17.07.11, 18:57
Jak domowym sposobem podlewać ( zmienić ph) hortensje, by z różowej zrobić niebieską?
Domowym, ponieważ mam tylko w donicy na balkonie
Miłego dzionka życzę
Obserwuj wątek
    • dar61 hortensja taka brzydka, bo lilaróż [GOOOOL!] 17.07.11, 23:09
      Domowym - z samodzielnym produkowaniem wywarów z kredy jeziornej? - zeskrobin tynku wapiennego zwe ścian? - skorup jaj?
      ;-)

Jest mnóstwo preparatów, które i nawożą, i zalkalizują glebę, a z ich pomocą na pewno nie zniszczymy kwiatków - jak mogłoby się stać przy eksperymentowaniu ze zbyt intensywnymi środkami swego pomysłu.
      Mnie się udało tylko lekko poprawić odcień takimi preparatami, bo rosną hortensje w gruncie u nas.
      Oby się to udało {Maciehari}.

{Horpyna } kiedyś opisywała odmianę, jaka stale miała pożądane barwy [o]kwiatu. Oby dała się znaleźć w czas urlopowych wojaży.

---

Muszę zapamiętac 1. zarejestrowany publicznie przypadek niechęci do tego damskiego koloru ...
      ?!!!!!!
      2:2
      !!!!!
      BANZAI Nippon!!!!!!!!!!!!!

Cudna gra skośnookich dryblerek.
    • bei Re: hortensja 18.07.11, 14:48
      muratordom.pl/ogrod/rosliny-do-ogrodu/horetnsja-jak-zmienic-barwe-kwiatow-hortensji,128_7640.html
      • irenazu Re: hortensja 18.07.11, 15:58
        Mnie w tym roku udało się zmienić kolor jasnoróżowej na błękitny i to rosnącej w gruncie. Od wiosny zasilałam ją zgodnie z zaleceniami co dwa tygodnie, ale sypałam trochę więcej nawozu niż w przepisie. Niestety z tą większą, ciemniejszą to nie wyszło. Ale cieszę się i z tej błękitnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka