maq00 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:53 Określił excl....czasowy Więc na PC pojawi się później, a ja mam czas. Moge poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
szczurekpb Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:53 Tekken też był exem =D ... Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:54 castle crashers tez Odpowiedz Link Zgłoś
szczurekpb Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:55 maq00 - podaj mi źródło w którym jest napisane, że to czasowy excl? Bo Ty naprawdę chyba masz jakieś nadprzyrodzone zdolności i wiesz to czego inni nie. Umiesz z tekstu wyciągnąć to, czego inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nemesisxian Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:58 >Nie chcesz frustrować gracza zarządzaniem ekwipunkiem > jeżeli chodzi o zagadki logiczne żadna z nich nie będzie ani zbyt rozbudowana ani zbyt frustrująca. Geez! Jak przeczytałem tego newsa, to cały zapał do AW jakoś zniknął. Widać, że początkowo autorzy mieli naprawde nietuzinkowy pomysł - "kiedyś miała ona strukturę otwartego świata"., ale po drodze coś poszło nie tak. Niestety. Wszystkie te uproszeczenia, to wg. mnie krok w złą strone. Może na podobieństwo pomysłów wielkiego N wrzucą demo button i gra w razie, gdyby amerykanie sobie nie radzili, sama by się przechodział hmm? Skoro latarka ma być tak ważbym elementem rozgrywki, to mogliby jednak nad tym mocniej popracować, bo w końcu nie jest to kolejny średniak, tylko AW murowany hit-legenda? Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 16:02 nemesisxian: zapomniales o NIEZBEDNEJ opcji do cofania czasu, vide: forza 3 Odpowiedz Link Zgłoś
maq00 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 16:04 Takie informacje są każdym serwisie pecetowym, już po tych jak Alan Wake był zagrożony na PC, wszędzie piszą że wyjdzie, ale późnej niż wersja Xboxowa. Zresztą kto by anulował grę w którą już włożył kasę i przyniesie im dodatkowy dochód Może jest tu trochę gdybania, ale wątpie żeby Microsoft zrezygnował całkowicie z wersji Pc W najgorszym wypadku pożyczę X od kumpla Odpowiedz Link Zgłoś
szczurekpb Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 16:07 To zależy od każdego gracza czy będzie chciał tego użyć, czy nie. Wyjadacze z FORZA 2 nawet nie tkną tej opcji, a jest to ukłon w stronę niedzielnych graczy. Nigdzie nie ma napisane, że użycie tego jest niezbędne do ukończenia wyścigu. Więc jak to mówią w Ameryce "cut the crap! " Odpowiedz Link Zgłoś
szczurekpb Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 16:09 maq00 - to są tylko luźne domysły, które mogą (i pewnie tak będzie) okazać się zwykłą bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurekpb Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 16:13 cholera 3 posty pod rząd :[ powinna być opcja edycji. A MS podjął taką decyzję, bo widocznie uznali, że to im się najbardziej opłaca. Microsoftowi chodzi o zarabianie kasy i najwidoczniej uznali, że wersji na PC się nie opłaca robić. Nakręcą hype przed premierą i się sprzeda z 5 mln kopii Odpowiedz Link Zgłoś
maq00 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 16:17 szczurekpb - Jak to mówią poczekamy, zobaczymy, co przyniesie czas Odpowiedz Link Zgłoś
solokazama Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 16:38 @bigdaddyy taa, masz ps3 lol. moj psn to |||Solo|||, game tag z xboxa to solokazama. Posucha jak nic - ja widze z 10-15 tytulow, na ktore czekam (pewnie zapomniales o takich kozakach jak Demon's Soul, nowy Tales czy White Knight Chronicles). No ale jak sie "ma" ps3, to sie wie tylko o tym, o czym leca obecnie newsy. Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 17:15 @mi-go i reszta - psn id: bigdaddypl, mam już jarka i kilku innych fanboyów na liście ale jeszcze paru przygarne, nie sądziłem że aż tak mnie chcecie w kumplach hehe ps. wcześniej nie podawałem tutaj nidy nicka, a trpphy ok. 170 mam więc nie wiem o czym bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
franekk7 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 18:43 @Up: A nie HeManPL? Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 18:48 @up - twój St. heman Odpowiedz Link Zgłoś
nuno25 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 19:13 Ja osobiscie czekam na te gre i nie dlatego ze to jest jakis exlusive na x nie dbam o to ale wydaje mi sie ze pod wzgledem fabuły moze byc ciekawa. Wkoncu panowie z Remedy to nie blackbox Odpowiedz Link Zgłoś
donsterydo Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 20:37 Znowu jakieś dekle piszą, że jak na PC wychodzi gra to nie EX, tylko wystarczy trochę poczytać by wiedzieć, że obecnie już cały świat jak kupuje konsole to nie gra na PC i dlatego właśnie kupuje konsole zeby nie grać na PC, bo konsole nie są drogie, a PC taki do grania komfortowego to kosztuje dużo więcej niż nawet dwie wiodące konsole razem wzięte. Dlatego 90% ludzi jak kupuje konsole to nie gra w gry na PC bo zwyczajnie komputery jakie mają w domu nie uciągną nowych produkcji, tyle w tym temacie. Wolę wydać 4 kafle przez dwa lata na gry na konsole niż najpierw wydać 4 kafle na PC i jeszcze płacić za gry. Odpowiedz Link Zgłoś
hojnie_obdarzony Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 22:49 @Up - Jak się ma Peceta to w ogóle nie płaci się za gry xD Taka jest prawda. Dlatego też pecet wcale nie wychodzi drożej niż konsole, naprawdę. Wszystko zależy od tego co kto woli. Ja np. z kumplem wolę konsole tak samo jak i ty ale już mój kuzyn czy moja głupia siora wolą Windowsy. I w sumie bardzo dobrze, dla każdego coś miłego. Ale absolutnie nie mogę zgodzic się co do tego że pecet wychodzi drożej, no chyba że ktoś absolutnie nie akceptuje piratów, wtedy tak. Ale takich ludzi jest niestety niewielu i to nie tylko w naszej cudownej, ukochanej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 23:58 tylko że w całej tej dyskusji jest jedno (duże) ALE. tej gry nie będzie na pc. Odpowiedz Link Zgłoś
franekk7 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 31.07.09, 00:18 Gracz, jesteś pewny? Skoro gra x lat temu powstawała z myślą o PC? I teraz co... nie będzie jej na pc? nie łykam tego ... Odpowiedz Link Zgłoś
maq00 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 31.07.09, 00:38 donsterydo - posiadam kilka konsol, a na pececie też pogrywam bo mam odpowiedniego żeby zagrać w nowsze gry. wiadomo nie każdy potrzebuje takiego pc, aczkolwiek ja potrzebuje i nie do gier, gry są dodatkiem tylko, więc jak sie pojawiły takie gry jak np. crysis, gear of wars, SF IV, czy nawet remake Monkey Island, to czemu miałbym w nie nie zagrać. zresztą lubie także stare pecetowe gry jak another world i inne klasyki. A czasami tylko sprawdzam czy gra mi podchodzi i kupuje na konsolę. graczz11233 - Czy będzie czy nie zobaczymy jeszcze Nie chce się kłócić, ale jeszcze niema info że napewno nie wyjdzie, tylko zależy od decyzji Microsoftu. Jeśli Microsoft od zawsze miał w planach wersje PC, która jest już robiona od 5 lat, to wątpie żeby zrezygnowali z tego projektu całkowicie, zapewne chcą skupić sie na X póki co żeby wydać i zarabiać kasę, a w międzyczasie dokończą wersję na PC i wydadzą, tak X będzie miał exclusiva, a Microsft "dwukrotny" zysk ze sprzedaży. Oczywiście to są moje domniemania, tak samo jak wasze że nie wyjdzie. Czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
rirek1236 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 31.07.09, 08:59 Tekken też był exem =D ----------- nie wiedzialem ze tekken 5 wyszedl na xboxa Odpowiedz Link Zgłoś
rastaman321 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 31.07.09, 21:53 alan łejk napefno bendzie leprzy niż hewi rejn bo tak. niewjem czemó tak bendzie, ale tak bendzie, bo alan łejk wyhodzi na iksboksa, a na plejstejszyn wychodzi hewi rejn wienc rzal Odpowiedz Link Zgłoś