tresa5 28.04.08, 16:48 mam pytanie takie malutkie:-) kiedy najlepiej ja zasiac? juz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prymulia Re: Maciejka 29.04.08, 17:49 Ja w tym roku nie sieję, przechodzę na byliny. Odpowiedz Link Zgłoś
tresa5 Re: Maciejka 30.04.08, 14:31 Wlasnie zasialam. Zobaczymy co z tego bedzie, bo w ubieglym roku jakos szybko mi zmarniala. Odpowiedz Link Zgłoś
olioli1 Re: Maciejka 29.05.08, 20:05 witam, sieję maciejkę już od kwietnia, ale coś jest nie tak: wychodzą pierwsze pędy gdzieś na 3-4 cm a potem usychają. Może ktoś mi poradzi jak pielęgnować tą roślinkę. Chciałam w to lato pierwszy raz poczuć ten cudowny zapach na moim balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
anurma Re: Maciejka 01.05.08, 19:12 zasiałam we wtorek:) bez maciejki sobie nie wyobrażam letniego ogrodu, a raczej bez tego jej cudownego zapachu wieczorem... w tym roku posiałam sobie nie tylko do gruntu, ale też w korytko, które będę miała pod oknem domku na działce, żeby mi zapach wchodził do środka Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Maciejka 30.05.08, 08:03 posiałam na początku maja - w róznych miejscach ogrodu po troszkę. Wzeszła i ma juz 2-3 cm. Ale ubiegłoroczna wysiała się, nasionka przeleżały przez zimę, wzeszły i teraz mają już 15 cm :) Odpowiedz Link Zgłoś
olioli1 Re: Maciejka 01.06.08, 20:08 nie nie przerwałam, jakoś o tym nie pomyślałam. Ta moja maciejka, aż tak gęsta nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Maciejka 09.06.08, 23:17 Może jest za bardzo na słońcu. Maciejka lubi dużo światła, ale nie prażące, ostre słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
lu-kre-cja Re: Maciejka 10.06.08, 07:39 a ja swoją juz wąchałam w sobote.Fakt posiałam bardzo wcześnie.Wyrosła bardzo ładna na stanowisku bardzo słonecznym w dodatku bez deszczu od przeszlo miesiąca.Podlewalam oczywiscie ale raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Maciejka 11.06.08, 20:42 Też wącham, i też rośnie na bardzo słonecznym, ale ta niewystawiona na bezpośrednie słońce jest jednak dorodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
olioli1 Re: Maciejka 01.07.08, 20:14 dziewczyny, moja maciejka w końcu ruszyła, ale wąchać ją pewnie będę w sierpniu. Posiałam ją w kilku miejscach na różnych stanowiskach i wszędzie jest taka sama: listki na wysokość 10 cm :( chociaż i tak cieszę się, że coś z niej wyszło. :):) to może mi jeszcze powiecie czy fuksję lepiej postawić na słońcu w cieniu czy w takim pośrednim miejscu ????????? Maam ta roślinkę od ub. roku i teraz zaczyna puszczać pączki, czekam niecierpliwie na pierwsze kwiatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Maciejka 01.07.08, 23:32 fuksja teoretycznie lubi polcien ale taki sloneczniejszy z mego doswiadczenia :) u mnie rosnie od strony zachodniej ale w tym roku porobilam mnostwo sadzonek, ktore stoja od strony poludniowej i maja sie dobrze. po prostu musisz sama dojsc co tak najbardziej lubi Twoja, nie zapominajac o wodzie i nawozeniu od czasu do czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Maciejka 02.07.08, 09:26 Na pewno nie w słońcu! Cień albo półcień, Leloop ma rację, sama zobacz, co bardziej lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś