i czy odświeżanie 100 hz naprawdę warte jest swojej ceny ?
Obserwuj wątek
    • hardcoregamer Re: telewizor do klocka 14.02.11, 10:06
      Tani ten telewizor nie jest,zazwyczaj tyle to już kosztują TV 42 cale.Ja osobiście wole samsungi ale jeśli masz mały pokój i twierdzisz że nie potrzebujesz większego tv ani 3D to kupuj śmiało,ja bym się zastanowił nad większym modelem...suspicious
    • khad Re: telewizor do klocka 14.02.11, 12:47
      input lag? sprawa niezauwazalna dla oka, przy odswiezaniu 120Hz (chyba tyle ma ten model), o ile to mialoby miec miejsce w ogole to to jest jakis smieszny procent. Odswiezanie powyzej 50Hz - oxczywiscie ze TAK. Badania wykazaly, ze dopiero powyzej 75Hz oko ludzkie nie jest w stanie wychwycic tzw migotania (mozna polemizowac) jednak smuzenie jest juz czesto zauwazalne przy niskim odswiezaniu - np gdy grasz w fife i robisz dalekie podanie mozesz zauwazyc ze pilka smuzy. Wg. mnie 100Hz jest optymalnym rozwiazaniem bo po pierwsze nie zauwazysz roznicy 100Hz a wiecej niz 100, po drugie telewizory z takim odswiezaniem to juz standard wiec nie sa jakies mega drogie. Telewizory 3d wspomniane przez kolege sa po pierwsze niebotycznie drogie, po drugie jest to technologia, ktora dopiero co wchodzi, wiec mozna raczej liczyc sie z tym ze niedlugo albo nastapi jej rozwoj do tego stopnia ze kupisz telewizor 3d za gruuube siano, ktory za rok bedzie kosztowal 3 kola.
    • Gość: esttujest Re: telewizor do klocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 13:18
      Mam już lekki mętlik w głowie, a to przez sprzeczne opinie na temat tych 100 hz. Przeważająca ilość ludzi twierdzi że do grania i tak będę używał takiego profilu na telewizorze który ogranicza tą liczbę. Co do wielkości to nie koniecznie 32", może być i 40", byle zmieścić się w przedziale do 2200 zł, ale z telewizorem o jak najlepszych parametrach.
      • khad Re: telewizor do klocka 14.02.11, 13:24
        No Sony nie jest tanią opcją i nigdy nie będzie. Tańsze alternatywy to Samsungi, LG etc i to nie oznacza, że są gorsze. Co do odświeżania moim zdaniem 50Hz sobie daruj, jak mowilem - za 100 Hz nie zaplacisz wiele wiecej, nie musisz kupowac przeciez najnajnajnowszego modelu telewizora.
    • anonim1979 Re: telewizor do klocka 14.02.11, 13:39
      Przy konsoli i tak będziesz raczej wykorzystywał 60Hz i o ile TV nie ma trybu 120Hz to i 100Hz ci się nie załączy.
      Efekt tych 100Hz jest różnawy w praktyce teoretycznie ma wygładzać róch ale to zależy jak sobie radzi układ w TV z tym - ponadto na plazmie (tych bez 600hz sterowania podpolowego) obraz mniej mruga (na LCD oczywiście nie ma takiego problemu).
      Jeżeli chodzi o laga - raczej poszukaj czy TV ma tryb "game".
      Ściągnij instrukcję w .pdf 'ie ze strony producenta.
      • anonim1979 Re: telewizor do klocka 14.02.11, 13:40
        Jezu co za ort. *ruch.
    • hardcoregamer Re: telewizor do klocka 14.02.11, 14:08
      ja mam dokładnie taki model : allegro.pl/samsung-le40c550-usb-pip-fullhd-mpeg4-krakow-raty-i1451400409.html jestem z niego zadowolony,dobrze sprawdza się zarówno jako TV do grania jak i do oglądania filmów czy programów typu HBO czy Polsat.cena też nie jest wysoka bo około 2000zł.Myślę że jakoś doradziłem big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • yupikpl Re: telewizor do klocka 14.02.11, 15:20
      Też niedawno stałem przed tym problemem. Kupiłem sobie LG 42LD650 za niecałe 2200 (niedawno widziałem je w MM w promocji za 1999) - 42 cale, 3 wejścia hdmi, odtwarza z USB wszystkie filmy + polskie napisy (problemem są mkv mające wybór kilku ścieżek językowych i napisów, bo tylko domyślne są obsługiwane bez możliwości przełączenia), 100hz, czas reakcji matrycy 2.4
      Czy jest input lag? Nie mam pojęcia, ja nie widzę by były jakieś różnice między tym telewizorem a monitorem, do którego wcześniej były podłączone x360 i PS3.
      • khad Re: telewizor do klocka 15.02.11, 14:53
        @yupikpl - na boku t elewizora masz naklejke z kodem, który zawiera 7-literowa sekwencje. Jaka jest 4-ta litera w tej sekwencji?
        • yupikpl Re: telewizor do klocka 15.02.11, 20:07
          khad napisał(a):

> @yupikpl - na boku t elewizora masz naklejke z kodem, który zawiera 7-literowa
          > sekwencje. Jaka jest 4-ta litera w tej sekwencji?

W moim egzemplarzu 4 literka to "W"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka