Dodaj do ulubionych

Fallout 3 za mało oryginalny?

13.07.09, 13:48
Oj, mnie tam fallout3 bardzo zaskoczył. Tak bardzo że nie byłem w stanie nawet wyjść z krypty. Z krzesła zdjeły mnie spowolnienia przy tłuczeniu karaluchów, odpadające głowy (z szyjami!!), węże tunelowe..hę? i dialogi (w tym perełka - tekst panny po zabiciu jej ojca).
Obserwuj wątek
    • gulczkwas11 Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:16
      właśnie jestem na etapie przechodzenia gry wiec jak dla mnie temat na czasiesmile
    • theigor666 Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:25
      A czego sie spodziewaliscie po tworcach mega nudnego (moim zdaniem) Obliviona...
    • emace23 Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:30
      No, nareszcie ktoś poruszył ten temat! Też mam dwa zdania do dodania w tym temacie. Na wstępie chciałbym napisać, że nie byłem fanem fallouta i skończyło się jedynie na paru podchodach do jedynki smile i to dosyć niedawno, ale doceniam i szanuję fanów. Rozochocony pochlebnymi komentarzami, przeróżnymi nagrodami i wyróżnieniami jakie to posypały się na głowy twórców z bethesdy postanowiłem zakupić ową grę. I powiem szczerze, że zawiodłem się troszeczkę. Non stop czytałem o niesamowitych zwrotach akcji jakie występują w trzeciej części (ktoś może mi powiedzieć "GDZIE???"), o doskonałych zadaniach do wykonania (hmm...trzymają poziom ale żeby były aż tak cudowne to nie powiem) i sprawa finalna...W momencie, w którym wkręciłem się na maxa okazało się, że to KONIEC uncertain eeee...i gdzie ta wspaniała fabuła ja się pytam??? porażka po całości. Dodam że starałem się wykonywać także misje poboczne. Całość z wybranymi poboczniakami zajęła mi jakieś 18 godzin z tego co pamiętam. Fabuła sprowadza się do jednego : SPOILER (zaginął ci ojciec, wyruszasz na poszukiwania, znajdujesz, uruchamiasz "projekt oczyszczenie" i FINITO) uncertain Gra ma i swoje dobre strony i bardziej ciekawe momenty, ale to za mało jak dla mnie. Szczerze pisząc, to lepiej mi się grało w Wieśka (przeszedłem cztery razy - drugi akt mistrzostwo świata) który to był przesączony niesamowitym klimatem! Sądząc po tych wszystkich wyróżnieniach i nagrodach po wczesnych pokazach gry, przychylnych recenzjach śmiem twierdzić, że istnieje Tajne Stowarzyszenie Wzajemnej Adoracji w światku gier...Na koniec dodam, że wczoraj postawiłem po raz kolejny fallouta 3 (a nóż, widelec...) ale odechciało mi się...nie tędy droga Bethesdo..oj nie!!!
    • lolko7 Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:37
      Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Dla pokolenia F1 i F2 gra Fallout 3 to pomyłka żeby nie powiedzieć dosadnie porażka. Tą grą nie są zawiedzeni gracze dla których byle jaka intelektualna papka okraszona grafiką z oznaczeniem "next-gen" to szczyt elektronicznej rozrywki. Smutne.
    • emace23 Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:41
      Masz rację lolko7...potwierdzam
      Niżej podpisany fan nie next-genowego "Tormenta"
    • adic83 Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:43
      F3 miał "fabułę" taką akurat żeby chcieć iść dalej- na zasadzie gonienia króliczka. Ale że ona była taką fabułą "na nagrodę" to pierwsze słyszę.

Fajna to ta gra jest- ale jak się olewa mejn kłest, odwleka się go w czasie i łazi poboczami. Choć i wtedy raczej nie zasługuje na ŻADNE pochwały, co dopiero nagrody... Np. kłest z wieżą tenpenjego- toć jedno z możliwych zakończeń jest tak kretyńsko głupie że jest wręcz dowodem na to że nie każdemu kłestowi służy idea wielu zakończeń. Czy np. prezydent eden- zaskoczenie, owszem, ale znowu- rozwiązanie "słowne" jest po prostu kretyńskie, kolejny dowód że oni robili tą grę na zasadzie "ma być X możliwości zakończenia każdego kłestu, czy mamy na tyle zakończeń pomysły czy nie, choćby rozwiązania miały być nie wiadomo jak idiotyczne"

Zatem nie wiem za co te nagrody...
    • itizmi Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:53
      Należę do "pokolenia F1 & F2", a jednak uważam, że F3 to gra rewelacyjna. Owszem można ukończyć wątek fabularny dosyć szybko, ale co z tego. Ta gra oferuje znacznie więcej. Gram w nią od grudnia i nadal odkrywam nowe questy i lokacje [Oaza!]. Oczywiście uwzględniam dodatki [które są świetnym rozwiązaniem, niewykorzystanym nigdy wcześniej tak fajnie, jak w przypadku F3 właśnie].
    • buster.dogg Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 14:55
      Ciesz się, że już skończyłem Fallouta bo za stresczenie całej głównej linii fabularnej miałbyś u mnie przechlapane...
    • ausir Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 15:11
      @buster.dogg

Fakt, ostrzeżenie przed spoilerami dodane.
    • mandella Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 16:59
      Tej grze, tak jak i Oblivionowi, brakuje po prostu duszy.
    • lee_van_dowski Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 17:17
      A mi się Fallout 3 bardzo podobał. Tyle, że w niego gra się dla obcowania z tym światem a nie dla fabuły. Ta jest, bo być musi. Klimat - po to gra się w 3 Fallouta. A ten jest rewelacyjny.
    • verminaard Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 17:19
      Hello,

I tam. Lipna gra. Mam gdzieś, czy to kontynuacja starych F, czy nie, po prostu gra jest miętka. Ani z tego rpg, ani gra akcji. Dawać jej nagrodę za scenariusz to już skrajny debilizm, bo w tej grze nie ma nic, co choćby z daleka przypominało scenariusz. Przypadkowy zbiór idiotyzmów - o tu się zgodzę.

Natomiast świetnie się sprawdza w roli odstresowacza - bo człowiek aż ciekawy jest, jaki jeszcze kretyznim mogli wymyślić tzw. scenarzyści. Tego podejścia nabrałem gdzieś pod koniec tzw. tutoriala i już mi nie przeszło.

Tak więc chciałbym się kolejny raz radośnie wypastwić na tym żałosnym bękarcie ludzkich nadzieji i jakże skutecznej machiny marketingowej Bethesdy - ta gra ssie.

Vv
    • baribal73 Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 20:42
      lee mamy podobne zdanie - klimat w F3 jest swietny, do tego rewelacyjna, podkreslajaca wlasnie postnuklearny klimat, sciezka dzwiekowa.
      Z F3 mam spedzone ponad 110 godzin jak na razie i czekam na kolejne dodatki.
      Oczywiscie, ze gra ma wady czy niedorobki ale pozytywy stanowia znaczna przewage.
    • piotrek_id Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 13.07.09, 21:21
      Jestem wielkim fanem starych Falloutów. Na 'jedynkę' czekałem od pierwszych zapowiedzi. Pamiętam, jak ekscytowałem się jej demem (zmodyfikowany fragment Junktown z ciekawym questem, który mogliśmy wykonać na 2 sposoby - taka namiastka tego, co czekało na gracza w pełnej wersji, robiło to wtedy wielkie wrażenie). Moje ulubione gry w ogóle to M&M6, Fallout 2 i Torment.
      Mimo wszystko uważam Fallouta 3 za świetny tytuł. Spędziłem nad nim ponad 40h, nie odkryłem więcej niż 1/3 mapy, wykonałem może połowę questów (kilka naprawdę rewelacyjnych). Gra jest olbrzymia, klimat genialny, choć trzeba przyznać, że nieco inny od starych Falloutów (moim zdaniem trochę mroczniejszy, poprzednie części były zrobione bardziej z jajem, tutaj wszystko jest raczej na poważnie). Spodziewałem się tytułu przeciętnego lub zaledwie dobrego, kupowałem ze sporym wahaniem, ale zupełnie niesłusznie. Fallout 3 okazał się pierwszą grą od dawna, przy której zarwałem kilka nocek. smile Przy okazji była to moja pierwsza pecetowa gra od kilku ładnych lat, która nie zawieszała się i chodziła płynie (w przeciwieństwie do wymienionego w tym wątku Wiedźmina). Zawiodło mnie tylko zakończenie i niski poziom trudności.
    • loczyn Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 16.07.09, 12:26
      Właśnie to piękne zakończenie...

<<<UWAGA SPOILER!>>>
      Sam koniec jest Boski!
      Pomieszczenie z dużą radioaktywnością, śmiertelne dla zwykłego człowieka i trójka bohaterów.... Ty (człowiek), babka (człowiek) i... super mutant.
      Wybory są o dziwo dwa Ty albo ona i ja się pytam, gdzie trzecia? Po kiego wała wpychać tam ludzi skoro dla naszego mutantofrienda promieniowanie w tym pomieszczeniu to lekkie solarium?
      Osobiście dałbym nagrodę dla fabuły za NAJGŁUPSZE, najdebilniejsze i najbardziej naciągane zakończenie we wszystkich grach ever!
      Kretyńska gra z równie kretyńską fabułą.
      <KONIEC SPOILERa>
    • kazaanh Re: Fallout 3 za mało oryginalny? 05.08.09, 09:01
      Są różne typy graczy nie zapominajcie.
      Fallout 3 jest niedopracowane,łatwe, to jest po prostu nie wykorzystany potenjał , pójście na łatwiznę. To samo z oblivionem było.
      Nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach musi być dubbing. We wielu wcześniejszych produktach nie było tego wiele (albo mało) i one były hitami ( porównajcie morrowinda i obliviona < -_- porażka )
      No i gdyby nie narzędzia do edytowania i społeczeństwo moderów to jestem pewien ,że Bethesda by splajtowała. Jak można ocenić Obliviona 9.5/10? No sorry wg mnie czysty oblivion to z 4/10,dzięki przeróżnym modom te gry wciąż się utrzymują.A większe modyfikacje robione przez grupy moderskie są na wysokim poziomie i dlatego warto zainstalować te gry.
      Współczuję posiadaczom xbox i ps3 i nie polecam kupować tej gry ( no chyba ,że będziemy traktować to jako zwykły fps)
      Ja sobie nie wyobrażam grania bez modów. . .
      I tak te nasze kondolencje nic nie zmienią bowiem dzisiejsze gry to tylko :grafika i kasa.
      (jest też parę wyjątków)
      Miejmy nadzieję ,że Obsidian wykona porządną pracę przy Fallout New Vegas.

PS:sry za jakiekolwiek błędy ale spieszyłem się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka