Dodaj do ulubionych

Święta krowa

15.08.25, 12:33
czyli piss-prezes. Wczoraj sąd umorzył proces, jaki Zbigniew Komosa wytoczył tej ... za naruszenie nietykalności cielesnej. Z powodu "znikomej szkodliwości społecznej".
www.rp.pl/prawo-karne/art42857861-proces-zbigniewa-komosy-przeciwko-jaroslawowi-kaczynskiemu-umorzony
Niestety chyba nie podano imienia i nazwiska tego sędziego a szkoda, bo chętnie bym mu odwinęła ze dwa plaskacze (oczywiście "lekkie") i oczywiście oczekiwała, że pan sędzia, konsekwentnie, podaruje sobie wnoszenie przeciwko mnie jakiegokolwiek pozwu, bo przecież to nie jest przestępstwo. Czy może w pana przypadku to już jednak byłoby przestępstwo i oczekiwałby pan od koleżanki/kolegi po todze, że mnie za to skaże?
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Święta krowa 15.08.25, 12:35
      A, mam nadzieję, że sąd odwoławczy bardziej trzeźwo podejdzie do oceny tego, co wolno, zwłaszcza osobom sprawującym funkcje publiczne niż pan sędzia I instancji.
    • daniela34 Re: Święta krowa 15.08.25, 12:45
      Sędzia nazywa się Łukasz Grylewicz, nazwisko jest w innych artykułach podane.
      • alicia033 Re: Święta krowa 15.08.25, 12:52
        daniela34 napisała:

> Sędzia nazywa się Łukasz Grylewicz, nazwisko jest w innych artykułach podane.

Dziękujęsmile
        Nie zdobył się nawet na odwagę warunkowego umorzenia postępowania.
        • daniela34 Re: Święta krowa 15.08.25, 12:55
          Dla mnie też to rozstrzygnięcie jest wątpliwe. I to nawet abstrahując od osoby oskarżonego. Po prostu nie podoba mi się przyjmowanie, że uderzenie innego człowieka ma znikomą szkodliwosc społeczną.
          • krwawy.lolo Re: Święta krowa 15.08.25, 12:57
            Sama egzystencja tego pokurcza ma ogromną szkodliwość społeczną.
          • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 09:24
            Napiszę jak Vivi o wakajkach - sprawdzić czy uderzony nie uważa że klaps to nie bicie 😉
            • hrasier_2 [...] 16.08.25, 09:43
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • hrasier_2 [...] 16.08.25, 09:49
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • arthwen Re: Święta krowa 15.08.25, 20:33
      A czy jak ktoś Kaczyńskiego uderzy, to też można liczyć na umorzenie?
    • wakacje_50 Re: Święta krowa 15.08.25, 21:22
      Można się domyślać, czym kierował się sąd.
      Nikt nie chce być ścigany przez lud pisowski wymierzający ludową sprawiedliwość. Sąd pewnie ma rodzinę, dzieci i nie chce być ofiarą nagonki.
      • alicia033 Re: Święta krowa 15.08.25, 21:28
        wakacje_50 napisała:

> Można się domyślać, czym kierował się sąd.
        > Nikt nie chce być ścigany przez lud pisowski wymierzający ludową sprawiedliwość
        > . Sąd pewnie ma rodzinę, dzieci i nie chce być ofiarą nagonki.

Taki ktoś nie powinien być w ogóle sędzią.
      • jowita771 Re: Święta krowa 16.08.25, 09:07
        To niech zmieni pracę
      • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 09:23
        Jak ktoś się boi to nie może być sędzia, gangstera też wypuści?
        • hrasier_2 Re: Święta krowa 16.08.25, 10:04
          gru.u napisała:

> Jak ktoś się boi to nie może być sędzia, gangstera też wypuści?
          Całkowicie mylisz pojęcia. Bo wyrok dobrze powinien być w drugą stronę. Za dobry Kaczor dla tych łobuzów. Powinien chodzić adwokatem i rozdawać pozwy.
    • demodee Re: Święta krowa 16.08.25, 09:15
      No ja nie wiem, jakby jakiś obcy człowiek powiedział o mojej śp. babci, że np. ukradła pieniądze państwowe (była księgową), to też by dostał ode mnie po gębie.
      • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 09:22
        I ok, natomiast Ty powinnaś potem zostać za to skazana. Oczywiście możesz też pozwać o zniesławienie tę osobę
        • demodee Re: Święta krowa 16.08.25, 09:33
          > ok, natomiast Ty powinnaś potem zostać za to skazana.

Na co miałabym zostać skazana, na ciężkie roboty?

> możesz też pozwać o zniesławienie tę osobę

No tak, ale ja, która wiem, że babcia była osobą krystalicznie uczciwą, miałabym się wikłać w jakieś sądowe przepychanki? Niby rozumiem, że ciężar udowodnienia, że babcia kradła, spoczywałby na osobie pomawiającej, ale zajmowałby mój czas, pieniądze na prawników itd.

To już chyba mniej problematyczne byłoby wynajęcie profesjonalistów, żeby uszkodzili ciało/mienie zniesławiacza?
          • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 09:37
            Oczywiście możesz wybrać przęstepstwo ale powinnaś ponieść karę i tyle
            • hrasier_2 Re: Święta krowa 16.08.25, 09:51
              gru.u napisała:

> Oczywiście możesz wybrać przęstepstwo ale powinnaś ponieść karę i tyle
              Kara jest umowna. Ciekawe co byś sama zrobiła jakby ktoś łaził za tobą i pluł ci do.ucha. Pewnie byś nie wytrzymała.
              • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 10:18
                Nie mam problemów z agresją
    • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 09:21
      Mnie w ogóle bawi odnoszenie kategorii „szkodliwości społecznej” do czynów wymierzonych w jednostkę. Natomiast zawsze możesz po prostu dać plaskacza Kaczyńskiemu, bo to nieszkodliwe społecznie
      • hrasier_2 Re: Święta krowa 16.08.25, 09:39
        gru.u napisała:

> Mnie w ogóle bawi odnoszenie kategorii „szkodliwości społecznej” do czynów wymi
        > erzonych w jednostkę. Natomiast zawsze możesz po prostu dać plaskacza Kaczyński
        > emu, bo to nieszkodliwe społecznie
        Nie wiem co tak się nakręciłaś. Przecież mógłby być twoim dziadkiem.. Takie osoby potrafią człowieka z równowagi wyprowadzić .Chodzą za człowiekiem wszędzie. To Komosa powinien odpowiadać karnie.
        • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 09:51
          Nie nakręciłam się, po prostu uważam że tego rodzaju wyroki są demoralizujące. Mnie też wiele rzeczy wyprowadza z równowagi ale nie bije ludzi
      • alicia033 Re: Święta krowa 16.08.25, 11:49
        gru.u napisała:

> Natomiast zawsze możesz po prostu dać plaskacza Kaczyński
        > emu, bo to nieszkodliwe społecznie

postawię diamenty przeciwko orzechomwink, że wtedy okazałoby się, że to jest ogromnie szkodliwe społeczne a sprawa w ogóle byłaby z oskarżenia publicznego, kaczyński w żaden sposób nie musiałby się sam fatygować z własnym aktem oskarżenia. A przede wszystkim to jednak wolałabym, żeby organa ścigania i wymiaru sprawiedliwości działały właściwie i to one dbały o prewencję indywidualną, bo m.in. do tego zostały powołane i biorą za to kasę..
    • hrasier_2 Re: Święta krowa 16.08.25, 09:23
      No i gitara. Czasami prowokatorzy wyprowadzą człowieka z równowagi. Tak jak ta Katarzyna Augustynek lub Szczurek. Grupa "łobywateli spod pomnika smoleńskiego. Tego Komosy to szkoda nawet wymieniać. Co takim ludziom siedzi w głowie i kto im płaci..
      • gru.u Re: Święta krowa 16.08.25, 09:28
        Mnie regularnie prowokatorzy wyprowadzają z równowagi, na przykład jak nie używają słuchawek w komunikacji publicznej. Myślisz że po prostu tłuc i liczyć na znikoma szkodliwość?
        • demodee Re: Święta krowa 16.08.25, 10:02
          > wyprowadzają z równowagi, na przykład jak nie używają słuchawek w komunikacji publicznej.

Może po prostu warto zwrócić takiej osobie uwagę w tonie przyjaznym. Ludzie nie zawsze działają z premedytacją, czasem nie przychodzi im do głowy, że ich przyjemności mogą komuś przeszkadzać.
          • hrasier_2 Re: Święta krowa 16.08.25, 10:06
            demodee napisała:

> > wyprowadzają z równowagi, na przykład jak nie używają słuchawek w komunik
            > acji publicznej.
            >
            > Może po prostu warto zwrócić takiej osobie uwagę w tonie przyjaznym. Ludzie nie
            > zawsze działają z premedytacją, czasem nie przychodzi im do głowy, że ich przy
            > jemności mogą komuś przeszkadzać.
            Ty wiesz o czym piszesz. Przecież to stali prowokatorzy od lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka