hugolinka 19.09.05, 19:29 mam pytanko, posadziłam sobie w domku papryczke chili. No i za bardzo nie wiem jak mam sie nia opiekować. Nasionka wziełam z dojżałej papryczki chilli. Głównie chodzi mi o to jak ja sie podlewa.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nnike Re: papryczka chilli 19.09.05, 19:43 A ja wzięłam z dojrzałej i świetnie się chowa ;) Podlewam, gdy ma sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: papryczka chilli 21.09.05, 08:07 Poszukaj wątków o uprawie innych roślin psiankowatych takich jak papryczki ozdobne uprawa ich jest w zasadzie taka sama. Nie łudź się że papryczka wyda owoce o takim smaku jak ta ze sklepu w mieszkaniu są one wstrętne - brak słońca. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: papryczka chilli 21.09.05, 12:31 Moja pięknie rośnie. I nie mam ochoty jej jeść. Jest po prostu śliczna, mając równocześnie dojrzałe, czerwone owoce, białe które dopiero dojrzewają i mnóstwo nowych, bileutkich kwiatuszków :) Ale nie wiem, czy urywać te pomarszczone papryczki, czy mają same odpaść? Odpowiedz Link Zgłoś