doral2 16.07.16, 20:25 kupiłam, wysiałam, są już małe krzaczki. i co dalej? uprawa eksperymentalna, co urośnie to urośnie, wola boska. ale bym coś dopomogła. tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Słońce w zenicie 16.07.16, 23:16 Nadstawiłbym namiot foliowy. Nad nim drugi. Podlewałbym monsunowo tak z kwartał. Potem drugi kwartał nie podlewałbym. Ale baterię mocnych świateł dodałbym, świecących dokładnie pół doby. Przeganiałbym stado zebr w tę i nazad. Ich ... owoce defekacji zostawiłbym in situ. Wpuściłbym stada moskitów, termitów i słońce z zenitu. Nie spałbym do świtu z zachwytu. A! I moskitiera u sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Słońce w zenicie 17.07.16, 19:52 dzięki, ale nie mam moskitów i termitów na podorędziu. znasz jakiś sklep internetowy, co sprzedaje owady wysyłkowo? bo zebry to już mam. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 owad wysyłkowy 17.07.16, 21:46 ... jakiś sklep internetowy, co sprzedaje owady wysyłkowo? Jeden. Drugi. I - niestety - trzeci. *** Czwarty Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: owad wysyłkowy 19.10.16, 12:28 Pierwsza osoba,wysyłająca owady wysyłkowo,to Arkady Fiedler. Rozsyłał chętnym,odpłatnie, jajka motyli. Pakował je w puste rurki z ptasich piór.Był jeszcze małolatem . Plastykowych opakowań wtedy nie było. Gdyby to kogoś interesowało-podróżnik,pisarz-Kanada pachnąca żywicą, Ryby śpiewają w Ukajali, Mały Bizon. Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: owad wysyłkowy 20.10.16, 14:35 Tu możesz kupić owada wysyłkowo: allegro.pl/show_item.php?item=6508862728 Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 wieści z Agorolandu 17.07.16, 21:58 ?Jak uprawiać fistaszki?? Krótko, zwięźle. Załączam załącznik. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: wieści z Agorolandu 14.10.16, 19:45 krzaczki porosły pięęęękne. orzeszka ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 treści z Ogrolandu 14.10.16, 22:32 ani jednego fistaszka? Fachowiec by spytał o sumę temperatur i sumę opadów. Ja nie spytam. Zasyłam wyrazy. PS/ PS./ P.S. Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: wieści z Agorolandu 16.10.16, 15:13 Orzeszki ziemne,jak sama nazwa wskazuje,mają orzeszki w ziemi. I nie są to orzeszki,ale strączki, jak u fasoli. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: wieści z Agorolandu 18.10.16, 19:00 dzięki za tę informację, sama bym na to nie wpadła. na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś