Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Niech się inni zaczną bać, czy nie??????

IP: *.elite.com.pl 09.08.01, 11:25
    Po dobrym meczu w Opocznie, niska i, co najważniejsze, bramkowa porażka z bądź
    co bądź czołową jak na razie drużyną I ligi (wicelider grupy o ile się nie
    mylę) robi wrażenie. Może nie tyle wynik co gra. Wiem,że ktoś zaraz powie,że
    Śląsk zagrał bez Włodarczyka i jeszcze dwóch zawodników, ale po pierwsze to ich
    problem, po drugie u nas też nie grał w ogóle Przerada, Remień, a Miklos wszedł
    dopiero w II połowie z Przysiudą. To też są podstawowi zawodnicy. Rewanż 21
    (wtorek) niech nas będzie ponad 10 tysięcy!!!!Mecz z Hetmanem pokaże, czy już
    powinni się rywale zacząc Kolejorza bać, czy nie...
    Obserwuj wątek
      • Gość: canemuto powinni czuc respekt:) IP: *.icpnet.pl 09.08.01, 11:49
        czesc misza:) co mile - lech rozegral dwa mecze na conajmniej dobrym (opieram
        sie tutaj na opiniach obserwatorw) poziomie, strzela bramki (na wyjezdzie)
        potrafi podniesc sie po ciezkich momentach (1:3 ze slaskiem) i na pewno bedzie
        z lechem bardzo ciezko komukolwiek zdobyc punkty. moim skromnym zdaniem lech
        przejdzie do nastepnej rundy pucharu ligi - a to i prestiz (przejdziemy
        bedacego w dobrej formie I-sz ligowca) i pieniadze (sumy naprawde niemale,
        szczegolniew w obecnej sytuacji kolejorza). ponadto sponsorzy zaczna byc moze
        patrzec na nas w bardziej przychylny sposob. co to oznacza wiecie sami:) grajac
        w ten sposob do konca sezonu mamy (nie boje sie tego powiedziec) zapewniona
        coanjmniej gre w barazach - chcoc nie sadze aby to bylo potrzebne:)...,
        kolejnych sponsorow, coraz wiecej kibicow (takze tych e-lechitow). jestem hurra-
        optymista? byc moze, ale postawa lech poznan (pilkarze, zarzad, kibice) nie
        pozwala mi zachowywac sie w inny sposob:) pozdro dla wszystkich e-lechitow!!!
        • Gość: misza Re: powinni czuc respekt:) IP: *.elite.com.pl 09.08.01, 12:16
          Najważniejsze jest to że Lech gra coraz lepiej, jest stała progresja gry i
          skuteczności. Z reguły jestem powściągliwy, ale rzeczywiście trudno zachować
          spokój widząc co się dzieje. Coś się ruszyło. Sobota to kolejny porządny
          sprawdzian, czy Lech jest gotowy do walki o awans. Co ciekawe mamy bardzo
          trudnych rywali na początku rundy. Bo taki Orlen ma 3 zwycięstwa, ale z
          beniaminkami. Lech zdobył 7 pkt grając z czołówką II ligi.
          • Gość: darek Re: powinni czuc respekt:) IP: *.um.poznan.pl 09.08.01, 13:36
            Stary nie jestem, ale pamietam pierwszy PP i pierwszego mistrza. Chodzily wtedy na mecze
            gigantyczne ilosci ludzi. Pamietam, jak na Bulgarskiej siedzialo nas pareset osob. Pamietam
            mecz z Legia i niebieskie wlosy pilkarzy. Podgrzewanie atmosfery jest wazne, ale nie mozna
            przegrzac. Do jakiegos momentu mozna sie nakrecac, ale w przypadku malej chocby wpadki
            trudno sie potem pozbierac. Zwlaszcza mlodym chlopakom. Cieszmy sie z tego co jest, a jest
            z czego. Kolejorz gra bardzo dobrze, ale do ekstraklasy jeszcze dluga droga. Nie przesadzmy,
            bo mozna sie obudzic z reka w nocniku. Spoko. Chlopaki graja:), my dopingujemy:) i tak ma byc!
            Ciekawe czy ktos policzyl ilu mistrzow jesieni nie zdobylo mistrzostwa lub nie awansowalo?
            Pamietacie ubiegly sezon i Odre Opole? Murowany kandydat i dalej graja w II lidze. Kolejorz
            wygrzebal sie z szamba (dlugow), ale tylko tyle, ze moze spokojniej oddychac. Kasy caly czas
            brakuje, a sponsorzy na razie badaja teren. Inni niech sie nas obawiaja, ale i my musimy nadal
            czuc respekt przed czescia przeciwnikow. Leszek to na razie nie Barca, nawet ta "slaba".
            Sorka za dlugi wywod, ale to z troski o Lecha.
            Pozdr
            • Gość: misza Re: powinni czuc respekt:) IP: *.elite.com.pl 09.08.01, 16:30
              Masz rację,że nie należy popadać w skrajność i po trzech meczach widzieć Lecha
              w ekstraklasie. Trzeba jednak jasno podkreślić, iż aby klub nie spadł z tej
              szalupy ratunkowej na jakiej jest i bezpiecznie dopłynął do statku o
              nazwie "Przetrwanie" potrzebny jest sukces sportowy. I musimy jasno dawać do
              zrozumienia, że tego oczekujemy,że nadzieje są rozbudzone i trzeba je zaspokoić
              bo inaczej dupa zbita.A zimny prysznic nigdy nikomu nie zaszkodził- patrz mecz
              z Jagą No to tyle.
            • Gość: canemuto Re: powinni czuc respekt:) IP: *.icpnet.pl 09.08.01, 16:34
              przegrzewac nie ma co, ale ciagle boje sie podejscia "myslimy poki co max. o 5,
              6 miejscu, jestesmy wyzej wiec spoks - jak cos przegramy nic sie nie stanie".
              oczywiscie NIC SIE NIE STANIE, jesli cos raz albo drugi nie pojdzie, ale bedzie
              lepiej, jesli pilkarze nie beda sie bawili w wyliczanki. po prostu maja grac,
              grac i jeszcze raz grac. atmosfera wokol klubu jest, historia (histeria:) z
              opolem w poznaniu sie nie powtorzy (hope so). aha - lech, niestety, nie
              wygrzebal sie z szamba dlugow:( pozdro:)
              • Gość: Sergio Re: powinni czuc respekt:) IP: 212.126.22.* 09.08.01, 19:19
                Wszyscy macie w sumie rację, Lech gra nawet lepiej niż przewidywaliśmy. Długi,
                owszem są, ale ta sytuacja specjalnie się nie zmieni póki nie rozwiąże się
                sprawa z gruntami. Coś innego chciałem wam napisać. W listach dyskusyjnych
                pewien kibic Lechii, po wiosennym meczu ligowym z nimi, porównał sytuację
                swojego klubu z Kolejorzem odnośnie właśnie zadłużenia. Pisał, że owszem Lechia
                ma długi znacznie mniejsze, jednak ma gorsze perspektywy od Lecha. U nas
                baloniki, śpiewy, reklamy, organizacja, marketing i 8 mln. długów. U nich
                długów znacznie mniej - kilkaset tysięcy - jednak jednocześnie w wymienionych
                sprawach inny świat, szarzyzna, beznadzieja i brak perspektyw, nie wymyśliłem
                sobie tego, on sam tak pisał. Siłą Kolejorza są właśnie kibice i organizowanie
                odpowiedniej atmosfery wokół klubu, dzięki temu jeszcze Lech istnieje. A
                przecież zimą mogło być bardzo różnie, wszyscy to pamiętamy.
                Przed sezonem nikt nie upatrywał w nas czarnego konia jak to mówili o Groclinie
                odnośnie ekstraklasy, nikt nie rozpisywał się o poznańskich transferach,
                pomijając przedziwne plotki dotyczące różnych dziwnych nazwisk. A drużyna gra i
                to bardzo dobrze gra, inaczej - skutecznie, a przecież o to chodzi.
                Nie wiem czy Lech przejdzie do kolejnej rundy PL, chciałbym tego bardzo. Jednak
                już teraz mogę z satysfakcją stwierdzić, że ten zespół już teraz potrafi
                nawiązać równą walkę z pierwszoligowcami, z czołówką II ligi. Pomyślcie co
                będzie jak pojawią się w klubie naprawdę prawdziwe pieniądze!
                pozdrowienia dla e-Kolejorza! Nie będzie mnie niestety na meczu ale życzę wam
                pozytywnych wrażeń i zadowolenia z wyniku. Spotkamy się na meczu ze Śląskiem.
                • Gość: Student Re: powinni czuc respekt:) IP: *.aktivist.pl 09.08.01, 21:24
                  Tak kibice (i chuligani też. Zaraz to wyjaśnię) to wielki kapitał i jeden z
                  powodów, dla kórego Lech utrzymuje się przy życiu. Np politycy liczą, na
                  poplarność i elektorat. Jeśli ktoś "zgasi światło, zamknie drzwi" w Lech i
                  powie koniec to prawdopdobnie:
                  1. Ci ludzie mają tak dokumentnie przesr.... w Poznaniu, że nie zazdroszczę.
                  2. Czekają nas prawdopodobnie zamieszki na ulicach. Widzieliście co działo się
                  w Krakowie jak Cracovii nie pozwolono na budowę. Jeśli Lech upadnie to nas
                  czekają demonstrację i walki na dużo większą skalę. Wielu decydentów po prostu
                  się boi. Może się mylę, ale cos mi się wydaję, tak mniej więcej by się to
                  skończyło.

A Lech gra dobrze co bardzo mnie cieszy i nie ma co owijać w bawełnę, gramy o
                  awans. Trzeba sobie stawiać ambitne cele i się nie bać tego.
      • Gość: canemuto Re: Niech się inni zaczną bać, czy nie?????? canemutowe resume:) IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 00:12
        to bedzie male (bo przeciez moje wypoeidzi sa zwsze krotkie i zwiezle:)...)
        resume moich wczesniejszych postow...
        atmosfere wokol lecha trzeba podgrzewac, to pomoze znalezc nowych sponsorow.
        sprawi, ze zarowno zarzad jak i pilkarze beda czuli, ze sa obserwowani i
        oceniani. obiektywnie, jedyne emocje jakie wchodza tutaj w gre to sympatia do
        lecha:) co do ewentualnego zimnego prysznica - nie mi o tym decydowac, ale chce
        wyrazic moje zdanie: lechowi nie potrzeba kiboli, ktorzy przy pierwszym
        niepowodzeniu odwroca sie od klubu, zaczna z niego kpic i obrazac go, po chwili
        zas (gdy koniunktura powroci) okaza sie na powrot "zawsze wierni". to my
        (skromny jestem, co?:) decydujemy o kibicowskim obliczu lecha - a nas nie zrazi
        ani porazka z jaga, ani remis z ceramika, ani tez przegrana ze slaskiem.
        bedziemy oceniac i zastanawiac sie, nie zas ciagle narzekac i "jechac" z kim
        sie da. niech nasze aspiracje beda wysokie, bo jesli od poczatku bedziemy
        minimalizowac (to nie zarzut wobec kogokolwiek z forum!), to latwo mozemy sie
        potknac). dobry kibic nie znaczy "slepy kibic" - jesli w klubie dzieje sie zle,
        bedziemy o tym mowic (choc nie jest to mile).

kwestia "hoolsow" i ich presji na zarzad miasta, firmy, sponsorow... moje
        zdanie na temat bandytyzmu wyrazilem w innym watku - uwazalem i nadal uwazam,
        ze zabicie kogos za inne barwy klubowe to skurwysynstwo, i mam gdzies, czy robi
        to koles z Arki, Cracovi czy legi. to jest po prostu zle. ale grupa gosci,
        ktorzy zyja lechem na 100% to skarb nie do przecenienia. ale mordercy to nie to
        samo co "hoolsi" czy "ultras", jak ktos lubi sie bic za klub - jego biznes.
        jesli robi to z innymi zainteresowanymi - no coz, to najmniejsze zlo (choc
        wciaz zlo). wazne, ze dzieki nim stadion nie spi (nie o bijatyki mi chodzi, ale
        o doping).
        firmy/sponsorzy/miasto musza wiedziec, ze to oni sa dla nas, a nie my dla nich
        (choc oczywiscie cos za cos). powinny czuc wdziecznosc (nie mowie tu o
        stawianiu nam pomnikow:) za to, ze na nas sie dorobili. powinni uszanowac nasza
        wole tworzenia silnego kolejorza i wiedziec, ze potrafimy okazac swoje
        niezadowolenie, gdy ktos nas oszuka (no, teraz to wyszedlem na psychola:)))
        mialo byc krotko, to jest... pozdro:)
        • Gość: misza Re: Niech się inni zaczną bać, czy nie?????? canemutowe resume:) IP: *.elite.com.pl 10.08.01, 07:55
          Nic dodać nic ująć.
          • Gość: Camara Re: Niech się inni zaczną bać, czy nie?????? canemutowe resume:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 11:23
            Panowie!
            1. Co do atmosfery i oczekiwan : nie rozbujajmy ich jednak, moim zdaniem,
            nadmiernie, gdyz mozemy ciezko na dupska upasc.
            2. Co do hoolsow : to nikt inni jak nasi "Banici" wprowadzili nowa "jakosc" (o
            ile moge uzyc tego wyrazenia) w rywalizacji hools"ow. Jaka? Ano, zero zadym na
            meczach, terroryzowania innych wiernych kibicow, tylko slynne juz "ustawki" z
            chcacymi tego ekipami. Powiem szczerze, jesli gdzies w polu spotykaja sie 2
            grupy i bija miedzy soba ( i niewazne czy w imie milosci do klubu czy o Marysie)
            to mam to mowiac szczerze w nosie i jest to temat tylko dla organow wiadomo
            jakich. Ale fakt wyprowadzenia slynnych "zadym" ze stadionu pochwalam. Jak
            zreszta pewnie wiecie to bylo powodem konfliktu czolowki hools"ow w Pyrlandii.
            Ponadto, o ile sie nie myle to raczej pozytywnie wyroznia nas..Kibicow
            Kolejorza...nie wyzywanie non-stop ekipy z ktora akurat gramy. Moze Was to
            zdziwi, ale dokladnie tak uwazam. Dotyczy to szczegolnie meczow wyjazdowych, a
            co jak co, ale nikt nie powie, ze dzieje sie tak z powodu strachu badz innej
            slabosci wyjezdzajacej grupy. Pozdro dla wszystkich nie..i ...zgadzajacych sie.
        • Gość: Sergio Re: Niech się inni zaczną bać, czy nie?????? canemutowe resume:) IP: 212.126.22.* 10.08.01, 13:29
          Napisałeś chyba wszystko co jest do napisania na ten temat canemuto. Nie mam
          nic do dodania, bo będę się powtarzał.
          Bawcie się dobrze na meczu, pozdro dla całego sektora 5.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka