Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam!

IP: *.CNet.Gawex.PL 07.10.09, 12:02
    Ja tego pana bardzo dobrze znam.
    Obserwuj wątek
      • rogersman Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam! 07.10.09, 12:07
        Panie Matlak prawda boli, a prawda jest taka, że trochę większa rotacja
        zawodniczkami sporo nam w pozostałych spotkaniach pomogła, a w nich trenerem
        był asystent.
        • tw.jacek_i_placek No zróbcie coś no! 07.10.09, 14:49
          Bezcenne rady Matlaka:
          No zróbcie coś no!
          No wygrajcie seta no!
          No co się dzieje no!
          No odbierzcie jakoś piłkę no!
          • Gość: re Myślę,że każdy z nich powinien trzymać jezyk na wo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 15:39
            dzy. Niemczyk niech sobie zostawi dobre rady dla siebie, bo mogą mu się przydać
            a Matlak nie powinien ich komentować jeśli są. Njalepszy komentarz to wynik.
            • robertw18 P. Matlak jest jakiś dziwny... 07.10.09, 19:13
              Dlaczego człowiek, który doprowadził polską żeńską siatkówkę do największych wyczynów, nie ma prawa zabierać głosu w TV podczas zawodów? Dlaczego pochwalać jakieś niby "wyrzucenie", gdy różni widzowie chcieliby usłyszeć zróżnicowane oceny, a nie tylko pogląd p. Matlaka? (oczywiście, są też tacy, których łatwo podjudzić i ci będą powtarzać głupoty w rodzaju "jego czas już się skończył" itp.)
              A z wymianą zawodniczek to chyba p. Niemczyk miał słuszność - tak się robi, gdy któraś ma słabsze zagrania lub przeciwniczki na nią się przygotowały itd....
              Pozdr.

• Gość: kibic Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.aster.pl 07.10.09, 17:54
          Podziękowac panu Matlakowi ! a zostawic tego trenera co go
          fantastycznie zastąpił , i widac ze rozumie zespół a zespół rozumie
          go
          błedem było by znowu kłutliwego aroganckiego Matlaka zostawic !!
          Panie Matlak ! ustap pan po angielsku ! z honorem !
        • Gość: strzelec Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.man.olsztyn.pl 20.10.09, 20:18
          zgadzam się, chociaż jak mowi Makowski - to Matlak skomplementował zespół, jednak to Makowski mial wiekszą intuicje do zmian...
      • Gość: pf Niemczyk o Matlaku IP: 195.242.108.* 07.10.09, 12:40
        Niemczyk w wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego":
        "Pamiętajmy o tym, że ten dobry wynik to głównie zasługa Jurka Matlaka. On
        dobrał i przygotował siatkarki. Makowski przejął gotowy zespół. Współczuję
        bardzo Jurkowi i przy okazji po raz kolejny chciałbym go przeprosić na łamach
        prasy za moje uwagi w studiu telewizyjnym. Nie chciałem go urazić."
        Rzetelność dziennikarska wymaga by wspomnieć o tym w artykule a nie tylko
        żerować na konfliktowych wypowiedziach.
      • Gość: KonradD.G Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam! IP: *.zone8.bethere.co.uk 07.10.09, 12:42
        Witam wszystkich:)Na wstępie chciałbym pogratulować zawodniczkom jak i całemu sztabowi szkoleniowemu naszej kadry siatkarek zajęcia trzeciego miejsca podczas zakończonych w ostatnią niedziele Mistrzostw Europy:)Teraz wyrażę swoją opinię na temat konfliktu Matlak-Niemczyk...Rzeczywiście to co opowiadał w mediach pan Niemczyk było totalnym zerem...Owszem pan Niemczyk z kadrą osiągnął bardzo dużo w końcu dwukrotnie sięgnął z naszymi złotkami po złoto jak i puchar mistrzyń europy ale nie oszukujmy się tamte złotka już wcześniej przed turniejami grywały ze sobą w reprezentacji tylko brakowało im pewności siebie i dokładnego zgrania które wniósł właśnie sam Niemczyk i za to mu bardzo dziękujemy...no ale komentarze byłego trenera reprezentacji pod adresem obecnego szkoleniowca są naprawdę żenujące chociażby ze względu na to że Pan Jerzy Matlak objął reprezentację siatkarek jakieś 5 miesięcy przed mistrzostwami europy a do tego przed samym turniejem wiele podstawowych zawodniczek musiało zrezygnować z Euro bo nabawiły się kontuzji....także sam fakt tego jaki krótki czas miał Matlak na przygotowanie drużyny do turnieju mówi chyba samo za siebie,a przecież każdy dobrze wie co osiągnęły nasze złotka na mistrzostwach europy i proszę mi tutaj nie pisać ze w tym sukcesie nie ma żadnego wkładu pana Matlaka że to zasługa asystenta który musiał zastąpić Jerzego Matlaka na stanowisku trenera reprezentacji z powodu ciężkiej choroby małżonki obecnego naszego selekcjonera...Pan Matlak przez te parę miesięcy potrafił zbudować nową drużynę po zwolnieniu Bonnity co nie jest wcale takie łatwe...zaczynał wszystko od początku i udało się pozytywnie to wszystko ze sobą zgrać co dało w efekcie brązowy medal na mistrzostwach europy bo na tyle było stać nasze reprezentantki ponieważ Holenderki jak i Włoszki były po prostu poza zasięgiem naszych zawodniczek jak i pozostałych reprezentacji grających na tym turnieju...Nie każdy musi się ze mną zgadzać bo każdy przecież ma swoje zdanie na temat tego konfliktu jednakże nikt ani nic nie zmieni mojego zdania na ten temat..Pozdrawiam:)
        • chris30 Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam 07.10.09, 12:46
          Świetnie, drogi Panie, tylko wypowiedzi Matlaka są żenujące! Osiągnięciom
          Niemczyka pewnie przez sto lat żaden trener nie dorówna i odzywki typu "ja tego
          pana nie znam" są głupim szczeniactwem. Można zrozumieć, że osobiste
          nieszczęścia, stres i pojudzanie przez dziennikarzy wiele tłumaczy, ale ktos
          musi pana Matlaka utemperować.
        • Gość: paul Goethe napisał kiedyś ... IP: *.nitka.net.pl 07.10.09, 12:50
          ... do jednego z przyjaciół bardzo obszerny list. Na końcu w postscriptum
          dopisał jeszcze: Szanowny panie hrabio, przepraszam za tak długi list, ale nie
          miałem czasu, żeby sformułować go krócej.
        • Gość: sp Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.11.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 07.10.09, 12:52
          litości, matlak beznadziejnie prowadził tą kadrę, każdy kto posłucha co mówił w
          trakcie "czasów" zauważy, że niemczyk miał rację. zupełnie bez jaj, cicho,
          spokojnie, za każdym razem jednostajnie to samo. a granie jedną szóstką
          przegranego spotkania z holenderkami obrazowało tą nędze i rozpacz. szkoda
          tylko, że mobilizująco na dziewczyny musiała podziałać choroba p. Matlak, mam
          smutne wrażenie, że bez niej dziewczyny nie obudziły by się do gry.
          p.s. strach się bać co by było jakby dziewczyny zdobyły złoto, niemczyk by się
          chyba zagotował :)
          • Gość: Loczek Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.ap.siedlce.pl 07.10.09, 13:17
            Może nie jestem tak dobrym znawcą siatkówki ale pozwolę sobie
            wtrącić kilka zdań. Nie zgodzę się, że podczas meczu trener powinien
            krzyczeć itp... Proszę popatrzeć na reprezentację Niemiec i trenera
            Włocha (prawdopodobnie bardzo żywiołowy). W trakcie prawie
            wszystkich meczów kiedy dziewczyną nie szło albo wtrącił jedno
            spokojne słowo albo tylko wziął czas po to aby uspokoić dziewczyny.
            Sam czasami nie wypowiedział ani słowa w trakcie takiej przerwy.
            Nikt mi nie powie że Niemki są lepsze od Rosjanek czy Turczynek. Co
            robił trener Rosjanek - po prostu w czasie przerwy krzyczał i błędy
            po przerwie popełniały te same. Czy sądzisz że siatkarki na poziomie
            reprezentacyjnym nie wiedzą jakie popełniły błędy i jak je
            skorygować. Krzyk tego nie poprawi. Mają w czasie przerwy czy w
            trakcie gry myśleć analitycznie. Podstawą każdej gry jest myślenie.
            A co do jaj trenera – on wie do czego służą i do czego służy głowa.
            Pozdrawiam
            • Gość: Loczek Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.ap.siedlce.pl 07.10.09, 13:21
              Przepraszam
              czytaj nie dziewczyną lecz dziewczynom
          • Gość: wbW Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 21:54
            a granie jedną szóstką
            > przegranego spotkania z holenderkami obrazowało tą nędze i rozpacz.

bo matlak to trener klubowy, przyzwyczajony do tej nędzy polskich
            klubów bez wartościowych rezerwowych
        • Gość: k.1958 Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 13:57
          Człowieku, ale z ciebie jest ględoła. Piszesz o tym o czym wszyscy
          interesujacy się siatkówką od dawna wiedzą, a w dodatku masz spore
          problemy z formułowaniem własnych myśli.
          • Gość: KonradD.G Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.zone8.bethere.co.uk 07.10.09, 14:30
            No nie wiem czy tak wszyscy wiedzą bo każdy jakoś tylko potrafi Matlaka
            krytykować ale nikt nie potrafi zauważyć tego co Matlak potrafił w tak krótkim
            okresie zrobić z tą reprezentacją:).Dziękuje za komentarz:)
        • Gość: Mufka Re: Matlak o Niemczyku: Ja tego pana już nie znam IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.09, 14:38
          ... może nie wszystko czytałamm .. może nie wszystko wiem ... ale zapewne Ty
          wiesz co takiego Niemczyk powiedział .. co można nazwać zerem ... i za co Matlak
          mógłby reagować jak duże dziecię? Poza tym co to za argument, że miał 5 miesięcy
          ... to tak mało czasu? dla zebrania dziewczyn wyćwiczonych, nienajmłodszych,
          profesjonalistek? Nie przesadzajmy .. swego czasu pewna druzyna pilkarska
          zostala pościągana z urlopów na dwa tygodnie przed turniejem i zdobyła ME.
          Ponadto .. zebrać i skompletować drużynę to jedno ... a dotrzeć do nich w czasie
          meczu, emocji, stresu to coś zupełnie innego. Przecież grać nie zapomniały ...
          jedyne co to odblokować je .. a tego nie wszyscy potrafią.
      • Gość: juras Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.icpnet.pl 07.10.09, 12:48
        Matlak to cienias.To nie On zdobył brązowy medal.Tak zachowawczego
        trenera nie ma i nie będzie. A Niemczykowi możesz buty polerować
        Matlak oczywiście jak Ci pozwoli!!!!
        • Gość: znawca futbolu Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go IP: *.chello.pl 07.10.09, 13:03
          Matlak to cienias który nie umie postępować z kobietami, babie jak solidnie nie
          przyłożysz to nie masz z niej żadnego pożytku w domu w kuchni czy na boisku.
      • ja_pakulec trener jest jeden 07.10.09, 12:51
        a pan Niemczyk, już swój czas miał , wykorzystał go dobrze a teraz
        powinien uszanować decyzje swojego nastepcy
        • Gość: . Czarno na białym było widać IP: *.chello.pl 07.10.09, 13:00
          ( chyba, że ktoś ma kolorowy telewizor) jak grały zawodniczki
          prowadzone przez Matlaka, a jak kiedy dowodził Kamiński.
          Dla mnie jest jasne, że Matlak dla dobra żeńskiej siatkówki powinien
          ustąpić, a nie latać po gazetach na skargę.
          • maz-46 Re: Czarno na białym było widać 07.10.09, 18:10
            Kamiński to szef CBA (już chyba były - oby!), a dziewczyny po medal poprowadził
            Piotr Makowski.
        • Gość: kenaj Re: trener jest jeden IP: *.lanet.net.pl 07.10.09, 13:02
          Matlak człowiek chory z nienawiśći . Prywatne dramaty przelewa na
          Niemczyka . Okazał się gośćiem bez ambicji i tego co pan NIEMCZYK
          nie osiągnie .Niemczyk przepraszał za swoje wypowiedzi a tego
          jeszcze trzyma , i pismaki podpuszczają
          • Gość: ontos2 Coś ci się pomyliło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 13:29
            Klasa trenera wielkiego formatu polega na tym , by krytykowac ex post , a nie
            ex ante, jak uczynił to Niemczyk. A gloryfikowanie drugiego trenera jest zwykłym
            faux pas, facet realizował jedynie założenia taktyczne.
      • michamur0 Matlak nic jeszcze nie osiągnął więc niech siedzi 07.10.09, 13:04
        cicho bo nie ma racji. Pokrzykiwać na zawodniczki w czasie przerw to
        każdy potrafi, co innego poddać jakiś pomysł na lepszą grę, tego już
        nie potrafi.
        • Gość: siatkaman Re: Matlak czuje, że jego czs się konczy IP: *.chello.pl 07.10.09, 13:15
          i na odchodne próbuje dowalić Niemczykowi.
          Matlak jedź do sanatorium, odpoczniesz i może ci podleczą cie z
          nienawiści do innych.
        • kicha54 Re: Matlak nic jeszcze nie osiągnął więc niech si 07.10.09, 15:46
          Zastanawia mnie wyjątkowe chamstwo wśród samozwańczych "ekspertów"
          wypowiadających się na forach internetowych na temat sportu, polityki, tzw
          "celebrytów". Podejrzewam, że ma to ścisły związek z poziomem intelektu tych
          pisarczyków. Im głupszy, tym więcej ma do powiedzenia i tym bardziej chamski.
          Wracając do P. trenera Matlaka, to wykonał on potężną robotę aby z grupki
          drugoplanowych do tej pory zawodniczek stworzyć zespół na miarę brązowego
          medalu. W pierwszym meczu z Holenderkami akurat tylko mocny wstrząs mógł (?)
          cokolwiek poradzić, bo dziewczyny przegrały przed wyjściem na parkiet. Brązowy
          medal ME to zasługa trenera Matlaka i jego sztabu. Jeśli synkowie tacy jesteście
          kompetentni to proszę na sale i doradzajcie. Może na następnych mistrzostwach
          zamiast Matlaka i Makowskiego zobaczymy jak drużynę prowadzi michamur0.
        • Gość: kibic Re: Matlak nic jeszcze nie osiągnął więc niech si IP: *.chello.pl 07.10.09, 18:43
          uważam dokładnie tak samo.Żadnych rad tylko wrzaski na zawodniczki w
          przerwie.Przykro , że zachorowała jego żona ( życzę jej szybkiego
          powrotu do zdrowia) ale dzięki temu mamy medal.
      • Gość: Loczek Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.ap.siedlce.pl 07.10.09, 13:38
        Dajcie szansę Matlakowi bo po 5 miesiącach prowadzenia reprezentacji
        osiągnął bardzo dużo.
        Niemczyk oczywiście zdobył dwukrotnie ME ale przez ile lat. Nie jest
        on również przykładem do naśladowania poprzez to co wyprawiał z
        dziewczynami w reprezentacji. W innym kraju to pewnie by miał sprawy
        w sądach ale trafił na złoty wiek korupcji w naszej siatkówce to
        działo się, oj działo.

pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Niemczyk
      • Gość: Andziuś Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.daewoo.lublin.pl 07.10.09, 13:40
        po co Wy te bzdury w ogóle zamieszczacie? to są info sportowe? chyba do
        brukowca się nadają ..
      • Gość: roz Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.static.korbank.pl 07.10.09, 13:43
        Wydaje się oczywiste, że Niemczyk miał prawo do krytyki nie bardzo
        wiem o co się Matlak obraża ? Jak Matlak osiągnie to co Niemczyk
        niech się obraża - dziecinada
      • Gość: k.1958 Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 13:47
        Nie jestem fanem trenera Niemczyka, jednak trudno nie zgodzić się z
        nim w jego ocenie prowadzenia przez Matlaka drużyny w I fazie
        turnieju ME. Można było odnieść wrażenie, że Pan Matlak - zarówno w
        meczu z Hiszpanią, a przede wszystkim w bądźmy szczerzy
        kompromitujacym występie z Holandią - nie wiedział jak pomóc
        drużynie w trudnych sytuacjach. Zdecydowanie lepiej radził sobie
        jego asystent Makowski, gdy przyszło mu prowadzić zespół w kolejnych
        meczach. Było wyraźnie widać, że miał lepszy kontakt z zawodniczkami
        i w trudnych sytuacjach jego rady były celne i skuteczne. Pan
        Matlak, ktoremu współczuje w związku z jego sytuacją rodzinną, nie
        powinien w taki sposób wyładowywać swoich frustracji i obrażać
        Niemczyka, który w gruncie rzeczy nic takiego nie powiedział na jego
        temat i w niczym mu nie ubliżył.
        • maz-46 Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go 07.10.09, 17:51
          Całkowita zgoda!
          Dodam tylko, że Niemczyk choćby z racji sukcesów miał prawo do krytyki. Wszyscy
          widzieliśmy, jak grały nasze siatkarki w pierwszych trzech meczach. Złość
          mieszała się z brakiem wiary. Metamorfoza nastąpiła od drugiej rundy, gdy zespół
          prowadzić zaczął Piotr Makowski.
          A może Matlak ma świadomość, że jego asystent jest zdecydowanie lepszy (w
          prowadzeniu drużyny podczas meczów na pewno!)
          i teraz odreagowuje negatywnie?
          Może nie może znieść, że ten młody trener swym spokojem i opanowaniem sprawił,
          że udało się to, w co mało kto wierzył i zbiera teraz same pochwały?...
          • Gość: Tede Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 23:29
            faktem jest to że w decydujących meczach to Makowski prowadził
            drużynę , a Matlak niestety , myślę że czasem los tak decyduje aby
            skończyło się lepiej . Co do Niemczyka to pełny szcunek i z Kaczor
            też się nie pomylił - grała super .
      • 3.antomasz46 Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... 07.10.09, 13:50
        P.Niemczykowi juz dziekujemy!Czy nie mozna odejsc z klasa?Zaslugi
        pan ma,po co wiec mieszac w kadrze,ktora prowadza teraz pp.Matlak i
        Makowski.Panowie,kibice sa z Wami!!!
        • Gość: skits Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go IP: *.ostnet.pl 07.10.09, 13:59
          O rany, Lozano czy Castelani (takze zawodnicy) dostali tyle w internecie, ze Matlak 1000 by sie zaplakal na smierc.
          Swiat sie zmienial, a Matlak zostal w czasach: "nic sie nie stalo, Polacy nic sie nie stalo".
          Mozna odpowiedziec na krytyke (czesto niesprawiedliwa), tylko wynikami, a nie lamentowac jak stara baba.
          Pasuje tu takie powiedzenie: "Jak Ci za goraco, to wynocha z kuchni"
      • Gość: repre$ Wiele hałasu o nic. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:05
        Nie lubię nadąsanych trenerów. Nie ma z nich wielkiego pożytku.
        Jeśli ktoś decyduje się na funkcję trenera, zwłaszcza reprezentacji,
        powinien liczyć się z krytyką nie tylko znawców, ale także kibiców.
        Nie ma powodu do obnoszenia się z urażoną dumą. Małe to i miałkie.
        Cała zadyma jest niewiele warta.
        Panie trenerze Matlak: "Prawdziwy kryty cnoty się nie boi" (czy
        jakoś tak). Przestań się Pan nadymać i dąsać. Bądź Pan dorosłym,
        odpowiedzialnym człowiekiem, a nie urażoną primadonną.
        Smarkata metoda "na fochy" nie przystoi.
        Zamiast mówić o kimś takim jak Niemczyk, że "nie istnieje" lepiej
        odbądź Pan z nim publiczną dyskusję. Krytyka Niemczyka nie jest w
        stanie zaszkodzić wizerunkowi reprezentacji. Pana dąsy klimat
        zepsują. Skorzystaj Pan z doświadczeń nadąsanego Lozano. Zyskał
        cokolwiek swoimi dąsami czy stracił?
        • Gość: *.* Re: Wiele hałasu o nic. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:11
          Zapamietaj na przyszłość: "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi".
      • Gość: Mufka ... Panie Jerzy ... z całym szacunkiem ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.09, 14:23
        ... i zrozumieniem dla sytuacja w jakiej się Pan znalazł ale bzdury Pan
        wygadujesz. Przede wszystkim Pan Niemczyk zdobył dwa mistrzostwa Europy ...
        dwa. Niezależnie od tego czy był katem czy nie ... czy zrobił komuś krzywdę
        czy nie .. odniósł sukces a cel uświęca środki. Jego metody w pracy z
        kobietami się sprawdziły i pokazał, ze wie na czym ta praca polega. Nie
        znalazłem w jego słowach nic co mogłoby Pana dotknąć. Wydaje mi się ze chciał
        pomoc ... a w Pana sytuacji jak się uczyć to chyba od najlepszych ... no chyba
        że się mylę.. Pan opuścił reprezentacje ... wiem powód istotnie ważny i
        bezdyskusyjny. Fakty są jednak takie, ze bez Pana reprezentacja zaczęła grac
        lepiej ... i nie wiem czy to tylko kwestia psychologicznego "kopa" którego
        dziewczyny dostały po Pana odejściu. Przykrym jest jednak fakt, ze cala swoja
        frustracje z tą sytuacją wylewa Pan na tego jednego człowieka. "Nie znam Pana
        Niemczyka - pragnie się przypodobać publice" .. to mówi trener, który nic w
        zasadzie nie osiągnął na arenie międzynarodowej? Trochę pokory proszę Pana.
        Tak się składa, ze on nie musi się nikomu przypodobywac. Zycze Panu podobnych
        sukcesow ... chociaż jednego mistrzostwa europy. Pana zonie natomiast
        szybkiego powrotu do zdrowia.

• maz-46 Re: ... Panie Jerzy ... z całym szacunkiem ... 07.10.09, 17:55
          Dosadnie, acz całkowicie trafnie.
          Brawo za komentarz.
      • Gość: 20091007 Nietykalny oraz nieomylny Pan Matlak nie dopuszcza IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.09, 15:04
        mozliwosci istnienia innych opinii
      • Gość: pppp Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 15:05
        Czytam Wasze opinie i żygać mi się chce. Czy Wy, bando zakompleksionych i
        zawistnych Polaczków, nie potraficie docenić kogoś kto coś zrobił? Wy tego nie
        osiągniecie nigdy...nigdy nie będziecie Matlakiem, nigdy nie będziecie
        Niemczykiem. Niemczyk to ikona naszej siatkówki ale...."trzeba wiedzieć kiedy
        ze sceny zejść", a nie zachowywać się jak każdy były trener polskiej
        reprezentacji czyli krytykować obecnego trenera. Natomiast p.Matlak chyba
        niepotrzebnie tak reaguje na zaczepki p.Niemczyka, zapomniał że jego broni
        wynik jaki osiągnął na tych mistrzostwach.
        • Gość: Mufka Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.09, 15:24
          A ja jestem Mufka ... z Polski .. i nie chce być nikim innym. czytajac te twoje
          wypociny sądze, że nie zrozumiales sensu wypowiedzi na forum malo tego ... nawet
          artykulu nie zrozumiales. Dlatego też znikoma retorytke twa bez komentarza
          zostawie. Nie przejmuj sie jednakowoz ... czytanie z brakiem zrozumienia to
          dzisiaj dosc powszechne zjawisko ale calkowicie wyleczalne. jestesmy z Toba:)
        • maz-46 Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go 07.10.09, 18:18
          Jakże nieszczęśliwym i sfrustrowanym musisz być człowiekiem, że kapiesz z
          nienawiści do innych ludzi.
          Nikt tu na tym forum nikomu nie chce dokopać. Zdecydowana większość komentarzy
          jest trafna i zupełnie zrozumiała.
          Po to jest właśnie forum, by każdy, jeśli uważa, że chce coś powiedzieć
          (napisać) mógł to zrobić.
      • Gość: marek Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: 217.98.13.* 07.10.09, 15:20
        pan niemczyk twierdzieł,przed mistrzostwami ,ze holenderki nie wyjda z grupy a
        chorwatki powalcza o medal-znawca
      • Gość: 40takon Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.aster.pl 07.10.09, 16:01
        Panie Matlak,Gdyby Pan był dalej na ME,dziewczęta by nic nie
        ugrały.Pan po prostu chamsko się zachowuje w postępowaniu z nimi, a
        konieczność ciągłego "doktorowania" żonie /serdecznie życzę zdrowia/
        jest słabiutkim wybiegiem.
      • Gość: exe Jerzy Matlak .... IP: *.szczecin.mm.pl 07.10.09, 16:15
        I dobrze że mu jeszcze nie skopał tyłka.Nastepny mądrala w swiecie
        sportu.Czas tego P.minał i na szczęscie.Niech P.Niemczyk weżmie
        jakąś druzynę klubową i pokarze że jest jeszcze coś wart.Całe życie
        bedzie się podpierał byłymi sukcesami???.Ja myślę że w obecnych
        warunkach i aktualnym poziomie żeńskich zespołów w europie sukces
        Matlaka jest wiekszy niż osiagniecia Niemczyka.A tak poza nawiasem-
        mamy tylu dobrych i rzeczowych komentatorów z naszych byłych
        zawodników,po co jeszcze ta skrzecząca baba /też
        Niemczyk/zagłuszająca widowisko.Kibic chce oglądać mecz ,czasem
        żeczową uwagę a nie słuchać ciągłego bełkotu ,jak jest super
        zagrywka to widz sam widzi nie trzeba mu skrzekiem wbijac tego do
        głowy.
        • chris30 Re: Jerzy Matlak .... 07.10.09, 16:43
          A może trochę lodu na głowę? Brązowy medal po JEDNYM meczu wygranym z
          potencjalnie lepszym przeciwnikiem (Rosja) to więcej, niż dwa mistrzostwa Europy
          pod rząd, osiągnięte po latach klęsk? Można nie lubić Niemczyka, ale pleść takie
          brednie to już naprawdę nie wypada. A na świecie Polska nadal nic nie znaczy,
          jak zresztą wszystkie drużyny europejskie poza Włochami i Holandią.
          • Gość: tede Re: Jerzy Matlak .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 23:43
            chris30 po co takiemu perweniuszowi jak exe tłumaczyć , że przd erą
            Niemczyka , polska żeńska siatkówka to było dno do n-tej potęgi , a
            ten małolat pamięta sukcesy Niemczyka i myśli że zawsze tak
            było .Brąz w Polsce nie sztuka - pewno gdyby zabrakło kibiców to z
            grupy byłoby ciężko się wygrzebać , weźcie trochę lodu na głowy , bo
            na następnym turnieju za granicą możecie przeżyć srogi zawód i
            dostać wylewu - trzeba być realistą .
      • maz-46 Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... 07.10.09, 16:18
        Od pewnego czasu zawsze, czy to męska, czy żeńska reprezentacja na zakończenie
        udanego turnieju ubiera się w jakieś koszulki dla kogoś z dedykacją. Wielce to
        chwalebne gesty, ale mam wrażenie, że gdyby nie musiały (musieli) dla nikogo
        grać, to występ byłby gorszy. A może się mylę?
        Szkoda tylko, że w wywiadach siatkarki ciągle wypominają, że grały dla pana
        Matlaka i jego żony, oraz by udowodnić, że ci wszyscy, którzy ich krytykowali
        nie mieli racji. Jakby na przekór osiągnęły sukces, by pozamykać usta krytykom.
        Mówiąc szczerze niezbyt mi się to podoba. Sportowcy powinni grać dla siebie,
        dla kibiców i dla samego sukcesu. Ciągłe wypominanie, że ktoś tam źle o nich
        mówił zaczyna być niesmaczne.
        To samo trener Matlak, ileż można się żalić i obrzucać błotem na łamach gazet.
        Przecież to żenujące. Niemczyk go przeprosił, od czasu tego nieszczęsnego
        meczu z Holandią więcej w telewizji się nie pokazał. Poza tym nie powiedział
        niczego strasznego, a do krytyki miał prawo, tym bardziej, że była jak
        najbardziej uzasadniona.
        Takie zdarzenia mają miejsce ostatnio tylko w kadrze siatkarek. Pora z tym
        skończyć i nie obrażać się, że ktoś tam coś nie tak napisał, czy powiedział.
        Mam wrażenie, że od tego nieszczęsnego zdarzenia z Dorotą Świeniewicz kadra
        siatkarek stała się bardzo nerwowa i nie toleruje żadnej krytyki. Wcześniej,
        czy później odbije się to przeciw siatkarkom. Wszyscy tam muszą zrozumieć, że
        krytyka była, jest i będzie i jest potrzebna. Od głaskania i chwalenia jeszcze
        nikt lepszy się nie stał...
      • kaczynksi Re: co prawda, to prawda. 07.10.09, 16:18
      • Gość: rafal może wielcy trenerzy, ale mali ludzie... IP: *.77.116.195.ltv.pl 07.10.09, 16:19
        może wielcy trenerzy, ale mali ludzie...
      • strzelec51 "Kurde, ja nie moge" 07.10.09, 17:40
        Obaj panowie zasluguja na dwoje w kategorii manier. Prostactwo.

Ale pan Matlak dostaje nastepna dwoje za brak merytorycznych ripost.
        Zamiast bowiem rzeczowo odpowiedziec dlaczego, np. nie wystawia
        rezerwowej, wdaje sie w dywagacje na temat dlaczego p. Niemczyk go
        obsmarowuje. Kto wie, moze Niemczyk mial jednak uzasadnione zarzuty
        na ktore nie ma odpowiedzi?
      • Gość: skorpion Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 18:11
        Czytajac wypowiedz pana Matlaka nasuwa sie pytanie, Czy siatkarki
        pod jego wodza osiagnelyby to co z trenerem Makowskim? Przeciez
        widac bylo w czasie transmisji roznice w prowadzeniu zespolu
        pomiedzy trenerami. Uwagi Makowskiego byly merytoryczne a Matlak ble
        ble. Trener Niemczyk ma na koncie dwa zlote medale mistrzostw Europy
        z siatkarkami zas trener Matlak co ? Wiecej pokory panie Matlak. Jak
        moze pan mowic ze nie zna Niemczyka!!! To kompromitacja pana. Czy
        wrocil pan z wysp hula gula i nie wie kto to Niemczyk. On w swiatku
        siatkarskim jest od lat i ma sukcesow ogrom a pan ? Przeciez uwagi
        byly jak najbardziej trafne o co sie pan obraza. Zachowaniem
        przypomina mnie pan dziecko z piaskownicy. Trenerze Matlak czas
        udowodnic wiedze i ciekawe co bedzie na mistrzostwach swiata. Zycze
        panu powodzenia i jak dozyje to z ciekawosci jak trzeba pogratuluje
        panu i siatkarkom, teraz tylko gratulacje dla siatkarek i ...
        trenera Makowskiego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • maz-46 Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go 07.10.09, 18:29
          Prawdopodobnie trenerowi Matlakowi nie będzie dane osiągać następne sukcesy i
          tym samym pozamykać usta krytykom.
          Jak wszyscy wiemy, jego żona miała rozległy wylew krwi do mózgu. To straszliwa
          choroba i nawet jeśli pani Joanna z niej wyjdzie, czego szczerze jej życzymy, to
          prawdopodobnie nie będzie w stanie normalnie funkcjonować. Będzie wymagała
          stałej opieki, a trener Matlak jakby miał tego świadomość. W jednym z wywiadów
          powiedział, że jego los jako trenera kadry zależy od zdrowia żony...
      • maura4 Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go ze... 07.10.09, 18:39
        Tak ciężko, w bólach rodziła sie reprezentacja dziewczyn. Z takim
        wielkim trudem zdobyły brąz. Teraz tak trudno się nim cieszyć. Czy
        to polskie piekiełko kiedyś się skończy ?.
        • maz-46 Re: Jerzy Matlak o Niemczyku: Polsat wyrzucił go 07.10.09, 18:59
          Obawiam się, że jeśli trenerowi Matlakowi będzie dane prowadzić reprezentację
          dalej (wielka niewiadoma), to zawsze będzie porównywany do swego asystenta
          Piotra Makowskiego. To będzie wielce frustrująca dla niego sytuacja i tylko
          dobra gra naszych siatkarek mogłaby sprawić, że zapomnimy o całej sprawie. O to
          będzie jednak trudno, wszyscy wiemy, że nasze dziewczyny grają bardzo
          chimerycznie i w następnym sezonie najpewniej znów przytrafi się seria porażek.
          Tak przecież jest w zasadzie od pierwszego złota Niemczyka.
          Obawiam się, że trener Matlak nie zniósł by tych porównań. Ktoś będzie musiał
          odejść, niestety...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka