kruszynka-91 Re: A może Domestosem? 16.03.06, 10:23 Mam używane doniczki i chciałabym do nich przepikować sadzonki pomidorków. Czy umycie ich wodą z Domestosem zniszczy chorobotwórcze grzyby i bedę mogła bezpiecznie posadzić roslinki? Jeśli nie,to czym to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
gebo13 Re: A może Domestosem? 16.03.06, 13:51 Łoj!!! Czegoś takiego jeszcze nie praktykowałam. Niepotrzebne doniczki myję latem w deszczówce. Mam suszarkę,taką do garów nad wanną z deszczówką. Tam się posuszą na słońcu i do piwnicy. Raczej dbam o odkarzenie ziemi w styczniu...przez mikrofalówkę taka przelatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: A może Domestosem? 16.03.06, 14:12 przez mikrofalówkę, ile i na ile? mozesz podpowiedzieć? w Odpowiedz Link Zgłoś
gebo13 Przez mikrofale... 16.03.06, 14:38 ale nie koniecznie,może to być piecyk gazowy. Poprostu czas jest niezbędny taki jaka ilość ziemi. Należy wyprażyć i już. Ma ta ziemia być strasznie gorąca ale nie wysuszona ma maxa. Taką stosuję do siewek i czasem do młodieży... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: A może Domestosem? 16.03.06, 14:08 Jeżeli są to doniczki ceramiczne, to domestos może wleźć w pory. I już nic się w nich nie uchowa. Chyba, że je wypalisz w bardzo wysokiej temperaturze. A nie możesz ich wsadzić we wrzątek? Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka-91 Re: A może Domestosem? 17.03.06, 09:25 Kochani chyba znalazłam najlepsze wyjscie!!!!!!!!! Butelki po wodzie są super doniczkami:) Odcinam w połowie,wypalam gwoździem dziurki od spodu i są super doniczki. I już wcale nie muszę się martwić o żadne choróbska:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś