szadoka 24.03.07, 19:55 Czy juz mozna zasilac? Czy jeszcze za wczesnie, boje sie, ze jak zacznie rosnac to ja ew przymrozki zniszcza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyga5 Re: hortensja 24.03.07, 20:18 I tak zacznie rosnąć nawet bez nawożenia.Ja daje już teraz nawóz z dużą ilością fosforu aby zawiązało sie jak najwięcej pączków kwiatowych i to pod wszystkie roslinki. Ale na hortensje mam przygotowane białe agrowłókniny i przy zapowiedzi przymrozku okrywam.Nie ma innego wyjścia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magze Re: hortensja 25.03.07, 10:57 czy to musi być nawóz specjalnie do hortensji.? Odpowiedz Link Zgłoś
zyga5 Re: hortensja 25.03.07, 16:32 Ja stosuję jeden do wszystkiego.Superfosfat wzmocniony.Ale ja mam torfową ziemię może dlatego tak rosną.Ale kwitną faktycznie bez problemu.Kępa trytomy ub,roku miała ponad 23 kwiatostany.Coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: hortensja 26.03.07, 08:53 Ja w tym roku kupilam specjalnie do hortensji. Bede zasilac :) Odpowiedz Link Zgłoś