Dodaj do ulubionych

jakie akwarium

30.07.07, 16:15
jakie mam wybrać akwarium myślałem o 50l pomuszcie mi
Obserwuj wątek
    • ralphie Re: jakie akwarium 30.07.07, 17:23
      zależy jakie masz plany co do obsady, czyli rybek... jeśli zamierzasz hodować niewielkie rybcie, 50L może wystarczyć...
      • gupik11 Re: jakie akwarium 31.07.07, 10:07
        Jestem początkującym akwarystą;), więc chcę zacząć od małej hodowli.Nieznam się
        na rybkach,roślinkach i innych dlatego chciałbym kupić książkę na ten temat.czy
        możesz polecić mi jakąś?
        • ralphie Re: jakie akwarium 31.07.07, 23:17
          Szczerze mówic wiedzę czerpałem nie z książek, a z internetu. :) Nadal uważam się za początkującego czytając o hobby akwarystycznym. Trudno będzie znaleźć złoty środek między preferencjami akwarysty, a zdrowiem rybek. Spróbuj na początek przejrzec stronkę www.akwafoto.pl. Jest tam atlas ryb i roślin wraz ze zdjęciami, a te najlepiej przemawiają, przynajmniej do mnie :) Możesz tez poszukac na forach akwarystycznych informacji jakie rybki, jakie roślinki poleca się do takich zbiorników.
          Generalnie im większe akwarium tym łatwiej nad nim zapanować :) Wynika to stąd, że w małych akwariach parametry wody mogą zmieniac się dość szybko, czego niektóre rybcie mogą nie tolerować. Jeśli możesz pozwolić sobie od razu na większy zakup, zapewniam, że będzie łatwiej. Mam nadzieję, że nie przeraziłem zbytnio. :) W niewielkim akwa tez można założyć piękna hodowlę :)
          Ale do brzegu. Na początek najlepiej postarac się o roślinki i rybki o niewielkich wymaganiach. Pewne informacje znajdziesz na podanej przeze mnie wyżej stronie.

Pozdrawiam i zachęcam do założenia akwa. To cieszy oko i dusze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka